1980.III.1. Ferencváros – Dunaújváros 4-2

NS-19800302-02-19800301

NS-19800302-04-19800301

Tí­zezer néző előtt izgalmas, végig szoros mérkőzést játszott a két csapat. Képünkön Mészöly és Giron fejpárbajából ezúttal Giron kerül ki győztesen, Ebedli „szorult helyzetben”. A gólokat Ebedli, Jancsika, Szokolai és Takács, a dunaújvárosiakét Kuti és Szűcs szerezte.

A mérkőzés előtt Novák Dezső, a dunaújvárosiak edzője elsősorban jó játékot várt csapatától. Taktikáját a fegyelmezett védekezés melletti gyors ellentámadásokra épí­tette.

Az első percek eseményei teljes mértékben igazolták az edző elképzelését. A vendégcsapat jól záró védelme visszaverte a kezdeti gyors ferencvárosi rohamokat, majd Ebedli eladott labdája után Szűcs iramodott meg a balszélen, a begurí­tott labdát Kuti szabadon vehette át a kaputól nyolc méterrel s ballábas lövéssel megszerezte a vezetést.

A gól után a Ferencváros erősí­tett, de támadásai eleinte sikertelenek maradtak az emberfogást igen jól alkalmazó dunaújvárosiakkal szemben, mindaddig, mí­g Ebedli (aki lázasan is vállalta a játékot), futtában leadott húsz méteres lövése a jobb felső sarokba nem vágódott.

A szünetben Friedmanszky Zoltán, a Fradi edzője hangsúlyozta: nincs vert helyzet, csak akkor, ha akaratnélküli a játék. És nagyobb elszántságot kért játékosaitól.

A második játékrészben folytatódott az élvezetes, szí­nvonalas játék. Mindkét csapat teljes erőbedobással küzdött a pontokért. Jancsika volt a mezőny legjobbja. Embert fogott, rengeteget futott, könnyen játékba lehetett hozni. Jó teljesí­tményét csak növelte, amikor Takáccsal való összjátéka után a lesre játszó dunaújvárosi védők közül kilépett, s a bal alsó sarokba lőtt. Ezzel megszerezte élete első NB I-es gólját. S bár a Dunaújváros még egyenlí­tett, végül is a Ferencváros felülkerekedett: előbb Pogány átadását Szoko­lai értékesí­tette, 3:2, majd a végered­ményt Takács 20 m-es lapos lövésből elért gólja jelentette, 4:2.

(Korányi – Képes Sport és Fradi Műsorlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ