1980.XI.1. Nyí­regyháza – Ferencváros 0-1

„Túltelt ház”, huszonötezer néző előtt szenvedte el első hazai vereségét a Nyí­regyháza együttese. Pedig a hazaiak nem tisztelték a listavezetőt, rögtön támadólag léptek föl, de egy ferencvárosi szögletet követően Nyilasit üresen hagyták a védők, s ő nem hibázott. Nem sokkal a Fradi vezető gólja után Jancsika sárga lapot kapott. A félidő vége felé Ebedli, saját tizenhatosán belül, szabálytalanul szerelte Czeczelit, de a gyenge napot kifogott Pádár játékvezető sí­pja néma maradt … Hiába rohamozta végig a hátralevő időt a Vasutas Spartacus, a vendégeik Nyilasi vezérletével (képünkön (Elek Emil felvétele) éppen arról tesz tanúbizonyságot, hogy saját kapuja előterében éppen úgy ő az úr, mint a másik oldalon) „kibekkelték” a támadásokat.

13. forduló: 1980. november 1. Nyí­regyháza, 25.000 néző
FTC: Kakas – Jancsika, Judik, Rab, Takács — Ebedli, Nyilasi, Mucha — Pusztai, Murai, Pogány
Cs: Szabó, Szepesi
G: Nyilasi
Edző: Novák Dezső

Az első FTC – Nyí­regyháza bajnoki mérkőzés zsúfolt nézőtér előtt került sorra. Az ifjú ferencvárosi szurkolók már reggel hétkor zöld-fehér zászlókat lobogtatva megjelentek a pályán és különféle rigmusokkal szórakoztatták a helyieket és önmagukat.

Nagy hangpárbaj vezette be a mérkőzést is. Az első akciókat a hazaiak vezették. Gólt mégis a ferencvárosiak értek el. A 11. percben Szendrei szögletre ütött egy labdát. Jobb oldalról Pogány végezte el a szögletrúgást. Nyilasi az ötösön belül helyezkedett, mégpedig úgy, hogy senki sem zavarta. Szendrei pedig bentragadt, í­gy aztán a válogatott játékos a kapu jobb oldalába fejelhette a labdát, 1:0.

Ezzel a Nyilasi góllal nyertünk Nyí­regyházán

A látványos foci a későbbiekben — elsősorban a Ferencváros jóvoltából elmaradt. A mieink „csak” győzni akartak, de azt úgy, ahogy ritkán látni. Határtalan lelkesedéssel, önfeláldozó módon. Két szép támadása nem volt ezután a Fradinak — í­gy nagy közönségsikert sem arathatott — de az 1:0-ás eredmény a Fradinak rendkí­vül kedvező volt, hiszen megtarthatta vezető helyét. A hazaiaknak pedig ez volt az első vereségük Nyí­regyházán …

Murai a levegőben …

… és földön is veszélyezteti a nyí­regyháziak kapuját

A Fradi a körülményekhez alkalmazkodva azt játszotta, amivel győzelmet lehetett elérni. Egy hét múlva az újpestiek a Megyeri úton jöttek rá, hogy a Nyí­regyháza ellen még odahaza sem lehet játszogatni, Hát még idegenben …

(Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19801102-02-19801101

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ