1989.V.3. MNK, Ferencváros – Répcelaki Bányász 4-1

A harmadosztályú gárda nem vallott szégyent az Üllői úton, tőlük ez dicsérendő teljesí­tmény.

FTC – Répcelak 4:1 (3:0)
Üllői út, 5.000 néző, v: Szilágyi

Ferencváros: Józsa – Vaszil, Pintér, Limperger, Keller – Albert, Topor, Keresztúri – Wukovics, Dzurják (Bús 61.), Dukon

Répcelak: Tóth – Németh T., Molnár, Simon (Csordás 50.), Csorba – Bokor, Kiss T., Fehér, Mesterházi – Teke, Sziffer (Varga 67.)

Gól: Wukovics (6., 56.), Albert (25.), Dzurják (29.) illetve Csorba (84.)
Jók: Keresztúri, Wukovics, Pintér illetve Molnár

A 90. születésnapját ünneplő Ferencváros vendége a harmadosztályú Répcelak együttese volt szerdán az Üllői úton. A találkozó nem í­gért sok izgalmat a mintegy 5 ezer főnyi közönségnek, hiszen a zöld-fehérek az első idegenbeli találkozón 3:0 arányban nyertek, í­gy már a mérkőzés előtt az MNK elődöntőjében érezhették magukat.

A várakozásnak megfelelően kezdtek a hazaiak már a 6. percben Wukovics fejese nyomán megzördült a vendégek hálója (1:0). Rögtön ezt követően Pintér 20 méteres szabadrúgását védte Tóth kapus, a 25. percben aztán Albert gurí­tott 10 méterről a kapuba (2:0). A meglehetősen könnyedén játszadozó Ferencváros ellen a Bányász lelkesen védekezett, de szembetűnő volt a két osztálynyi különbség. A 27. percben Dzurják fejelt 2 méterről fölé, de röviddel ezután javí­tott (3:0). A 39. percben a Répcelakiak vezettek egy veszélyes támadást. Topor kerülte meg Pintért, Fehér elé gurí­tott, Józsa kapus azonban a 16-os vonalára kifutva mentett.

A szünetben a Hipnózis együttes ,,Bajnok lesz a Fradi,, cí­mű “jóslatával” szórakoztatta a nézőket, majd folytatódott a kényelmes játszadozás. Az 56. percben Wukovics ujra szépen ment fel fejelni, s tovább növelte az előnyt (4:0). A 65. percben Molnár bal felső sarokba tartó lövését szép mozdulattal védte Józsa, í­gy úgy tűnt, a bányászegyüttes nem tud szépí­teni. Ezt követően Pintér két bombája a kapufát találta el, mí­g Wukovics fejese a lécre pattant. A vendégek lelkesedése aztán a 84. percben Csorba révén meghozta a várva várt becsületgólt (4:1).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső