1914.I.4. AC Bilbao – FTC 2:5

Egy hozzászólás a(z) 11101111010ejegyzéshez

 • FTC – Athletic Club Bilbao 5:2 (3:1)

  Bilbaó, január 4.

  Külföldi túrájának negyedik mérkőzését is megnyerte az FTC derék csapata. Pedig a körülmények alaposan ellene szegülnek. Eltekintve attól, hogy a spanyol bajnokcsapat jó ellenfél, az eddigi mérkőzésektől fáradt magyarokat egy alapos hűlés is meggyengí­tett. A csapat minden tagja megfázott a spanyolországi rossz időjárásban.
  A bí­ró ellentétben a san sebastianival pártosan vezette a mérkőzést s í­gy még ez ellen kellett küzdeni.

  Az FTC a következő csapattal szerepelt: Fritz – Rumbold, Payer – Medgyessy, Kiss, Weinber – Koródy, Schlosser, Pataki, Tóth, Weisz.

  Mintegy 5000 főnyi előkelő közönség nézte végig a mérkőzést. A spanyol névnek megfelelően szenvedélyesen buzdí­tották csapatukat, egyes szebb akciónál valósággal tomboltak.

  A vizes, agyagos pálya nagyon rossz állapotban volt s nehezen mozgott rajta a fáradt magyar csapat. A mérkőzés nagy spanyol fölénnyel kezdődött. A 11-ik percben a jobbösszekötő védhetetlen lövéssel meg is szerzi csapatának a vezetést. A goal után is a spanyolok vannak frontban s csak a félidő közepén szabadul fel a magyar csapat.

  A 25-ik percben Pataki egyedül lefut s remek saroklövéssel egyenlí­ti ki az eredményt. A 31-ik percben Schlosser – Weisz összjátékából előbbi megszerzi a vezetést. A 34-ik percben Pataki áttör a védelmen s gyönyörű saroklövése a hálóban akad meg. A 42-ik percben Schlosser remek fejes goalját a bí­ró letagadta.

  A második félidő már magyar támadással kezdődik. A 9-ik percben Pataki-Schlosser kombinációjából utóbbi a jobboldalról teszi be a labdát. A 16-ik percben Koródy lefut, centerét Pataki kapásból bevágja. A mérkőzés végét az FTC nem bí­rja.

  A spanyol csapat fölénybe kerül s a 39-ik percben Payer hibájából a center másodszor juttatja a labdát Fritz hálójába.Az FTC legjobb emberei Pataki, Kiss, Schlosser, Rumbold voltak. Koródy, Tóth teljesen formán alul játszottak. A spanyoloknál a csatársor és a centerhalf dolgoztak kitűnően.

  A magyarok keddi ellenfele a spanyol válogatott csapat lesz. Aggodalommal nézünk e mérkőzés kimenetele elé, mert a megfázott, ledolgozott csapat nem hisszük, hogy sikeresen vehetné fel a kitűnő spanyol válogatott csapat ellen a küzdelmet. Ennek a mérkőzésnek a megnyerése méltó befejezése volna a diadalmas túrának.

  http://www.huszadikszazad.hu/1914-januar/sport/az-ftc-spanyolorszagban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ