1911.III.25. NSC – FTC 1:3

Március hó 15-én. Nemzetközi mérkőzés a Millenáris pályán: Teplitzer FC—MTK délután 4 órakor. Előtte az FTC—NSC bajnoki mérkőzés.

(Sport-Világ, 1911. március 25.)

1911. március 25., –:–, Millenáris, NSC – FTC 1:3 (0:0)
vezette: Herczog Ede (ESC)
NSC: Feldmann, Tóth, Tanyai, ?
FTC: Fritz – Rumbold, Manglitz – Weinber, Bródy, Payer – Szeitler, Weisz, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Gól: Tanyai (?.) illetve ? (?.), ? (?.), Koródy (?.)

Ferencvárosi Torna Club — Nemzeti Sport Club: 3:1. (0:0). E mérkőzés kimenetelébe erősen beleszólt a balszerencse is, amely ezúttal a NSC.-ot kereste föl kegyeivel.

A FTC. hosszú idő után ismét komplett csapattal szerepelt, mig a NSC. kilenc emberrel vonult a porondra, majd 10 percnyi játék után két tartalékkal egészí­ti ki 11-re a létszámot. Hiányzott Burián kapus és Reich fedezet. De ezzel az erős handicappeléssel is olyan elfogadható játékot produkált, hogy teljesen egyenlő ellenfele volt az első félidőben a nagyon is rendszertelenül játszó FTC.-nak. Mint két egyenlő ellenfél küzdött a két csapat, amit az eredmény is mutat, mert szünetig egy oldalon sem esett goal.

Helycsere után a NSC, legjobb embere a reprezentatí­v Feldmann megsérül és kiáll. A 10 emberrel játszó NSC. kénytelen fölforgatni csapatját és teljesen visszaesik. FTC. gyors egymásutánban két goalhoz jut. A NSC. a jó formában levő Tóth révén mindazonáltal gyakran támad és Tanyainak sikerül is goalt rúgnia, amire Korody a kapus hibájából csakhamar a harmadik gollal felel. Ezután a NSC. teljesen a védekezésre szorul és sikeresen ellenáll a FTC. erélytelen ostromának.

Herczog Ede (ESE.) vezette a mérkőzést.

(Pesti Hí­rlap, 1911. március 28.)

FTC bajnoki mérkőzésben legyőzte a Nemzeti Sport Klub-ot 3:1 arányban.

Szövetségi dijmérkőzések: FTC—NSC 7:0. Vámos.

(Sport-Világ, 1911. április 1.)

A FTC-nak se szombaton, se vasárnap nem volt jó napja. Szombaton a szerencse őrizte talán, hogy a NSC meg nem állí­totta diadalainak útjában, ha Feldmann ki nem kénytelen állani, esetleg vereséget lát a gondtalanul egybegyűlt publikuma; vasárnap pedig lazsa-napja volt.

I. oszt. bajn. FTC—NSC 3:1. Millenáris. Biró: Herzog E. (szombat)
I. oszt. szöv. dí­j. FTC—NSC 7:0. Üllői-ut. Biró: Vámos. (vasárnap)

(Nemzeti Sport, 1911. április 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ