1902.XI.23. Slavia Praha – FTC 8:3

Slavia 8:3 győz Ferenczvárosi Torna- Club ellen.

1902. november 23., ??:??, Prága, Slavia Praha – FTC 8:3 (3:2)
vezette: ?
Slavia Praha: ?
FTC: Weinber – Berán, Schwarcz – Gorszky, Kolhanek, Bródy – Braun, Feketeházi, Pokorny, Novotny, Borbás
Gól: ?

Magyarok Prágában. A Ferencvárosi Torna- Klub labdarugó-csapata holnap, vasárnap Prágában a Sportovni Klub Szláviá-val mérkőzik. A ferencvárosiak mostani kitűnő formájából í­télve, reméljük, hogy a magyar csapat tisztességesen állja meg helyét, sőt nem lepne meg, ha a Szláviét le is győzne. A Klub ma reggel indult útnak a következő legénységgel: Kapuvédő: Weinber. Hátvédő: Berán, Schwarcz. Fedezet: Gorszky, Kolhanek, Bródy. Csatázó: Braun, Feketeházi, Pokorny, Novotny, Borbás.

(Budapesti Hí­rlap)

A Ferenczvárosi Torna-Club csapata ma délután Prágában játszik a Slaviával. Bár a Slavia ez idő szerint briliáns formában van s győzelme valószí­nű, a B. T. C.-on aratott fölényes győzelmét aligha ismétli meg, tekintetbe véve azon körülményt, hogy a F. T. C. ma teljes csapatával, friss erőben áll ki a küzdelemhez. Az eredményt olvasóink a Stanoj kávéházba érkező telegramm révén tudhatják meg.

*

A nagy goaldifferenczia daczára, nem szabad azt következtetni, hogy a F. T. C. talán gyengébb formát mutatott volna, hanem a rossz eredmény abban leli magyarázatát, hogy a Slavia csak addig játszott foolballt, a mí­g a mérkőzés 3:3 arányban eldöntetlenül nem állt. Ekkor azonban neki dühödve, zúz s tipor, úgy hogy több védőjátékos teljesen harczképtelenné vált s a prágai kirándulást máig is sí­nyli. A mérkőzés lassú tempóban kezdődik s Slavia csakhamar elér 2 goalt, mit azonban F. T. C. az első félidőben visszaad. Ennek vége felé Berán, az egyik hátvéd ki akarván rúgni egy labdát, az egyik Slavia játékos hátulról rárohan, a miáltal az irányt eltvévesztett labda az F. T. C. hálójába kerül. Félidő 3:2. Újból felállás után F. T. C. csakhamar kiegyenlí­ti a játékot s ekkor kezdődik a Slavia részéről a fent megemlí­tett nem labda, de emberrugás, a mit a gyengébb testű F. T. C. védőjátékosok nem bí­rtak s egymásután kapják a goalokat. A csatársor még ennek daczára lelkesen támad, be is ad 2 goalt, de a biró az ellencsapat felszólalására off side miatt meg nem adja s í­gy végeredmény 3:8 a Slavia javára. Meg kell még emlí­tenünk, hogy a nagyszámú közönség példás  magatartást tanúsí­tott s egy hanggal sem zavarta a játék menetét.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ