1903.V.3. Challenge Cup, Wiener AC – FTC 5:1

wienertagblatt-19030502-19030503

A Ferencvárosi Torna Club ma vasárnap Bécsben mérkőzik a Wiener Athletiksport Club-bal a Gramlick által alapí­tott Challenge Cup-ért, A F. T. C. kitűnő formában levő teljes első csapatát küldi fel Bécsbe és bizalommal nézhet a mérkőzés elé, bár a bécsi birák ismert pártossága sokat árthat a csapat eredményének. Az eredményt a Ferencz-körúti Gebauer-kávéházban tudhatják meg az érdeklődők.

(Nemzeti Sport & Sport-Világ, 1903. április 19.)

A rossz időjárás mult vasárnap mindenütt elrontotta a football mérkőzéseket. Bécsben a Ferencvárosi Torna Clubnak kellett volna a W. A. C.-al játszani. Úgy e (…) mérkőzés, mint a többi bécsi matchek a pályák használhatatlansága miatt elmaradtak. A F. T. C. ugyan múlt vasárnapon felutazott, mivel távirati értesí­tést az elhalasztásról nem kapott, a délutánt azonban mérkőzés helyett a Cricketerek klub-kávéházában töltötték. A Ferencvárosi Torna Club az elmaradt mérkőzését május hó 10-én fogja lejátszani.

(Nemzeti Sport & Sport-Világ, 1903. április 26.)

A Challenge Cup bécsi középmérkőzése a Wiener Athletik Sport-Club és a Ferenczvárosi T. C. között mára halasztatott, minthogy a W. A. C. múlt vasárnapon Prágában játszott a Deutscher Football-Clubbal.

(Sport-Világ, 1903. május 3.)

Bécsből telegrafálják: A Challenge Cup döntő mérkőzésén a Wiener Athletik Sport-Club jelenleg remek formában levő csapata legyőzte a Ferencvárosi Torna klub első csapatát, melynek kötelékében a M. U. E. tagjai közül Halmay és Fehéry is résztvettek.

(Pesti Napló, 1903. május 4.)

1903. május 3., 15:00, Bécs, Praterbahn, Wiener AC – FTC 5:1 (1:0)
vezette: Lowe (Cricketerek)
Wiener AC: ?
FTC: ? – ?, ? – ?, Halmay*, Fehéry* – ?, ?, Pokorny, ?, ?
Gól: ? illetve Pokorny

A Ferencvárosi Torna Club mult vasárnap játszott Bécsben a Wiener Athletiksport Clubbal és 5:1 arányban vereséget szenvedett. A F. T. C. kevés reménynyel ment a küzdelembe, mert legjobb játékosait (Borbás, Kolhanek, Bródy) nélkülözni volt kénytelen. A F. T. C. kezdi a játékot, állandóan támad és csakhamar egy szépen centerezett labdát Pokorny a kapuba küld. A bí­ró azonban a goalt nem adja meg. A félidő vége előtt a bécsiek megszerzik első goaljukat s í­gy az első félidő 1:0 a W. A. C. javára. A második félidő elején is jobbára a FTC támad és mintegy 20 percnyi játék után Pokorny kiegyenlí­ti az eredményt. Erre a bécsiek összeszedik magukat és rövid időközökben két goalt lőnek. Ez annyira lehangolja az amúgy is fáradt magyarokat, hogy félidő végéig még két goalt kapnak. Biró Lowe volt, aki többször elnézte magát a bécsiek javára.

A Cricketerek mult vasárnap a F. T. C. W. A. C. match után a Wiener Fussball-CIub 98-al mérkőztek. A mérkőzés annyira heves, sőt durva lefolyású volt. hogy a bí­ró kénytelen volt mindkét csapatból egy-egy embert kiállí­tani és a játékot 10 perccel a vége előtt lefújni. A mérkőzés eredménye 2:0 a Cricketerek javára. Az első goalt az első félidőben lőtték, a másodikat a mérkőzés vége felé a 98-asok egyik hátvéde rúgta saját kapujába. Bí­ró Horváth Ferenc (F. T. C.) volt

(Nemzeti Sport, 1903. május 10.)

A Challenge Cup osztályozó mérkőzése a magyar és osztrák csapatok győztesei között múlt vasárnapon került Bécsben döntésre. A Wiener Athletik Sport- Clubbal szemben játszott a Ferenczvárosi T. C. csapata; ez utóbbi a kötelékéből kilépett Kohlhanek és Bródy-t Halmay és Fehéry; a M. U. E. tagjai által pótolta. F. T. C. az első félidőben hevesen támadt s fölényben volt; pozití­v eredményhez azonban nem jutott, bár a labda kétszer akadt meg a W. A. C. hálójában. Egy í­zben szabad rúgás folytán, mely azonban érvénytelen lett, minthogy a labdát más ember a rugón kivül nem érintette. A második goalt pedig off side állás miatt kellett érvénytelení­teni. A W. A. C. a játékfélidő vége felé jutott az első goalhoz. A második félidőben a magyar csapat az eredményt kiegyenlí­ti s ezután jó ideig semmiféle eredményt nem ér el egyik csapat sem. 20 percz múlva a W. A. C. goalt lő, a melyet nyomban újabb követ s a félidő végéig 5-re szaporodik a W. A. C. elért goaljainak száma, mí­g a F. T. C. egy goallal volt kénytelen beérni. A F. T. C. védelme különösen az első félidőben remekül funkczionált s az volt oka annak, hogy a W. A. C. csatársora tehetetlennek bizonyult. A második félidőben azonban a magyar csapat meglehetős bágyadtan játszott s bár az első perczekben folyton támadott s a félidő javarészében védelmi álláspontot foglalt el. Biró: Lowe, a Kricketerek régi tagja volt, ki bécsi szokástól eltérőleg pártatlanul töltötte be fontos szerepét.

E mérkőzés után a Kricketterek matcheltek a W. F. C. 1898.-al. Bí­róként Horváth, a M. L Sz. főtitkára szerepelt, kinek alkalma volt a játéktéren oly brutális verekedéseket látni, melyek csak bécsi football-játékosoktól telnek ki Miután mindkét csapatból néhány játékost durvaságok miatt kiállí­tott, a matchet az időközben kiütött általános verekedés folytán 10 perczczel a vége előtt lefütyülte.

(Sport-Világ, 1903. május 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ