1914.IV.26. WAF – FTC 4:4

Schlosser Imre. A legnépszerűbb s a kétségtelenül legjobb magyar csatár láboperációja valóságos pánikot keltett a közönség körében. Nagyon sokan voltak, a kik elképzelhetetlennek tartották Schlosser nélkül a válogatott csapatot s a hiobhir ellenére még akkor is balösszekötőnek kombinálták, a mikor gipszben volt már a lába. Schlosser maga sem tudja, hogy miképpen keletkezett a baj. Jobblábának a térdkalácsáról levált egy porc, a mely beleásta magát az izmok közé s ott bujkált hosszú ideig, anélkül, hogy Schlosser tudott volna róla. Az utóbbi időben azonban, a mikor megfeszí­tette a lábát, rettentő fajdalmát érzett a térdében, a mit tűrt egy ideig, de a MAC-meccsen már olyan elviselhetetlen volt, hogy utána megvizsgáltatta magát. Ekkor derült ki, hogy mi okozza a fájdalmat. A sebészi beavatkozást az tette halaszthatatlanná, hogy a porc körül ví­z gyülemlett a beteg testrészbe. A sikerült operáció után gipszbe tették a beteg lábat. A gipszet 8 nap elteltével veszik le róla s remélik, hogy két hét múlva már teljesen egészséges lesz. Arról persze szó sem lehet, hogy a május 3-iki magyar—osztrák matchen részt vehessen. Schlossert a fölépüléséig Rumbold II. helyettesiti az FTC csapatában.

(Sporthí­rlap, 1914. április 27.)

Bécsben is lesz mérkőzés holnap, a mely nagyon közelről érinti a magyar futballsportot. A FTC Hütteldorfban mérkőzik a WAC csapatával, a mely talán a legjobb most az osztrák császárvárosban. A FTC rossz időben megy Bécsbe. Csatázósora éppen most vesztette el az oroszlánkörmét, Schlosser Imrét, a legjobb magyar futballjátékost, de beteg s igy valószí­nűen nem játszhat Bécsben Rumbold sem, a ki kétségtelenül a legjobb védőjátékos a monarkiában. Nagyon valószí­nűtlen tehát a magyar csapat jó szereplése. A FTC különben alkalmasint a következő összeállí­tásban veszi föl holnap a küzdelmet: Ungár—Geizer, Payer—Kiss, Medgyessy, Blum—Weisz, Rumbold II., Pataki, Tóth, Antony. A WAF éppen ellenkezően olyan szerencsés helyzetben van, hogy a legjobb játékosait állí­thatja a sorompóba, ezzel is csökkentve a FTC győzelmi sánszát.

Nemzetközi mérkőzés. Ferencvárosi Torna Club—Wiener Association Football Club (Bécs, Hütteldorfi pálya. Biró: Schmieger.)

(Budapesti Hí­rlap, 1914. április 26.)

1914. április 26., *16:30, Hütteldorf, *WAF-pálya, WAF – FTC 4:4 (3:2)
vezette: Reichsfelds (osztrák)
nézőszám: 5 – 7 000
WAF: ? — Übeleis, ? — ?, ?, Neubauer — Heist, Heinzl, Schwarz, Fischera, ?
FTC: Ungár — Geiser, Payer — Kiss B., Medgyessy, Blum — Weisz F., Rumbold II., Pataky, Tóth-Potya, Antony
Edző: Barney Gannon
Gól: Fischera (17.), Neubauer (35.), Schwarz (36., 48.) illetve Kiss B. (1.), Rumbold II. (26., 72.), Pataky (85.)

SH-19140427-06-19140426— A FTC bécsi sikere. —

A FTC, a mely főerősségeit, Schlossert és Rumboldot nélkülözte a bécsi útjában, 4:4 arányban döntetlenül mérkőzött a WAF-al.

Örömteljes volt az a meglepetés is, a mit a FTC szerzett a magyar sportnak. Döntetlenül mérkőzni Bécsben a WAF-al még akkor is nagy dolog lett volna, ha a FTC a legjobb legénységével mehetett volna a küzdelembe. A magyar csapat azonban négy tartalékkal (Antony, Rumbold II., Medgyessy, Geizer) játszott, bebizonyí­tva végre valahára, hogy nem istenkisértés ifjú erővel egészí­teni ki a csapatot, hanem okos és céltudatos dolog. Már azért is jó volt ez a bécsi mérkőzés, hogy rehabilitálja a szegény „tartalék“ játékosokat. Remélhetően a FTC nem áll meg a félúton, hanem hozzá lát a csapatának a gyökeres átszervezéséhez.

A FTC Bécsben. Ferencvárosi Torna Club—Wiener Association Football Club 4:4 (2:3).

A mérkőzés a hütteldorfi pályán folyt le 7000 főnyi közönség előtt.

A FTC a következő csapatösszeállí­tásban játszott: Ungár—Geizer, Payer—Kiss, Medgyessy, Blum—Weisz, Tóth, Pataki, Rumbold II., Antony. A WAF-ban is három tartalékjátékos szerepelt.

A mérkőzés heves iramú és rendkí­vül változatos volt. A FTC igen szerencsésen startolt. Két percig sem folyt még a játék s Antony lerohanása sikerrel járt. Centerezett labdája Rumbold II.-hoz került, a ki Kiss jobbbalfnak tolta vissza s a következő pillanatban a hálóban volt a (…) gas lövését. A WAF persze energikusan küzdött a kiegyenlí­tésért, de csak a 17-dik percben sikerült Fischera, a balösszekötőnek gólhelyzetet teremteni s kiegyenlí­teni. Változatos mezőnyjáték után a 26-dik percben Rumbold Géza újra megszerezte a vezetést, de tiz perc múltán megint kiegyenlí­tett a WAF Neubauernek a kapufára lőtt, de onnan a kapuba pattanó labdájával. A következő percben Schwarz center lőtt gólt s ezzel a WAF-nak szerezte meg a vezetést.

Baljóslatuan kezdődött a második félidő. A 3-dik percben Heizl lövését hibásan védte Ungár, a mire a résen álló Schwarz a kapuba nyomta a labdát (4:2). A FTC-t nem kedvetlení­tette el a WAF sikere, tovább is lelkesedéssel küzdött s a 27-dik percben Rumbold, a 40-dik percben Pataki gólt lőtt s ezzel döntetlenné tette az eredményt.

A WAF csapatát annyira kifulasztotta a heves iram, hogy a 35-dik percben Heist és Übeleis képtelen lévén tovább játszani, odahagyta a pályát s a WAF 9 emberrel játszott tovább.

A magyar csapatnak Pataki center volt a legjobb játékosa. Az ő remek labdaosztogatása vitte mindig frontba a magyar csatázósort. Jól játszott Antony balszélső, Payer és Blum is. Gyöngén egyedül Ungár kapus szerepelt.

Bí­ró Reichfeld L. volt.

Vidéki mérkőzés. Tatabánya: Tatabányai SC—FTC kombinált 3:1. Biró: Buócz Gyula dr.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. április 28.)

*Illustriertes (Österreichisches) Sportblatt, 1914. április 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ