1901.V.5. FTC – Old Cricketer 5:0

Ferenczvárosi Torna-Club I. 5:0 győz az Old Cricketerek ellen.

1901. május 5., 16:30, Millenáris, FTC – Old Cricketer 5:0 (2:0)
vezette: Ray (MUE)
FTC: Procskó – Berán, Gabrovitz – Horn, Horváth I., Békés – Bauer, Malaky M., Pokorny, Kovács, Borbás
Old Cricketer: Wagner – Harry Lowe, A. Lowe – G. H. Holden, J. Gramlick, R. S. Powell – Eigl, Shires, Little, Singer, Smith
Gól: ?

A Kriketterek vasárnap két helyen játszanak, Prágában az A. csapat, Budapesten a B. csapat játszik a Ferencvárosi Torna-Klub-bal.

(Budapesti Hí­rlap)

Holnap, vasárnap délután a bécsi Cricketerek ismét bemutatkoznak a magyar közönségnek, az idén ezúttal először. Csapatukban ezúttal egypár uj angol játékos is lesz, kik nálunk még nem játszottak. A ferencvárosiak csapata is más lesz, kiváltképpen védelme erősbödött. A csapatok összeállí­tása a következő lesz; V. C. & F. K. csapata: Wagner, Harry Lowe, A. Lowe, G. H. Holden, J. Gromlik, R. S. Pewel, Eigl, Schyres, Little, Singer, Smith. Biró: Klebersberg Géza. F. T. C. csapata: Pápai, Berán, Gabrovitz, Horn, Fehak, Békés, Ligeti, Malaky M., Pogány, Kőhalmi, Boda.

(Pesti Napló)

Ma d. u. 4 1/2 órakor nemzetközi footballmérkőzés a Vienna Cricket and F. C. és a Ferenczvárosi T. C. I. csapata közt.

A Cricketerek, a budapesti közönség régi ismerősei, ezúttal hetedí­zben jönnek Budapestre, hogy reváns-mérkőzésüket kiküzdjék a Ferenczvárosi T. C.-bal. A Cricketerek ezúttal nem küldik el első csapatukat (az Prágában játszik ugyanakkor a Slaviával), hanem azért elég jó csapatnak látszik ez is, mert heten közülök olyanok, a kik hosszú időn át játszottak az első csapatban és ha szükség van rájuk, jó tartalékot képeznek ma is. A Cricketerek ugyanis átmentek tavaly és idén azon a fázison, mikor a fiatal generáczió jobb lett a régieknél és ezek kiestek a legjobbak közül. A Cricketerek elnevezték ezt a csapatot »old Cricketers«-nek (öreg Cricketerek) és ezek küzdik ki a revánsot, mely ily körülmények közt még igazán reváns lehet, bár a Bécsben szenvedett nagy vereség (9:0) nem túlságosan biztató a Ferenczvárosiakra De hát reméljük a legjobbat.

A Cricketerek csapata (kék-fekete): Pepper. Harry Lowe, Arnold Lowe. Holden, J. Gramlick, Powell. F. Eigl, P. Eigl, Little, Singer, Smith.

A F. T. C. (zöld fehér) csapata ugyanaz lesz, mint volt május 1-én a B. T. C. ellen.

*

Budapest, május 5.

Múlt vasárnap váratlan diadalt szerzett a Ferenczvárosi T. C. csapata a magyar footballsportnak, legyőzvén a Cricket & F. C.-nak úgynevezett »Old Cricketers« csapatát, a mely csapat jórészt oly játékosokból alakult, a kik az utóbbi években az első csapathoz tartoztak, most azonban már nem elég jók hozzája. Mindezek daczára a csapat elég erősnek látszott, hogy a Ferenczvárosiak ellen győzelmet arathasson vagy legalább is a vereséget megakadályozza. A dolog azonban máskép esett meg és a Ferenczvárosiak fényesen győztek, igazolván ezzel azon állí­tásunkat, hogy játékosaink az utóbbi időben haladtak és ha a külföldiekkel szemben nem tudtak eredményeket elérni, ennek oka éppen az, hogy a külföldiek is hasonló arányban haladtak. Ennél a mérkőzésnél igazán szembeöltő volt, hogy a Cricketerek ugyanazon játékosai, a kik még múlt évben vagy két év előtt fölényben voltak legjobb játékosaink felett, most sehogy sem tudtak érvényesülni.

A játék kezdete után a Ferenczvárosi csapat rögtön támadólag lép fel és állandó támadásának eredménye az első félidőben 2 goal, mí­g a Cricketerek alig jutottak egy-kétszer a kapu közelébe.

A második félidőben a Cricketerek támadása élénkebb és több í­zben nagyon veszélyeztetik a kaput, eredményt azonban nem tudnak elérni. A Ferenczvárosiak támadása ezzel szemben nagyon sikeres volt és majdnem minden kedvező alkalmat ki tudtak használni az ellenfél kapuja előtt.

A játék menetele meglehetősen erős, mind a mellett fairjellegű maradt mindvégig. A Ferenczvárosi csapatnál több í­zben szép összjátékot láttunk, mí­g a Cricketereknél a legjobb akarat mellett sem lehetett ennek még a nyomát is felfedezni.

*

A Ferenczvárosi Torna-Club senior csapata megalakult és megkezdte már trainingjét.

A csapat tagjai: Schweiger Béla dr. I. kap., Hermann László II. kap., Kárpáthy Béla dr., Hecht Ernő dr., Köncs Boldizsár dr., Schön Ede, Bárdos Lipót, Reismann László, Tárnok Károly, Grigár József, Máthé János, Fischer Hugó, Bogyó Kálmán, Ulrich Adolf, Watzka Mihály, Gráf József, Klein Manó, Békés Gyula.

Értesülésünk szerint Budapesten alakulóban van egy másik senior football-csapat is, mely még az idén tavaszszal fog a Ferenczvárosi seniorokkal mérkőzni.

(Sport-Világ)

Labdarugó mérkőzések. Végre, hosszú idő után, beszámolhatunk a magyar labdarugók győzelméről is. A győztes csapat a Ferencvárosi Torna- Klub, a mely ma délután ötödfél órakor mérkőzött bécsi Kriketterek első csapatával. Bécsben tudvalevőleg a Ferencvárosiakat most a tavaszszal 9:0 arányban verték a Kriketterek, s azért a Ferencvárosiak reváns mérkőzésre hí­vták őket, a melyet ma vasárnap tartottak meg a csömöri-uti verseny- pályán. Az eredmény az első félidőben kettő ellen zérus, a második félidőben három ellen zérus a Ferencvárosiak javára. Végső eredmény 5:0 a Ferencvárosi Torna-Klub javára. A győztes csapatban igen jól játszott Boda és Pokorny csatázó, Békés és Horváth elővédő, Gabrovitz és Berán hátvédő. Versenybí­ró: Ray (M. U. E.) yolt.

(Budapesti Hí­rlap)

Bécs Budapest ellen. Nagyszámú közönség nézte ma végig a Ferencvárosi Tornaklub és a bécsi Cricketterek lapdarugó mérkőzését. — A match mindvégig érdekes és figyelemreméltó volt eredménye a F. T. K. csapatára igen jó, mert hoszszabb idő óta ez a csapat szerezte meg nemzetközi mérkőzéseinken a diadalt a magyar lobogónak. A játék folyamán a magyar csapatok az erős szél segí­tségével állandóan a bécsiek kapuja előtt tartották a labdát, melyet az első félidő tartama alatt két í­zben be is lőttek. A második félidőben már a bécsi csapat volt előnyösebb helyzetben. Igyekeztek is kihasználni jó állásukat és a félidő kezdetén azonnal levitték a labdát a magyar kapu elé, de folytonos erős támadásaik ellenére egy goalt sem tudtak kierőszakolni. Ehelyett a magyar csatársor hatalmába kerí­tvén a labdát, kőt szép lerohanással gyors egymásutánban még két goalt lőtt a bécsi kapuba, melyet a félidő folyamán egy harmadikkal megtoldott. Ehez képest a mérkőzés 5:0 eredménynyel végződött a Ferencvárosi Tornaklub javára.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ