1907.IX.29. UTE – FTC 0:6

W_ute_ftc

A Ferencvárosi TC.—Újpesti TE. football mérkőzése. Vasárnap délután 4 órakor mérkőzik a két csapat az újpesti népszigeti pályán. A mérkőzésen a FTC. uj csatársorral kí­sérletezik, hogy a legutóbb mulatott, gyenge goalképességét növelje az Újpesti Törekvéssel egyesült kiváló képességű UTE csapata ellen. Előzőleg a II. csapatok mérkőznek 2 órakor a szövetségi dí­jért.

(Pesti Hí­rlap, 1907. szeptember 29.)

1907. szeptember 29., 16:00, Népsziget, UTE – FTC 0:6 (0:2)
vezette: Hajós Alfréd (BTC.)
UTE: Kazár — Vranák, Rosmann — Fandl, Mather, Kuschner — Menschel, Imre P., Lévay, Novák, Szabó
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Schaschek, Bródy, Gorszky — Braun, Weisz F., Koródy, Schlosser, Szeidtler
Gól: Schlosser (30., 50.), Weisz F. (35.), ? (51.), Rosmann (?. – öngól), Koródy (68.)

FTC.—UTE. 6:0. A népszigeti pályán folyt le a két egyesület bajnoki mérkőzése, mely meglepetésszerű gólaránynyal a FTC. uj összeállitásu csapatának értékes győzelmével végződött. A FTC. csapata tervszerűen a legjobb szellemben, főleg az összjátékra helyezve minden működését, ismét jól játszott. Az UTE. csapata jó képességű erőkből áll, főleg a csatársora, mely kiváltképen az I. félidőben meglepő agilis és gyakran veszélyes kivitelű támadást intézett a FTC. kapuja ellen. Csupán a gól előtti játékuk határozatlansága miatt nem juthattak eredményhez. A csapat játéka kifogástalan fair volt és igy összjátékuk is jobban érvényesült. A közönség a szép és izgalmakban gazdag mérkőzést ezúttal nem zavarta, ami eddig úgyszólván minden mérkőzésen kellemetlen zavarokat okozott. A FTC. csapatában először játszott Saschek jobb fedezete, lelkes, tervszerű játékával igen hasznosan, épen ugy Szeifler balszélső, ügyes technikával, bár gyenge alkata nem engedi érvényesülni. Az UTE. csapatában nagyon jó erők: Kazár, Vranák, Fandl, Menschl, Szabó és Novák. A két csapat a következő összeállí­tásban játszott:

FTC. Fritz — Rumbold, Manglitz — Gorszky, Bródy, Schaschek — Braun, Weisz F., Koródy, Schlosser, Szeidtler.
UTE. Kazár — Vranák, Rosmann — Fandl, Mather, Kuschner — Menschel, Imre P., Lévay, Novák, Szabó.

UTe. támadása kezdi a játékot, mely a 25-ik percig mindkét csapat részéről egyformán veszélyes. Mégis a 30-ik percben a FTC. Schlosser révén gólhoz jut, később Weisz szép lövésével a második gólt nyerik. Félidő 2:0.

Második félidőben 5. és 6. percben már 4:0 áll a FTC. javára, mely eredmény teljesen elkedvetlení­ti a teljesen visszaesett UTE csapatot. Fokozza ezt Rozmann hátvéd öngólja, melyet 25-m-ről lőtt: hibás rúgása védhetetlenül került a kapuba. Később Korody éles lövése Vranák lábáról kerül a gólba. FTC. további támadásait Kazár hárí­tja el igen ügyesen.

Biró: Hajós Alfréd (BTC.) volt.

Szövetségi dij. FTC. II.— UTE. II. 2:0. Heves, de végig érdekes küzdelem. Félidő: 1:0. Biró Vámos S. (FővTC.) volt.

(Nemzeti Sport, 1907. október 6.)

A Ferenczvárosi TC az Újpesti TE-tel mérkőzött. Daczára, hogy bajnokcsapatunk még mindig nem érte el tavaszi formáját, mindazonáltal szép győzelmet aratott az újpestiek kissé könnyelműen játszó csapatával szemben.

FTC—UTE 6:0. Bajnokcsapatunk nagyot haladt elmúlt heti mérkőzése óta. Csatárai szépen kombinálnak, fedezetsor ismét kifogástalan, védelme is elég jó. Ennek köszönheti a vasárnapi szép győzelmét. Az UTE kissé könnyelműen s talán balszerencsével játszott s nem tudott semmikép sem érvényesülni, a zöld-fehérekkel szemben.

A mérkőzés szép számú közönség jelenlétében a népszigeti pályán folyt le. Újpest kezdi a támadást, lövései azonban nem érnek célt. Majd a zöld-fehérek lépnek offenzivába és csakhamar elérik első goaljukat. (32 p.) Második goaljukat Weisz remek lefutása utján érik el a 35-ik perczben. Félidő: 2:0.

Újra kezdés után a FTC van fölényben. UTE vissza esik s már az 5-ik perczben Schlosser révén goalt kap. A két Újpesti hátvéd könnyelmű játéka mihamar még két goalt juttat az UTE hálójába. Koródy a 23. p.-ben a Braun által beadott labdát szép lövéssel irányí­tja a kapuba. Az újpestiek ezután ismét támadni kezdenek, de elkeseredett, rendszertelen játékuk nem juttatja őket eredményhez.

Biró: Hajós Alfréd (BTC) volt.

FTC II.—UTE II. 2:0. A mérkőzést Vámos Soma (FővTC) vezette.

(Sport-Világ, 1907. október 6.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ