1904.IV.3. Ezüstlabda, FTC – MAC 3:1

„Ezüstlabda vándordí­j.“ Ferenczvárosi Torna-Club 3:1 eredménynyel győz a Magyar Athletikai Club ellen.

Polonyi-ezüstlabda. A szép vándordí­j 1903. évi győztese a Ferencvárosi Torna-Klub, mint védő, husvét vasárnap délelőtt tiz órakor fog érte az idén újra mérkőzni a Margitszigeten. A mérkőzést végig nézik a Korintiánok is, hogy véleményt alkothassanak az ez idő szerint legjobb magyar csapatról. Bajnoki csapatunk ellenfele a Magyar Atlétikai Klub lesz, a mely saját pályáján mindig nagyon szép játékot szokott produkálni. Biró: Ordódy Béla (B. E. A. K.) A belépésnél tréning-jegy váltandó.

(Budapesti Hí­rlap, 1904. április 3.)

Ezüstlabda-mérkőzések. FTC.—MAC. 3:1. Húsvét, vasárnapján d. e. mérkőzött e két csapat a Margitszigeten. A MAC. csapata ezúttal új összeállí­tásban szerepelt, amely jól bevált; különösen a csatársor dolgozott jól. Az FTC. a régi lendülettel játszott. Első félidő 2:1.

Bí­ró: Ordódy Béla (BEAC.) volt.

(Nemzeti Sport, 1904. április 10.)

1904. április 3., 10:00, Margitsziget, FTC – MAC 3:1 (2:1)
vezette: Ordódy Béla (BEAC)
FTC: ? – Berán, ? – ?, Bródy, ? – Braun, Weisz, Pokorny, Kovács, Borbás
MAC: Vangel – Medgyessy, Riedl, Höfle, ?
Gól: Weisz (12.), Pokorny (45.), Braun (?.) illetve Riedl (15.)

Husvét vasárnapján délelőtt találkozott a két csapat egymással az ezüstlabda vándordí­j előmérkőzésében. A Magyar Athletikai Club nem állí­thatta ki teljes első csapatát s több tartalékkal volt kénytelen játszani s különben sem volt valami jó konditióban a csapata, mert a F. T. C. minden nagyobb megerőltetés nélkül aratott győzelmet rajta. Az első félidőben a M A C. még elég jól tartotta magát, sokat támadott s vedelnie is megállotta helyét; második félidőben azonban ellenfele fölénye nyilvánvaló lett s a sárga—kékek kénytelenek voltak a győzelmet a F. T. C.-nak átengedni. A F. T. C. játékában némi visszaesést tapasztaltunk. A csapat játékában már nincs meg az az egységes szellem, mely kora tavaszszal oly szép győzelmekhez juttatta a F. T. C.-ot. Ezúttal az összjátékra sem fektettek valami nagy súlyt s inkább az egyéni játék domborodott ki munkájukban. Eredményeiket is ezen réven érték el; Weisz kitűnő egyéni játékos, jó lövő és futó; a többi csatár is hasonló qualitásu játékos, de ebben a játékukban nem igen mutatták azt, hogy együvé tartoznak s támadásaik is inkább rushökön, mint combinatiókon alapultak. A védelem — eltekintve Bródy megszokott í­zléstelen durvaságaitól — még mindig a régi ní­vón áll s Beránnal élén a csapat főerősségét képezi.

A M.A.C. kezdi a játékot és rövid ideig tartó támadás után a F.T.C. veszi át az ostromló szerepet. A játék ezután meglehetős változatos, bár a támadások nélkülözik a tervszerűen keresztül vitt kombinatiókat. F.T C. nyolcz perez után cornert rúg, mely a M.A.C. kapujára könnyen végzetessé válhatott volna. A sárgakékek szép lerohanása után Borbás a tizenkettedik perczben az ellenfél kapujához lefut, centerez: a labda Weiszhez jut, a ki gyönyörű lövéssel a vezető goalt éri el. Az athleták viszonozzák a támadást. Medgyessy lerohan, s Riedl 18 méterről, védhetetlen, éles rúgással a kiegyenlí­tő goalt szerzi meg a 15-ik perczben. A Ferenczvárosi T C. fokozza az iramot és hosszú ostrom alá fogja a M. A. C. kapuját, de Höfle és Vangel minden labdát elfognak. A zöld-fehérek 33 percz után cornert rúgnak, melyet újabb corner követ. Az utolsó perczben Borbás lefut a labdával s Pokornyi a második goalt placirozza a M.A.C. kapujába. Half time 2:1 a F. T. C. javára.

Szünet után a F. T. C. erősen támadja a M. A. C. positióját. Kovács szép goal-lövését Vangel cornerré védi. A sárga-kékek lerohanása biztos goalnak látszik, mire Braun a hátvéd sorból előreadott labdával az athleták kapujához rohan le és oldalról gyönyörűen irányí­tott goalt rúg. Ezentúl már egyik csapat sem jut positiv eredményhez. M. A. C. a 31-ik, F. T. C. a 41-ik perczben cornert rúg.

Ordódy Béla (B. E. A. C.) ezúttal kissé erélytelen biró volt.

(Sport-Világ, 1904. április 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ