1914.X.11. Auguszta serleg, FTC – III. ker. TVE 1:0

1914. október 11., –:–, Üllői út, FTC – III. ker. TVE 1:0 (1:0)
vezette: Friedmann Mór
nézőszám: 2 500
FTC: Fritz — Wiener, Rossmann — Steinitz, Kiss B., Farkas — Telkes, Molnár, Pataky, Schlosser, Klein
Edző: Barney Gannon
III. ker. TVE: Tóth Zs. — Hirvarter, Szabó — Stark, Sporkó, Wiszt — Hrabál, Sterba, Goldstein, Schrott, Kollár
Gól: Pataky (az első negyedórában)
Kiállí­tva: Kiss B. (*a második félidő közepén)

SH-19141012-03-19141011

Tóth István és Weisz Ferenc sajnálatos családi gyászuk miatt nem vihettek részt az osztrák—magyar mérkőzésen és a FTC vasárnapi játékában. A két kiváló reprezentatí­v a BEAC ellen fog ismét a FTC-ban játszani.

(Pesti Hí­rlap, 1914. október 13.)

Vaspajzs mérkőzések. FTC II—III. ker. TVE II. 1:1. Biró Gerő Ferenc.

Vaspajzs mérkőzések. FTC III—III. ker. TVE II 2:1 Biró: Gerő Ferenc. 20 perces mérkőzésen, amely az első félbenmaradt pótlásául volt lejátszandó — az FTC II. egy goalt ért el s igy a mérkőzést végeredményben 2:1 arányban végleg megnyerte.

(Sporthí­rlap, 1914. október 12 & november 30.)

Goldstein, a III. ker. TVE centere, vasárnap az FTC—III. ker. TVE serleg-mérkőzésében oly erővel ütközött össze Kissel, hogy kénytelen volt elhagyni a pályát. A III. kerületi csapat már a tizedik percben apadt le tiz játékosra, mégis bravúrosan megállotta a helyét s csak a legminimálisabb arányban szenvedett vereséget.

*

Szövetségi dij helyett vaspajzs. Az idén a bajnoksággal együtt természetesen a szövetségi dij is elmaradt. A Máriaremetei Sport Club most vaspajzsot ajánlott fel az Auguszta-serlegért küzdő A) csoport második csapatai részére. A mérkőzést alkalmasint megrendezi az MLSZ, de csak a tavasszal és egy fordulóban.

(Sporthí­rlap, 1914. október 19.)

Kiss Bélát, az FTC halfját, játékjogának felfüggesztése terhe mellett beidézte a fegyelmi bizottság. Kiss ellen Goldstein, a III. ker. csatára tett súlyos vallomást. Goldstein tudvalévőén hetekig nyomta bordatöréssel — amelyet Kissel való összeütközésében szerzett — az ágyat.

(Sporthí­rlap, 1914. december 7.)

*Pesti Hí­rlap, 1914. október 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső