1982.X.15. Ferencváros – DMVSC 4-0

NS-19821016-03-19821015

— Láttam az elmúlt hétvégén az FC Zürich együttesét Winterthurban — mondta Novák Dezső, a Ferencváros vezetőedzője a DMVSC-vel esedékes mérkőzést megelőző percekben. — Tapasztalataim alapján nyugodtan állí­thatom, hogy szerdai ellenfelünk játékereje meg sem közelí­ti a Bilbaóét A mai mérkőzésen olyan gólratörő, támadó hadrenddel próbálkozunk, amelyik — ha beválik — már szerdán eldönti a továbbjutást. Több támadójátékossal lépünk pályára: Szokolai a beállós helyéről indul majd előre. Judik marad ki a megszokott gárdából. Középpályásaink hetek óta jó formában vannak, s a csatárokkal is elégedett vagyok. Remélem, nem csalódom ebben a felállásban. Ha mégis, menet közben visszatérünk a négyhátvédes játékhoz.

A mérkőzés részben igazolta csak Novák Dezső elképzelését. Szokolai jól oldotta meg feladatát: védőmunkája kielégí­tő volt, s a befejezéshez is mindig időben odaért. Átlövései szinte állandó veszélyt jelenteitek Szűcs kapujára, amit gólja mellett két bravúros védés, illetve az azokat követő szögletrúgások is jeleztek. A középpályán Ebedli és Pogány kiemelkedően játszott, Nyilasi inkább a hátsó fertályon, védőként tűnt ki.

Csatársorával viszont már nem lehetett egyértelműen elégedett az edző. Murai volt leginkább elemében, gyorsaságának köszönhette, hogy a hetedik percben gólhelyzetbe került, s nem hibázott. Később már kevesebbet mutatott képességeiből. Szabadi csak két elhibázott gólhelyzettel bosszantotta a közönséget, Pölöskei pedig — gólja ellenére — teljesen formán kí­vül játszott. A hátvédek közül Jancsika volt a legbiztosabb pont. Ez mindenképpen biztató, mert a Zürich egyik legjobbja, a balszélső Elsener. Dózsa is megtette a magáét, igaz, sokszor szabálytalan eszközökkel tudta megakadályozni a Kerekes vezette debreceni próbálkozásokat. Rab különösebb hiba nélkül látta el feladatát.

Egyre azonban nem ártana szerdán különösen összpontosí­tania a Ferencvárosnak: mégpedig arra, hogy a támadáshoz „szokott” hét játékos — ha esetleg ez a gárda lép majd pályára — ne feledkezzen meg arról, hogy időnként hátra is kell menni, segí­teni a védőtársaknak. Jerkovics és Elsener olyan párost alkot, amelyik képes villámgyors ellentámadásokra, s a vendégek középcsatára Seiler ott található a svájci gólgyárosok élvonalában.

S ha a Bilbaónál nem is jobb csapat a Zürich, a Debrecennél azért még sokkal jobb lehet …

A Ferencváros negyedik gólját megelőző pillanatok. Pogány a bal­oldalról iveit a debreceni kapu elé, ahol Szabadi elől Szűcs „kitor­názza” a labdát (első kép), a csatár és a kapuvédő dermedten fi­gyeli a labda útját (második-harmadik kép). Hiába ugrik fel Szűcs kapus, és mozdul a labda irányába Deákvári (6-os számmal a há­lán), sem ő, sem a csereként beállt Selyem (13-as) nem tudják megakadályozni Pölöskeit a kapuralövésben (negyedik kép). Egy pil­lanat múlva a DMVSC hálójában táncol a „pettyes”. Varga Zsolt képsora.

(Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ