1909.VIII.29. Ladányi dí­j, UTE – FTC 0:5

W_ute_ftc

A Népszigeten két mérkőzés lesz a Ladányi-vándordí­j alapja javára. Délután 3 órakor a Nemzeti Sport Klub a Postásokkal, 5 órakor a Ferencvárosi Torna Klub az Újpesti Torna Egyesülettel méri össze erejét.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. augusztus 29.)

1909. augusztus 29., 17:00, Népsziget, UTE – FTC 0:5 (0:0)
vezette: Fehéry Ákos (Csepel)
UTE: Kazár — Molnár I., Ludwig — Klein, Zachár, Szabó — Szidon, Goldstein, Mathesz, Bucsek, Schurmik
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Rónai, Kutsera, Korody, Schlosser, Weisz
Gól: ?
Kiállí­tva: Zachár

A csaknem két hónapos pihenő után múlt vasárnap léptek újra ki a pályákra csapataink. A barátságos jellegű mérkőzések természetesen még nagyon „szezon eleji“ jellegűek voltak, sok tartalékkal és sok tréninghiánynyal. A közönség azonban, amely sokáig nélkülözte a kedvenc csemegéjét, hamar lelkesedett ezen is és erősen buzdí­totta kedvenceit. A mérkőzésekből í­télve, a bajnokcsapat FTC. máris jó formában van.

FTC.—UTE. 5:0. (Népsziget.) A Ladányi vándordí­j alapja javára játszott a két csapat óriási közönség előtt, melynek száma még az újpesti angol mérkőzésen jelen voltak számát is jóval fölülmúlta.

FTC. összeállí­tása alig változott valamit. A beteg Szeitler helyén Weisz játszott, a jobbszélső helyére pedig ismét Rónai került. A csapat legjobb embere a máris brilliáns formában levő Schlosser. Korody még nem jó, ellenben óriásit fejlődött Kutsera és Rónaival jól megértik egymást. A fedezetsorban csak Bródy elégí­tett ki. A hátvédsorban elsőrangú játékot produkált Rumbold, aki kezdi visszanyerni régi rugékonyságát, Manglitz ellenben sokat hibázott, amit a gyönge testalkatú újpesti jobbszélső nem tudott ugyan kihasználni, de erélyes csatárokkal szemben mindannyiszor végzetessé válhatott volna.

Az UTE.-nél a védelem aránytalanul jobb a támadásnál. Kazár, Molnár I., Ludwig erősebb halfsor mögött szinte áttörhetetlen védelmet alkotnának. A fedezetsorban Szabó volt a legjobb ember, mig a csatársor a csapat leggyöngébb része, de jobb csatársort Újpest jelenleg nem tud kiállí­tani. Goldstein az összekötő helyén jobb, mint szélen, Mathesz a centerben erélyes és jól oszt labdát, csak kár, hogy keveset lő. A balszélső, Schurmik jó technikájú, gyors játékos.

UTE. súlyos vereségét főleg az a körülmény okozta, hogy középfedezetük kiállí­tása után ezt a helyet üresen hagyták, de a három utolsó gól elérésében a sötétség is segí­tette FTC.-t. Csapatok:

FTC.: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky — Rónai, Kutsera, Korody, Schlosser, Weisz.
UTE.: Kazár — Molnár I., Ludwig — Klein, Zachár, Szabó — Szidon, Goldstein, Mathesz, Bucsek, Schurmik.

Félidő 0:0. Biró: Fehéry Ákos (Csepel).

(Nemzeti Sport, 1909. szeptember 4.)

A szövetség engedélyével, a hivatalos szezonnyitás előtti vasárnapon, csaknem minden csapatunk tartott már mérkőzést.

FTC—UTE 5:0. (0:0). Létesí­tendő Ladányi Dezső vándordí­j javára játszott két csapat múlt vasárnap a népszigeti pályán Az első félidőben a FTC fölénye még nem bontakozott ki teljességében, igy tehát halftime 0:0 arányban végződött. Szünet után FTC erősebben támad és csakhamar öt góllal biztosí­tja győzelmét. Biró: Fehéry Ákos (BTC) volt.

(Sport-Világ, 1909. szeptember 4.)

Egy hozzászólás a(z) 11101110101ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
Categories
02.25. 00:00 m4 Sport
03.04. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső