1911.IX.28. FTC – Galatasaray 7:1

Galata Serai—FTK. mérkőzés az Üllői-uti pályán csütörtök délután 4 órakor fog lefolyni. A Galata Serai, a legelőkelőbb török sportegyesület játékosai ma délután már megérkeztek, délután kint voltak a Ferencvárosi Torna-Klub pályáján s este a FTK. vacsorán látta a török vendégeket. A török footballisták igen jó kondí­cióban érkeztek meg s remélik, hogy kolozsvári gyengébb szereplésüket itt majd korrigálhatják. A mérkőzésen egy koronás és hatvan filléres jegyek érvényesek, mí­g a klubtagok az idő rövidsége miatt a pályabejáratnál kapnak kedvezményes áru jegyeket. A török match előtt a FTK. II. és egy kombinált csapat játszik.

(Pesti Napló, 1911. szeptember 28.)

1911. szeptember 28., 16:00, Üllői út, FTC – Galatasaray 7:1 (2:1)
vezette: Sugár István (NSC)
nézőszám: 1 500
FTC: ? — ?, ? — ?, ?, ? — Szeitler, Koródy, Ecker, Schlosser, ?
Galatasaray: ?
Gól: Ecker (?.), Koródy (?., ?.), Schlosser (?., ?., ?.), Szeitler (?.) illetve ? (37.)

FTC—Galata 7:1. Csütörtökön délután 4 órakor mérkőzött a török vendégcsapat először Budapesten. A törökök sárga-piros dresszükkel igen jó benyomást tettek s csak állóképességük hiánya és rossz labdarögzitő képességük okozta a súlyos vereséget. Biró Sugár volt.

(Nemzeti Sport, 1911. október 1.)

Török labdarugók Budapesten. Ferencvárosi Torna Klub—Galata Serai (Konstantinápoly) 7:1 (2 :1). — Üllői-uti versenypálya. — A törökök futballsportjáról a múlt esztendőben hallottunk először, a mikor a Kolozsvári Kereskedelmi Akadémiai Sport Kör csapata a Galata Serai nevű előkelő sportegyesület meghí­vására Konstantinápolyban mérkőzött. A kolozsváriak a törököknek ezt a vendéglátását a múlt vasárnap viszonozták s Kolozsvárt mérkőztek a Galata Serai csapatával. A mecs tudvalévőén a kolozsváriak könnyű győzelmével végződött.

A Ferencvárosi Torna Klub a török csapatot meginvitálta egy budapesti mérkőzésre, hogy közönségünket megismertesse a Kelet futball-sportjával is. A mérkőzés ma délután folyt le az üllői-uti versenypályán, mintegy 1500 főnyi érdeklődő jelenlétében. A közönség tüntető szí­vességgel fogadta a török csapatot és vörös fezes kí­sérőit. A csapat tagjai javarészt keleti tipusu, alacsony termetű, napbarnitotta arcú fiuk, de van közöttük néhány szálas termetű, szőke angol ifjú is. Játéktudásuk nem üti ugyan meg a magyar csapatok ní­vóját, de a födözetsor fürgesége, a csatázósorban föl-fölcsillanó összejátszás és a kapuvédő ügyessége mégis elismerést és sürü tapsot biztositott nekik.

A mérkőzés az első félidőben, a mikor a F. T. K. nem játszott túlságos igyekezettel, meglehetősen egyhangú volt. Az első gólt az Amerikából visszatért center-csatázó Ekkert lőtte, a másodikat Korody. A törökök gólja, a melyet a közönség lelkes lapssal honorált a 37-dik percben esett.

A második félidőben az F. T. K. szép összjátékkal dolgozott, a törökök viszont elszántan védekeztek, a mi a mérkőzésnek némi élénkséget adott. A gólok közül hármat Schlosser, egyet-egyet Korody és Szeitler csinált.

Biró: Sugár István volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1911. szeptember 29.)

Ferencvárosi Torna Klub— Galata Serai 7:1. Félidő 2:1. Kicsiny érdeklődés kí­sérte a török csapat budapesti szereplését. A csapat középtermetű, erős játékosokból áll, akiknek játéktudása a mi másodklasszisunknak felel meg. Teknikájuk kicsiny, de annál nagyobb a lelkesedésük. Jó a csapatban a két hátvéd és a centerfedezet. A FTK. igen lanyhán és lélek nélkül játszott. Az uj centercsatár nem vált be. Tizpercnyi hullámzó játék után éri el a FTK. első goalját, amelyet csakhamar egy újabb goal követ, amelyet azonban offside miatt Sugár nem érvényesí­t. A második goalt Borbás beadásából Korody lövi. Félidő vége felé a törökök is lendelütbe jönnek s centerük egy sikerült leszökése révén elérik egyetlen goaljukat. — Helycsere után állandóan a törökök térfelén folyik a játék s a FTK. rövid időközökben öt újabb goalt lő. Biró Sugár volt.

(Pesti Napló, 1911. szeptember 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport