1912.III.17. BTC – FTC 0:2

PH-19120317

1912. március 17., 14:30, Üllői út, BTC – FTC 0:2 (0:1)
vezette: Herczog Ede ()
nézőszám: 10 000
BTC: Ginzery — ?, Szendrő — Kertész, Rauchmaul, ? — ?, ?, Saly, ?, Mészáros
FTC: Ungár — Payer, Manglitz — Weinber, Bródy, Blum — Weisz F., Varga, Koródy, Pataky, Borbás dr.
Gól: Varga (33.), Koródy (62.)

SV-19120318-05-19120317Az üllői-uti versenypályán, mint rendesen, tegnap is vagy tizezer főnyi nézőközönség jelenlétében folytak le a mérkőzések. Először a Ferencvárosi Torna Klub bajnoki mérkőzést tartott a Budapesti Torna Klub-bal (…). A F. T. K. 2:0 arányban legyőzte ellenfelét.

Elsőosztályu-bajnokság. Ferencvárosi Torna-Klub — Budapesti Torna- Klub 2:0 (1:0). — A W. A. K.—B. A. K klubközi mérkőzését megelőzően találkozott a két csapat a szezonban immár második í­zben. A Korintián vándordí­j döntője óta a B. T. K. nagyot javult, respektábilis eredményeket ért el. viszont a F. T. K. a mérkőzések szakadatlan sorában félig-meddig letört, sőt két kiváló játékosa, Schlosser és Rumbold betegsége folytán rövid időre harcképtelenné is lett. Ilyen körülmények között kerülvén össze a kél régi rivális, nem csoda, hogy a közönség el volt készülve a bajnok-csapat újabb vereségére. A B. T. K. hí­veinek reménysége növekedett, a mikor kiállott a F. T. K. alaposan fölforgatott csapattal. Schlosser helyén Pataki, Pataki helyén Varga jelent meg, Payer hátra vonult back-nek, az ő posztját meg Blum foglalta el. Payer backtársa Manglitz volt. S a B. T. K. gyengeségére jellemző hogy még ezzel a csapattal szemben sem tudott boldogulni. Egészen közepes játékot produkált a F. T. K., mégis igen könnyen győzött s ha a B. T. K. Ginzery személyében nem akad egy fenomenális képességekkel fölruházott kapuvédőre, veresége jóval súlyosabb lett volna. Megfoghalhatatlan, hogy a B. T. K., a mely egykor határtalan, lelkesedésével magával ragadott mindenkit, mostanában, tegnap is éppen az ellenkező tünetet mutatta. Kedvetlenül és ambició nélkül játszik az egész csapat, jóllehet elsőrangú kvalitásokkal dicsekedhetik.

A F. T. K. igen óvatosan játszott. Nem kockáztatott semmit s megkí­sérelt mindent. Briliáns volt Bródi, a kit azonban egy durva foult, a mit Saly követett el, letört. Mint sajnálkozással halljuk, komolyabb belső baja van, annál bámulatosabb, hogy a meccset végigjátszotta. Igaz ugyan, hogy helyet cserélt Veisszel s a csatázósorban csak statisztált, de mégis kint maradt a pályán a csapatával. Kitünően játszott Payer és Ungár is. Pataki igen gyönge volt Schlosser szerepében, de azért az ő játéka mégis fejedelmi volt Manglitzéhoz képest. Ezt a kiérdemesült derék hátvédőt igazán kár fárasztani. Megszolgálta a magáét, rászolgált a penzióra. — A B . T. K.-ban Ginzery mellett Szendrö, Kertész és Rauchmaul játéka tetszett. A csatázósorban egyedül Mészáros ért valamit, de sokat ő sem.

Az első gólt Varga csinálta a 33-ik percben. Ebben talán nagyobb része van a B. T. K. hátvédőjének, a ki Varga elé lestoppolta a labdát. A második gólt Borbás készí­tette elő és Koródy lőtte be a második félidő 17-dik percében.

Biró: Herczog Ede volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1912. március 19.)

SH-19120318-07-19120317Világfölfordulás! Mindenkinek a fején egy koppanás. Szaladj te is pajtás! Ki hitte volna el ezeket az eredményeket? S mi lesz mindezeknek a végső következménye? Az eddigi status máris teljes fölbomlással fenyeget; csak egy látszik még változatlanul biztosnak: a FTC első helye. De még egy ilyen vasárnap és sejteni sem lehet, kik haladnak a kibukás felé.

Az igazat megvallva, nem lehet a nagy fölfordulást mással motiválni, mint subjectiv elemekkel. Formaváltozások, ilyen nagy méretüek, el se képzelhetők. Csak a küzdő képesség javult a meglepetéseket okozó csapatoknál, és egy kis szerencse járult mellé. Mert hogy a TTC négy gólt benyomhasson az MTK-nak reálisan, azt ugyebár senki sem hiheti komolyan és inkább arra mutat, hogy a MTK már föladta a bajnokságért való lelkes küzdelmet. Hasonlóképpen időszakos jellegű lehet csak a III. kerületiek és a 33-asok meglepetésszerű nagy formája.

Még a FTC-ról lehet annyit konstatálni, hogy a látszat szerint részletekben pihenteti tuldolgozott csapatát. Legutóbb Schlosser és Rumbold pihentek sebesülés cimén. Az ötlet — ha igy van — jó s úgy látszik, a teljesí­tményekre nincs is komoly befolyással.

I. o. bajn. FTC I.—BTC I. 2:0
I. o. szöv. FTC II.—BTC II. 3:2

(Nemzeti Sport, 1912. március 24.)

Szövetségi dí­j. I. osztály. FTC—BTC 3:2 (2:0). Langfelder.

(Sportvilág & Sporthí­rlap, 1912. március 18.)

Méltó feltűnést keltett múlt vasárnap Ginsery Dénes bravúros védése a BTC kapuban. Ginsery Zsák mellett immár a második klasszis kapus, ki középiskolai tanuló létére méltó helyet foglal el első osztályú csapatban. A kiváló kapust, ki a VIII. ker. főreál tanulója, lelkesen ünnepelték diáktársai.

*

Két csodakapus kerekedett egyszerre. Az egyik a BTC ifiuságija, aki most két hete oly gyönyörüen védett az első csapatban.

(Sportvilág, 1912. március 25. & Nemzeti Sport, 1912. március 31.)

Schlosser mint centerhalf? A centerhalf posztja okozza most a legtöbb gondot az FTC-ben. Bródi kulcscsonttörést szenvedett a mult vasárnapi BTC matchen s még legalább két hétig harcképtelen lesz. Az eddigi diszpoziciók szerint az MTK ellen Schlosser fog játszani centerhalfot, — ha addig rendbe jön a lába. A népszerü balösszekötőnek a lábán ugyanis mérges daganat keletkezett, a melyet pénteken vágtak fel. Schlosser emiatt hivatalába sem tudott bejárni egy hétig, ami pedig még nem történt meg egyetlen egyszer sem hivataloskodása alatt. Schlosser hiányában Medgyesire vagy Dvorzsákra vár a centerhalf nehéz szerepköre.

*

Bródyt kulcscsonttörés érte. Talán azt, aki hátulról orozva fellökte, illenék a szövetségnek kemény felelősségre vonni érte. Elvégre tí­zezer ember látta a brutális szándékosságot, hát az ilyet nem lehet elfeleteni és az álbéke nevében agyonhallgatni.

(Sporthí­rlap, 1912. március 25. & Nemzeti Sport, 1912. március 31.)

Egy hozzászólás a(z) 11101111000ejegyzéshez

  • BTC: Kösztler -- Kőszegi, Szendrő -- Ficzere, Rauchmaul, Kertész -- Dobó, Takács, Horváth, Saly, Mészáros (SH19120325)
    A BTC mostani összeállí­tása: Ginsery -- Kőszegi, Szendrő -- Kertész, Rauchmaul, Ficzere -- Dobó, Takács, Pócz, Mészáros, Kovács (SH19120408)
    A BTC összeállí­tása: Ginzery -- Kőszegi, Szendrő -- Földi, Rauchmaul, Ficzere -- Dobó, Kovács, Potz, Takács, Mészáros (SH19120520)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ