1904.X.16. MUE – FTC 1:7

Mai mérkőzések. A Ferenczvárosi Torna-Club a Magyar Uszó-Egyesületén minden valószí­nűség szerint győzni fog; a M. U. E. múlt vasárnapi szenzácziós győzelmét ugyanis nem tartjuk elég reálisnak, hogy e siker alapján kombináljunk A F. T. C. erősen megcsorbult csapatának mindenesetre erős munkát kell kifejtenie, hogy az Úszók felett győzhessen.

(Sport-Világ, 1904. október 16.)

Vasárnap délután 3 órakor a lágymányosi pályán a Magyar Úszó-Egyesület csapata mérkőzik az 1903. évi bajnoki csapattal az 1904. évi I. osztályú bajnokságért. A magyar csapatok közt a Ferencvárosi Torna Klub bajnoki csapata két év óta elsőségét megőrizte. Előzőleg 1  1/4 órakor a II. csapatok mérkőznek a Szövetségi dijért. Belépésnél tréning-jegy váltandó.

(Pesti Napló, 1904. október 16.)

1904. október 16., 15:00, Lágymányos, MUE – FTC 1:7 (1:3)
vezette: Ordódy Béla (BEAC.)
MUE: Holics — Csüdör, Bienenstock — Krappan, Péczeli, Wald — Radóczi, Weisz, Stern, Kazár, Géber
FTC: Fritz — Berán, Manglitz —  Deutsch, Gorszky, Lissauer — Scheibel, Braun, Pokorny, Kovács, Weisz
Gól: Radóczi vagy Weisz (22.) illetve Braun vagy Holics (1. – utóbbi esetben öngól), Péczeli (öngól), ? (11-esből), Pokorny (52., ?.), Braun (60.), Weisz (?.)

FTC.—MUE. 7:1. A mult vasárnap a lágymányosi pályán mérkőzött e két csapat. Bár a FTC. győzelme előrelátható volt, a nagy gólarány mégis mindenkit meglepett. Ennek az oka nemcsak abban keresendő. hogy a MUE. nagyon hiányos csapattal szerepelt, hanem abban is. hogy a FTC. új összeállí­tásában is már tényleg igen jó formát ért el. A csapat a régi erélyes, lendületes rohamokkal támadott s nagy buzgalommal játszott. Igen jól játszott Pokorny és Braun. Különösen jó volt a fedezetsor, ahol Gorszky valósággal remekelt. Igen jó volt a kapuban Fritz. Az egész csapat szépen, egyöntetűen játszott. A MUE. csapatából több jó játékos hiányzott; mindjárt a játék elején kapott szerencsétlen öngólok pedig nagyon befolyásolták a csapat további játékát. A két csapat a következő összeállí­tásban játszott:

FTC. (zöld-fehér): Fritz — Berán, Manglitz —  Deutsch, Gorszky, Lissauer — Scheibel, Braun, Pokorny, Kovács, Weisz.
MUE. (sárga-fehér): Holics — Csüdör, Bienenstock — Krappan, Péczeli, Wald — Radóczi, Weisz, Stern, Kazár, Géber.

A játékot a FTC. heves támadása vezeti be, amely már az első percekben gólt is eredményez Braun és Holics révén. A nem várt gyors eredmény még erősebb támadásra sarkalja a zöld-fehér csatársort. A heves ostrom eredménye az, hogy Péczeli csakhamar belövi saját kapujába a második öngólt is. E két szerencsétlen gól nagyon lehangolja a fehér-sárgákat. A MUE. védelme állandóan kemény munkát kénytelen végezni, s Holics néhány veszélyes lövést bravúrosan is véd. Közben felnyomul a MUE. is, különösen Radóczi révén s a 22-ik percben Weisz lerohanása a MUE. gólját szerzi meg. Nem soká örülhetnek sikerüknek: a 30-ik percben hands in goal miatt büntető rúgást szenvednek, melyből újra gól lesz. Első félidő 3:1 .

A második félidő meglehetősen érdektelen, mert általában a FTC. van fölényben s Pokorny, Braun és Weisz révén biztosan lő még négy gólt.

Bí­ró: Ordódy Béla (BEAC.) volt.

Szövetségi dí­j. FTC II. — MUE II. 4:2. Küzdelem után biztosan győz a FTC. Bí­ró: Stobbe Ferenc szövetségi kapitány volt.

(Nemzeti Sport, 1904. október 23.)

A Ferenczvárosi Torna-Club könnyű győzelmet aratott a M.U E.-n, mely a Postások nyomdokába lép, változó konditióju és meglepetésre dolgozó csapatával. Egyik héten remekel, másikon pedig oly kezdetlegesen játszik, hogy akármelyik másodosztályú különben.

F. T. C.—M. U. E. 7:1. Ferenczváros kezdi a játékot és alig fél percz múlva Braun révén megszerzi az első goalt. Az Úszókat nagyon meglepte a hirtelenében jött gyors támadás s meglepetésükből csak akkor ébrednek öntudatra, mikor a F.T.C ismét erősen szorongatja kapujukat. A M. U. E. kezd kapkodóan játszani s a csapatban erőt vesz a lehangoltság, melyet még fokozott az a körülmény, hogy közben Péczely a labdát hatalmas lövéssel véletlenül a saját goaljába rúgja. Felállás után az Úszók csatársora is kezd Radóczy révén támadni, de eredményt csak a 24-ik perczben tud elérni. Majd ismét a Ferenczvárosiak veszik át a támadást és az Úszók goalja előtt hosszú időn át táboroznak. Bienenstock a játék hevében a labdát a kapu előtt kézzel leüti, miáltal a Ferenczvárosiak egy 11 méteres büntetőrugáshoz jutnak, melylyel aztán megszerzik a harmadik goalt.

A második félidőben eleinte az Úszók támadnak, de támadásukat a ferenczvárosiak leszerelik s ettől kezdve állandóan a M.U.E. térfelében folyik a küzdelem A 7-ik perczben Pokornyi, majd a 15. perczben Braun révén a negyedik és ötödik goalhoz jutnak A fercnezvárosiak csapata nem lankad és az úszók fölötti fölényüket továbbra is megtartják Lissauer szép leadása után Pokornyi a hatodik goalt rúgja, végre Weisz éles lövéssel megszerzi csapatának a hetedik s egyúttal a mérkőzés utolsó goalját.

Ordódy (B E.A C.) jó biró volt

Szövetségi dí­j. F T C II. — M U E II . 4:2.

(Sport-Világ, 1904. október 23.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ