1914.XII.6. Auguszta serleg, FTC – Kispesti AC 7:0

Állandóan nagy érdeklődés tárgya a Pesti Hí­rlap Erzsébet-körúti fiók-kiadóhivatalában közszemlére kiállí­tott három Auguszta-serleg. A gyönyörű műipari munka még a laikust is megkapja s a Máv. gépgyári sportkör valóban büszke lehet a dicsérő jelzőkre, amelyekkel a közönség a serlegeket bí­rálja.

(Sporhí­rlap, 1914. december 7.)

Auguszta-serlegmérkőzések. Üllői-uti pálya. Délután 2 órakor az FTC mérkőzik a Kispesti Atlétikai Clubbal. (…) FTC II—Kispest II. üllői-uti pályán d. e. 10 órakor.

(Pesti Napló, 1914. december 6. & Pesti Hí­rlap, 1914. december 6.)

1914. december 6., 14:00, Üllői út, FTC – Kispesti AC 7:0 (3:0)
vezette: Langfelder Ferenc
nézőszám: 1 000
FTC: Fritz — Szandovics, Wiener — Krizsán, Steinitz, Farkas — Telkes, Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
Kispesti AC: ? — Kónya, ? — ?, ?, ? — ?, ?, ?, ?, Prencz
Gól: Pataky (?., ?., ?., ?.), Schlosser (?., ?.), Tóth-Potya (?.)

SH-19141207-03-19141206Az Auguszta-serleg első helyezettje az FTC — mint mai számunkban megí­rtuk — óriási győzelmet aratott a Kispesti Atlétikai Club csapata fölött. Az FTC teljes csatársora újra két év előtti nagy formájára emlékeztető játékot produkált, ugy hogy a meccs egész ideje alatt a kispestiek állandóan védekezésre szorultak.

FTK—Kispesti AK 7:0 (3:0). Üllőí­-uti pálya. 1600 néző. A Ferencvárosi Torna Klub csapatából Weisz és Kiss hiányoztak. Helyetteseik Medgyesi és Kovács meglepően jól játszottak. Az FTK teljes csatársora kitűnő formában volt. Az egész match ideje alatt a Kispestiek kapuja előtt voltak a zöld-fehérek. Különösen a balszárny tünt ki Schlossert és Borbást régen láttuk olyan eredményesen játszani, mint ma. Pataki volt a támadások vezetője. Egymaga négy goalt rúgott. Schlosser kettőt, az utolsó goal pedig Tóth érdeme. A Kispestiek teljes csapata nem bí­rta az FTK gyors tempóját és állandóan védekezésre szorult. A közvetlen védelemben különösen Kónya játszott önfeláldozóan. Jó bí­ró volt Langfelder Ferenc.

(Pesti Napló, 1914. december 7.)

A serleg A) csoportjának első helyezése már eldőlt, mert a FTC 7:0 goalarányban verte le a Kispesti AC-ot, mig legközelebbi riválisa, a MAC és a III. kerületiek eldöntetlenül (2:2) mérkőztek. A FTC-nak csaknem mindig komplett csatársora valószí­nűvé tette számára a győzelmet, ez azonban a mérkőzések érdekességéből semmit sem vont le, mert azoknak mindig volt valami jelentősége. Védelmével egyedül Kiss szerepelt néha-néha a a csapat nagy klasszisát bizonyí­tja, hogy oly kiváló védelem helyett, a milyen egy Ungár — Rumbold, Payer, Weinber, Kiss, Blum és Bródy, mégis jó klasszisu tartalékokat tudott beállí­tani, sőt eddig csakis egyetlen goal került a hálójába. A Kispesti AC ilyen körülmények közt nehéz feladat előtt állt s bár néha szépen támadott, végül is súlyos feltételekkel volt kénytelen kapitulálni.

(Pesti Hí­rlap, 1914. december 7.)

Vaspajzs mérkőzések. FTC II—KAC II 3:0. Biró: Friedmann Mór.

(Sporthí­rlap, 1914. december 7.)

Kezét törte az FTC—Kispesti AC. mérkőzés utolsó perceiben Prencz Gyula, a KAC balszélsóje. Prencz a nedves talajon elcsúszott, azonban végigjátszotta a mérkőzést, anélkül, hogy bajáról bárkinek is szólott volna s igy csak a match után a kabinban gondoskodhattak orvosi segí­tségről.

(Sporthí­rlap, 1914. december 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső