1909.IX.12. FTC – MAC 4:0

A Margitszigeten két bajnoki mérkőzés sorsa dől el holnap délután. Délután fél 3 órakor a Budapesti Torna Klub a Budapesti Atlétikai Klubbal, majd a Ferencvárosi Torna Klub a Magyar Atlétikai Klubbal méri ösze erejét.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. szeptember 12.)

1909. szeptember 12., –:–, Margitsziget, FTC – MAC 4:0 (4:0)
vezette: Schubert M. Ferenc (MUE.)
FTC: ? — ?, Kucsera — Weinber, Bródy, Gorszky — ?, ?, Korody, Schlosser, Weisz
MAC: Forray, Oláh, Major, Kelemen, ?
Gól: Korody (10.), Schlosser (13. – 11-esből), ? (18.), ? (35.)

A múlt vasárnapi mérkőzések legalább a külsőségeket illetőleg szabályszerűen folytak le. A mérkőzések közül kiemelkedik a FTC. imponáló győzelme a MAC. felett. Ez a mérkőzés igazán szép volt, dacára a nagy gólkülönbségnek, mert az első 18 perc után, mely alatt a gólok estek, végig erősen küzdelmes volt.

FTC.—MAC. 4:0. (Margitsziget.) Nagy érdeklődés kisérte a két csapatnak vasárnapi találkozását. A múlt évi bajnokság első, illetve második helyezettjének Kisasszonynapi veresége bizonyos mértékben még fokozta azt az általános érdeklődést, amely a két rivális küzdelmét kisérni szokta. A FTC. Törekvés elleni gyenge formáját felejtette el szép és tartalmas játékával, a MAC. azonban ismét beigazolta, hogy igen gyenge csapattal rendelkezik. A bajnokcsapat ismét nagy formában van, úgy a védelmi, mint a támadó játékát illetőleg. A csapat gerince az „öreg halfsor“ még most is, újra a régi. A csatársor közel jobb, mint valaha. Weisz, Schlosser és Korody ismét „a tavalyi triást“ alkotják, melléjük a jobbszárny sokkal jobban kapcsolódik, mint a tavalyi jobb oldal. A jobb összekötő erős termeténél fogva nagystí­lű játékosnak í­gérkezik. Kucsera, mint hátvéd, végre megtalálta helyét, s méltó utódja lett Manglitznak. Az athléták vereségük okát gyengébb voltukban találjuk fel, amit a halfsornak (különösen Forraynak) viszonylagosan sokkal gyengébb volta, Oláh formahiánya és Major taktikanélküli játéka eredményezett. A csatársor közepe helylyelközzel szép játékot produkált, a szélsők azonban nem emlékeztettek a MAC. régi, hires szélső csatáraira. Kitűnt Kelemen éles lövései és jó labda vitele által. Korody szerzi meg az első gólt Oláh hibájából, amit Schlosser 11-es gólja követ (13 p.). A FTC. A félidő további részében is nagy fölényben játszik s még két gólt lő. A második félidőben a MAC. halfsor mindinkább belejön a játékba s a két hátvéddel egyetemben mondhatni elég biztosan áll ellen a FTC. támadásainak. A MAC. csatársor szép támadásokat vezet, de eredmény nem kiséri munkájokat. A második félidő változatos játék után eredmény nélkül telik el.

Biró: Schubert M. Ferenc (MUE.).

Szövetségi dí­jmérkőzések. FTC. II.—MAC. II. 6:1, (Margitsziget) Félidő 2:1. Bí­ró: Havas (BAK.).

(Nemzeti Sport, 1909. szeptember 18.)

A Ferenczvárosi Torna Club indolens játékmodorával vesztette el bajnoki mérkőzését a felettébb lelkesen, de kí­méletlenül végig küzdő Törekvés ellen. Igaz, hogy a zöld-fehérek brilliáns képességű és „öregen“ összejátszott csapata már a második mérkőzés alkalmával kiköszörülte a csorbát és határtalanul éber, meggondolt és lelkes játékkal legyőzte a magát erősen tartó Magyar Athletikai Club csapatát, amely a mérkőzés alatt csüggedt csak el.

FTC—MAC 4:0. A FTC múlt vasárnapi játéka után épenséggel nem lehetett számí­tani ily nagy gólarányu győzelmére. A FTC csapata minden tekintetben sokkal jobb volt mint ellenfele. A MAC-ban csupán a védelem volt meglehetős jó, a csapat többi része azonban igen gyengén játszott. A játék kezdetén még a MAC volt offenzivában, de csakhamar visszaesett s a FTC meglehetős könnyen, a 10., 13., 18. és 35-ik perczekben négy gólt ér el. A második halftimeban eleinte szintén a MAC támad, majd ismét a FTC jön lendületbe. A mindvégig fair mérkőzést Schubert M. Ferencz vezette.

FTC II.—MAC II. 6:1. Biró: Havas Lajos (BAK) volt.

(Sport-Világ, 1909. szeptember 18.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ