1901.VI.16. FTC – BSC 5:1

Ferenczvárosi T. C. I. 5:1 győz a Budapesti Sp. C. I. ellen.
Bp. Sp. C. II. 2:1 győz Ferenczvárosi T. C. II. ellen.

1901. június 16., 17:00, Millenáris, FTC – BSC 5:1 (3:0)
vezette: Iszer Károly (BTC)
FTC: Procskó – Berán, Gabrovitz – Horn, Horváth, Békés – Kovács, Fekete, Pokorny, Malaky M., Borbás
BSC: Ugró – Szedlyár, Szemethy – Steiner, KolhanekKertész – Müller, Klein G., Fey (szerk: Fantos – Pesti Napló), Háló, Fülöp
Gól: ? illetve Kolhanek

Bajnoki labdarugó-mérkőzés.Vasárnap délután öt órakor a csömöri-uti versenypályán bajnoki labdarugó-mérkőzés lesz a Ferencvárosi Torna-Klub első csapata és a Budapesti Sport-Klub első csapata között. A játékban résztvesz:

a Budapesti Sport- Klub első csapatában: kapuvédő: Ugró, hátvédő: Szedlyár és Szemethy, fedezet: Steiner, Kolhanek és Kertész, csatázó: Müller, Klein G., Fey (szerk: Fantos – Pesti Napló), Háló és Fülöp.

A Ferencvárosi Torna-Klub csapatában kapuvédő: Protschkó, hátvédő: Gabrovitz és Berán, fedezet: Békés G., Horváth és Horn, csatázó: Borbás, Malaky M., Pokorny, Fekete és Kovács.

Mint az összeállitásból látható, mindkét egyesület a legjobb játékosait állí­tja ki s igy a mérkőzés rendkí­vül érdekes lesz. Ezt megelőzőleg három órakor a két második csapat mérkőzik a következő összeállí­tásban:

A Budapesti Sport-Klub csapatában Kormos, Bienenstock, Giszinger, Weisz I., Boros, Klein I., Hellinger, Weisz A., Payer, Hermann és Balló.

A Ferencvárosi Torna-Klub csapatában Aigner, Soóky, Oláh, Győrffy, Péczeli, Varga, Manglitz, Kabók, Lissauer, Feketeházy és Braun.

(Budapesti Hí­rlap, Pesti Napló)

Budapest, junius 16.

sv-19010630-19010616Múlt vasárnap folyt le a két csapat küzdelme csekély számú nézőközönség jelenlétében az I. oszt. bajnokságért a csömöri-úti pályán. Mint előre látható volt, a Ferenczvárosi T. C. csapata győzött, győzelme azonban fényesebb volt, mint gondolni lehetett volna.

Az első félidőben erős hátszéllel és nappal hátban játszanak a Ferenczvárosiak és állandó támadásuk eredménye 3 goal.

A második félidő elején a Bp. Sp. C. támad, a Ferenczvárosiak azonban az erős ellenszél daczára több í­zben veszélyesen szorongatják a Bp. Sp. C. kapuját. Az eredmény ebben a félidőben 2:1 volt a Ferenczvárosiak javára.

Biró Iszer Károly (B. T. C.) volt.

A F. T. C. csapata lényegesen javult az utóbbi időben és őszszel a B. T. C., M. F. C. és M. U. E. első csapatainak alighanem komolyan kell vele számolni. Nem mondhatjuk ezt a Bp. Sp. C.-ról, mely épenséggel nem váltotta be eddig a hozzáfűzött szép reményeket. A csapat mentségére szolgál azonban, hogy kevés mérkőzésben vett részt, mí­g ellenfeleinek bőven kijutott ebből a tavaszi szezonban.

*

A bí­rói jelentések kapcsán, miután a Bp.Sp. C. — Ferenczv. T. C. junius 16 iki bajnoki mérkőzésén a Bp. Sp. C.-ban két jogosulatlan játékos, Ugró és Szemethi játszott, a Bp. Sp. C.-ot ezen szabálytalanságért 10 korona pénzbüntetésben elmarasztalja.

(Sport-Világ)

Bajnoki labdarugó-mérkőzés. Ma délután volt a Csömöri-uti versenypályán a bajnoki labdarugó mérkőzés a Ferencvárosi Torna-Klub és a Budapesti Sport-Klub csapatai között. Negyed négykor a második csapatok mérkőztek; a mérkőzés eredménye 2:1 goal ellen a Budapesti Sport-Klub javára. Ezután az első csapatok mérkőztek. Mindkét csapatnak nagy széllel kellett megküzdeni, a mely hátráltatta a küzdelmet. Az első félidőben a ferencvárosiaknak kedvezett a szél s igy sikerült is nekik 3 goalt megszerezni, mí­g a Budapesti Sport- Klub egyet sem rúgott. A második félidőben, jóllehet a szél a Ferencvárosiak ellen fújt, a Budapesti Sport-Klub, csak egy goalt tudott lőni. Ellenben a Ferencvárosi Torna-Klub még két goalt lő az ellenfél kapujába. í­gy a mérkőzés 5 goal 1 ellen végződött a Ferencváros Torna-Klub javára.

(Budapesti Hí­rlap)

Bajnoki mérkőzés. A Budapesti Sport Klub és a Ferencvárosi Torna Klub csapatai ma délután 5 órakor mérkőztek a millenáris versenypályán az I. osztályú bajnokságért. A match iránt érdeklődő közönségnek elég szép küzdelemben volt része. Az első félidőben a ferencvárosiak széllel játszottak s előnyös helyzetűket kihasználva, könnyen három goalt szereztek. A második félidőben már erősebb volt a küzdelem. Mindjárt az elején Kolhanek egy biztos lövéssel beadta a labdát a ferencvárosi kapuba, melyet azonban a F. T. K. két goallal viszonzott. Ehez képest a match 5:1 eredménynyel végződött a Ferencvárosi Torna-Klub javára. — Az első csapatok mérkőzését a második csapatok játéka előzte meg, melyben a B. S. K. II. csapata 2:1 arányban győzte le a F. T. K. II. csapatát.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ