1903.X.25. FTC – 33 FC 0:0

ns-19031025Ferenczvárosi Torna-Club I. győz a »33« F. C. I. ellen 5:2 eredménynyel.

Bajnoki match. Vasárnap újra két komoly ellenfél kerül össze a soroksári-uti pályán. A Ferencvárosi Torna Klub és a «33» Football Klub fognak d. u. 3 órakor mérkőzni a bajnokságért. Délelőtt féltizenegy órakor pedig a II. csapatok állnak ki a szövetségi dí­jért. Belépő-dij 40 fillér.

(Pesti Napló, 1903. október 25.)

1903. október 25., 15:00, Soroksári út, FTC – 33 FC 5:2 (4:2)
vezette:
FTC: ? – ?, Manglitz – ?, Gorszky, ? – Braun, ?, Pokorny, ?, ?
33 FC: Fritz – Depold, Haraszti, ?
Gól: ?
Jók: Gorszky, Pokorny, Manglitz illetve Fritz, Depold, Haraszti

FTC.—33. FC. 5:2. Az FTC. soroksári úti pályáján folyt le e mérkőzés az I. osztályú bajnokságért. Az eredmény, a gól-arányt tekintve, meglepetésszerű, a 33-asoknak az MTK, ellen mutatott jó formája után. Az ugyan nem kétséges, hogy az FTC. jobb a 33-asoknál, de ekkora gól különbség mégis csak úgy érthető, hogyha tekintetbe vesszük azt, hogy a 33-asoknál se Gillemot se Koch S. nem játszott, s igy a támadás is, a védelem is gyengült. A pálya pedig határozottan az FTC-nek volt kedvezőbb, amely saját pályáján különösen szép összjátékot mutatott. Igen ügyesen dolgozott egyébként a 33-asok csatársora is, épen csak a Koch S. által vezetni szokott gyors lerohanások hiányzottak.

A mérkőzést az FTC. heves támadása nyitja meg s a két hátvéd által ügyesen támogatott Fritznek ugyancsak kell dolgoznia. Nem akadályozhatja meg azonban azt, hogy az FTC. egymásután ne szerezze meg góljait. Közben a 33-asok is hevesen támadnak s lőnek is két gólt. Első félidő 4:2 az FTC javára.

A második félidőben az FTC. fölénye egyre erősebb lesz. A 33-asok teljesen a védelemre szorí­tkoznak, amit sikeresen is végeznek s í­gy ez a félidő csak 1 :0-al végződik az FTC. javára. Jók voltak az FTC.-ben Gorszky, Pokorny és Manglitz, a 33-asoknál Fritz, Depold és Haraszti.

A második csapatoknál 3:2 arányban szintén az FTC. győzött, melynek csapata szép javulást mutatott.

(Nemzeti Sport, 1903. november 1.)

A ferenczvárosi Soroksáriúti pályán folyt le a nevezett két csapat mérkőzése. Úgy a F. T. C. mind a »33« F. C. egynéhány játékosát volt kénytelen nélkülözni. A F. T. C. hozzá lévén szokva a pályához, különösen az első félidőben biztos fölénynyel játszott. A »33« F.C. a második félidőben már megemberelte magát s nem egyszer sodorta erélyes támadásaival veszélybe a F. T. C. kapuját. Első félidőben 2:0, másodikban 3:2, végeredményben 5:2 eredménynyel végződött a bajnoki mérkőzés. A »33«-asok két kiváló játékosuknak Gillemot Ferencznek és Koch Lexinek hiányát nagyon megérezte. A F. T. C.-ban játszott Braun jobbszélső csatár, kit az intéző bizottság játékjogától megfosztott.

Szövetségi dí­j. F. T. C. II. 3:2 győz a »33« F. C. II. ellen.

(Sport-Világ, 1903. november 29.)

Az FTC.- 33 FC matchet az intéző bizottság — mint lapunk zártakor értesülünk — pénteken este megsemmisitette és a két pontot a 33 FC. kapta. (…) Az ügynek folytatása a szerdai tanácsülésen lesz, ha az is jóváhagyja, FTC. elesik a bajnokságtól.

(Nemzeti Sport, 1903. november 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső