1910.III.6. MAC – FTC 1:2

FTC 2:1 (félidő 1:0) arányban győz a MAC ellen.

A W. S. K.—B. T. K. mérkőzés előtt (szerk: a millenáris pályán) délután 2 órakor bajnoki mérkőzés lesz a Ferencvárosi Torna Klub és a Magyar Atlétikai Klub között.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. március 4.)

1910. március 6., 14:00, Millenáris, MAC – FTC 1:2 (0:2)
vezette: Fehéry Ákos (Csepeli AC)
nézőszám: 5 000
MAC: Sipos – Oláh, Kelemen, Szigeti, Krempels
FTC: Fritz – ?, ? – ?, Bródy, ? – Kucsera, Pápay, Weisz, Schlosser, ?
Gól: Weisz (15., 31.) illetve Kelemen (70.)

SH-19100307-03-19100306A nap negyedik bajnoki küzdelmében a Ferencvárosi Torna Klub is csaknem szomorú sorsra jutott, mert bizony csupán a szerencse dolga volt, hogy a hirtelen óriássá nőtt Magyar Atlétikai Klub-ot le tudta győzni 2:1 arányban.

Ferencvárosi Torna Klub—Magyar Atlétikai Klub 2:1 (félidő 2:0). — A W. S. K .—B. T. K. mérkőzés előtt a millenáris versenypálya közönsége páratlanul érdekes, izgalmas és heves küzdelemben gyönyörködhetett. A M. A. K. csapata Gillemot tréner keze alatt rövid időn belül olyan óriás javuláson ment keresztül, hogy nemcsak ellenfelét lepte meg. de elismerésre késztette a nagyközönséget is. Az atléták teljesen egyenlő erejű ellenfelei voltak a bajnokság élére törtető ferencvárosiaknak, sőt több tekintetben még fölül is múlták a legjobb magyar csapat elnevezéssel méltán büszkélkedő F. T. K.-ot. Az atléták nagyszerű kombinációja, a leggyorsabb futás közbeni összejátszása jobban imponált ezúttal, mint a ferencvárosiak elszántsága és határtalanul lelkes játéka. Ha a F. T. K. és a M. A. K. tegnapi küzdelméről kellene meghatározni a két csapat erőviszonyát, úgy a mérleg a M. A. K. javára billenne. Az atléták ugyanis ezúttal jobban játszottak, mint a ferencvárosiak és hogy győzni még sem tudtak, az balszerencséjüknek tudható be. Mig a F. T. K. tagadhatatlanul remek lövései úgyszólván kivétel nélkül sikerültek, addig a M. A. K. hiába ostromolta, ellenfele kapuját, a labda csak nem akart beljebb kerülni. A F. T. K. lövéseit Sí­pos nagy ügyességgel, tisztán fogta, de Fritz-nek bizony egynéhányszor semmi érdeme nem volt abban, hogy a M. A. K. lövései sikertelenek maradtak. A F. T. K. részéről Veisz, a ki ezúttal középcsatázó volt, vállalta magára a góllövést. Produkált is olyan rettenetes rúgásokat, hogy a legjobb angol góllövő is megirigyelte volna. A M. A. K.-ban Kelemenre volt bizva ez a fontos tisztség, de a különben hasznos csatázó nem rendelkezett kellő nyugodtsággal és a legjobb helyzetekben teljesen tájékozatlannak bizonyult. Ha a két centert fölcserélik a csapatok, a M. A. K. győzelmét nem lehetett volna megakadályozni.

A M. A. K. csapatában Oláh Aladár és Szigeti a védelemben, Krempels a támadásban klasszis játékot produkált. A. F. T. K. nélkülözte Koródyt, de meg is érezte távollétét, mert a kis Pápay nem tudta helyettesí­tem. Schlosser egy kis indiszpozicióval küzdött, Kucsera ellenben mint jobbszélső elsőrangúnak bizonyult. A csapat lelke Bródi volt. A védelem ezúttal már jobb formában dolgozott, mint az eddigi mérkőzésekben.

A F. T. K. két gólját Veisz lőtte a félidő 15 és 31-dik percében, mind a keltőt a balösszekötő helyéről. A M. A. K. gólját Krempels gyönyörű sooth-ja hozta meg a második félidő 25-dik percében.

A M. A. K. II. 5:2 arányban legyőzte a F. T. K. II.-őt a szövetségi dí­jért.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. március xx.)

Igen érdekes mérkőzés keretében győzte le a Ferencvárosi Torna-Klub a Magyar Atlétikai Klubot. A legnagyobb érdekessége e mérkőzésnek az volt, hogy a MAK folyton támadott, általában véve a jobb csapat volt — és mégis vereséget szenvedett.

Ferencvárosi Torna Klub—Magyar Atlétikai Klub 2:1 (2:0). A MAK. múlt heti játéka után előre volt látható, hogy kemény lesz a küzdelem a két csapat között, És tényleg olyan lelkesedéssel, önfeláldozással és hozzátehetjük, fejlett teknikával már régen játszottak az atléták, mint tegnap. Ezzel szemben a FTK. szereplése nem volt kielégí­tő és csak olyan lanyha játékot produkált, mint a múlt heti gyenge bécsi csapat ellen. Az első félidőben — miután két goalt csináltak már — könnyen vették a dolgot, a második félidőben, amikor a MAK. óriási fölényével állandóan fenyegette a kapujukat, már teljes erővel igyekeztek volna, de akkor meg már semmi se sikerült nekik. A zöld-fehér csapat általában a rendes játékánál gyengébben játszott és csak a kapus játéka emelhető ki, mí­g a MAK.-ban az egész csatársor és fedezetsor jól dolgozott, angolos nyugalommal, biztosan védett Oláh és jó volt a kapus. A sima lefolyású mérkőzést Fehéry Ákos (Csepel) vezette mintegy 5000 néző előtt a millenáris pályán.

(Pesti Napló, 1910. március xx.)

FTC 2:1 (félidő 1:0) arányban győz a MAC ellen. Millenáris pálya. Méltán sorozhatjuk ezt a mérkőzést is a meglepetések közé, nem ugyan az eredmény miatt, hanem a MAC váratlanul jó formája alapján. A kék-sárgák vasárnap olyan kitűnő játékot produkáltak, amely legjobb napjaikra emlékeztetett és igazán csak a balszerencse volt az, ami győzelmüket megakadályozta. A második félidőben teljesen leszorí­tották a zöld-fehéreket és egy-egy vehemens támadás után 2—2 egymásutáni éles lövést tett ártalmatlanná a kapufa. A csapat legjobb embere Oláh, a fedezetsor szí­vósságával tűnt ki, a csatársor összeállí­tása is sikerültnek mondható, legfeljebb Kelemen játéka ellen lehet kifogást tenni, miután társaihoz képest nagyon lassú. FTC csapatában a fedezetsor volt a legjobb, bár a védelem is kiváló munkát végzett. A csatársorban Koródy helyett Weisz játszott, mind a két gólt ő rúgta. A mérkőzés, melyet Fehéry Ákos vezetett, rendkí­vül fair modorban folyt, csupán Weisz alattomos faultjai keltettek néha visszatetszést.

Szövetségi dij. MAC II. 5:2 FTC II. ellen Millenáris pálya. Biró: Fehéry Ákos.

(Nemzeti Sport, 1910. március 12.)

Ferenczvárosi Torna Club—Magyar Athletikai Club 2:1. Az eredmény nem felel meg a csapatok közötti differencziának. A MAC a mérkőzés nagy részén fölényben volt, de fölényét az óriási szerencsével játszó FTC védelem miatt kihasználni nem tudja. Az első félidőben változatos játék van. Többször a MAC, de veszélyesebben a FTC támad. Mind a két gólt Weisz lőtte, aki Kórody helyett czentert játszott. Félidő 2:0-lal záródik az FTC javára. A második félidőben már több szerencse kiséri a MAC támadásait, már az első negyedórában gólt lő. Ezután is van fölényben. A FTC. miután Schlossert is visszavonja, a védelembe szerencsésen kihúzza a félidőt. A MAC-nál Oláh játéka magaslott ki, az FTC-nál a fedezetsor volt jó. Biró: Fehéry volt.

Szövetségi dij. MAC II.—FTC II. 5:2.

(Sport-Világ, 1910. március 12.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ