1909.XII.8. FTC – Cricketer 4:2

A bécsi Kriketterek holnap, szerdán délután két órakor mérkőznek a millenáris versenypályán a Ferencvárosi Torna Klubbal.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. december 8.)

1909. december 8., 14:00, Millenáris, FTC – Cricketer 4:2 (2:0)
vezette: Fehéry Ákos (Csepeli AC)
nézőszám: ~ 2 000
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — ?, ?, ? — Weinber, Szántó, Koródy, Schlosser, ?
Cricketer: Laufer, Grossmann, Preiss, Hussak, Popovits, ?
Gól: Schlosser (16.), Koródy (31., ?.), Weinber (50.) illetve ? (?., 62. – utóbbit 11-esből)
Kiállí­tva: Weinber

(…) A befejező napon esőre hajló, kissé hideg, de a labdarúgásra mégis igen alkalmas idő kedvezett. Az időjárás az idén páratlanul kedvében járt a futball-sport hí­veinek. Kitartott a játék mellett hí­ven, egészen az utolsó napig, anélkül, hogy csak egyszer is elrontotta volna a mulatságot. Hasonló kedvező időjárásra — a legöregebb futballisták sem emlékeznek. Ma is, pedig már a karácsonyi ünnepek előtt állunk — legalább kétezer néző jelenhetett meg a meghűlés veszedelme nélkül, a nap kiemelkedő eseményén: a Ferencvárosi Torna Klub cs a Kriketterek mérkőzésénél. (…)

A Ferencvárosi Torna Klub 4:2 arányban legyőzte, a Krikettereket (félidő: 2:0.). A millenáris versenypályán, találkozott a két csapat, hogy megví­vja a reváns-mérkőzését. A bécsiek csak az utolsó pillanatban szánták rá magukat az utazásra és a vezetőségnek csak nagy üggyel-bajjal sikerült összeverbuválni a biztos vereség tudatában nem szí­vesen vállalkozó játékosokat. A bécsiek csak délben érkeztek a fövárosba és bár a pályaudvarról egyenesen a mérkőzés szí­nhelyére hajtattak, nem látszott meg rajtuk az utazás fáradalma. Talán éppen a vereség tudata adott erőt és lelkesedést a küzdelemhez. A Krikettetektől már régesrégen láttunk a maihoz hasonló elszánt, energikus és lelkes játékot. Olyan keményen ellentálloltak a ma ismét jó formában levő csapatnak. hogy sokszor az erőszakosságig jutottak, hasonlót provokálva ellenfelük részéről is. Úgy látszik, elszántságukkal akarták sánszaikat emelni, vagy a vereség nagyságát csökkenteni. Ez sikerült is nekik, mert addig-addig boszantották gáncsolással és dulakodással a magyar fiukat, mig a vérmesebbek, mint Koródy és Veinber retorzióval éltek. Veinber túl is lépte a határt, mire a biró kiállí­totta a játékból.

Az első félidőben Schlosser és Koródy góljai vezetést biztosí­tottak a ferencvárosiaknak. A második félidőben a bécsiek nagy tűzzel feküdtek neki a támadásnak és sikerült is az eredményt egalizálni. A Kriketterek ereje azután megtört és többé pillanatig sem voltak veszedelmesek. Előbb Veinber, majd Koródy újabb két góllal biztosí­tották a győzelmet.

A F. T. K. csapatában ma Manglitz játéka tetszett a legjobban. A derék hátvédő egyszerre akarta jóvátenni mindazokat a hibákat, a melyeket néhány őszi mérkőzésből kifolyólag a rovására í­rtak. Játékával mindenesetre sokat javí­tott és sokat helyrepótolt már-már veszendőbe indult renoméján.

A Kriketterek különösen födözetsoruk munkájával leptek meg. A bécsi födözetek Preis középsővel az élen, éppen úgy támogatták a csatázókat, mint a hogy folytonosan segí­tették a kissé bizonytalan védelmet. A kapuvédő — bar uj ember — igen hasznos, a csatázósorban csak a két szélső tudott érvényesülni. Különösen Hussák önzetlensége és Popovits éles lövései keltettek nagy tetszést.

A szövetségi-dí­jért szerdán délelőtt a Ferencvárosi Torna Klub II. 2:2 arányban eldöntetlenül mérkőzött a Nemzeti Sport Klub II. csapatával.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. december 9.)

FTC.—Cricketter 4:2. (Millenáris.) Bécsben legutóbb 2:0 arányban szenvedett vereségüket torolták meg a ferencvárosiak. Nem ugyan olyan körülmények között mint ahogy mi szerettük volna, de végeredményében mégis revanchot vettünk. A FTC. ugyanis ez alkalommal mélyen sértő durvasággal játszott, úgy hogy a biró kénytelen volt végül Weinbert kiállí­tani. A Kriketterek nem sokat mutattak, látszott rajtuk, hogy csak a kötelességszerü revanchot adják meg. Jó csatár Laufer és Grossmann, mig Preisz formáján alul játszott. A magyar csapatban Weisz és Szántó váltak ki, Schlosser azonban indisponáltan játszott.

Sok korner után a 16-ik percben Schlosser gólt lő, amit a 31-ik percben Koródy gólja követ. Félidő 2:0. Kriketterek gólja nyitja meg a félidőt, mire Weinber gólja a felelet (5 p.). Kriketterek 11-es gólja gólja után (17 p.) Koródy a negyedik gólt szerzi meg csapatának.

Biró: Fehér (Csepel.).

(Nemzeti Sport, 1909. december 11.)

A kellemetlen, nedves idő daczára is szépszámú közönség vonult ki tegnap a millenáris verseny-pályára, a Ferenczvárosi Torna Club és a Kricketterek revánsmérkőzésére, amely a magyarok győzelmével végződött ugyan, de football-sportunkra a játék durvasága miatt nem hozott dicsőséget.

Ferenczvárosi T. C.—Kricketterek 4:2 (2:0). Bajnokcsapatunk múltkori bécsi vereségéért kárpótlást vett magának a szí­vós bécsi csapaton. Bár a F. T. C. nagyobb goalarányu győzelmét vártuk, de a játék durvasága realitásának rovására ment. Az első goalt Schlosser révén éri el a F. T. C., a melyet Koródy a 31. perczben a másodikkal told meg. A játék most eldurvul s a félidő a 40-dik perczben véget ér. Szünet után a Kricketterek kerülnek frontba s egy szabadrúgás révén s részben Fritz hibájából első goaljához jut a bécsi csapat, de Weinber csakhamar a harmadik goallal felelt. Majd Rumbold foultja tizenegyeshez és a második goalhoz juttatja a bécsieket. Közben Weinbert a biró gáncsolás miatt kiállí­tja. F. T. C. most erősen támad és Koródynak sikerül a negyedik goalt is megszereznie. Biró Fehéry Ákos (Csepeli A. C.)

(Magyarország, 1909. december 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ