1995.VIII.30. Haladás – Ferencváros 0-3

W_haladas-ftcA Ferencváros játékán meglátszott, hogy egy klasszissal jobb játékosokból álló együttes vette fel a harcot a nagyon gyenge teljesí­tményt nyújtó Haladással szemben.


Haladás VSE – Ferencváros 0-3 (0-2)
Szombathely, 14 000 néző, V: Piller

Haladás VSE: Király – Neudl, Varga K., Dávid, Sánta – Tóth L. (Skunc, 64.), Tóth Gy., Kovács S., Gál (Bognár, 46.) – Fehér (Horváth I. 76.), Negrau

Ferencváros: Hajdu – Milovanovic, Telek, Kuznyecov – Páling (Schultz 56.), Vincze O., Lisztes, Kecskés – Nagy Zs., Kuntic, Zavadszky

Gól: Zavadszky (15., 19.) Kecskés (69.)
Sárga lap: Gál (16.), Dávid (89.) illetve Páling (39.), Milovanovic (65.), Kecskés (89.)
Jók: Tóth Gy., Kovács S. illetve Telek, Lisztes, Kecskés, Zavadszky

A Haladás csapatában ezen a találkozón két újoncot is avattak, Tóth László volt az egyik, aki kezdőemberként mutatkozott be, a másik Horváth István, aki csereként lépett pályára.

A Ferencváros kezdte a játékot, és gyors, sokmozgásos játékával mezőnyfölényt harcolt ki. A Haladás igen idegesen, görcsösen kezdett. Negyedóra eltelte után egy váratlan távoli lövést Királynak még sikerült kiöklöznie, ám a szemfüles Zavadszky megszerezte a labdát és közelről nem hibázott (0-1). A Haladás játékosaira a gól nyomasztóan hatott, mert négy peccel később ismét Zavadszky révén növelte előnyét a fővárosi csapat (0-2). Ezután az FTC könnyed, szellemes játékot mutatott be. Az első igazi veszélyes lövés a Haladás részéről a 29. percben szállt Hajdu kapujára, amikor Neudl 24 m-es szabadrúgását kellett a kapusnak a léc fölé tornásznia. Úgy nézett ki, hogy ez egy kissé felrázta a hazai csapatot, mert ekkor bátrabban kezdeményezett, de a 16-os vonalánál elfogyott a a játékosok tudománya.

Szünet után aztán mindent egy lapra feltéve kezdett rohamozni a Haladás. Ez a lendület azonban csak tí­z percig tartott, igaz, ekkor sokkal több lövést küldtek a játékosok Hajdu kapujára, mint az első félidőben összesen. A fővárosi csapat nagyobb rutinjával ismét átvette a játék irányí­tását, és sokáig csak a két 16-os között folyt a küzdelem. Egy újabb súlyos Haladás védelmi hiba után aztán Kecskés bebiztosí­totta a végeredményt (0-3). Mind a két fél játékosai néhányszor feleslegesen hergelték egymást, és ezáltal idegessé, feszültté vált a mérkőzés hajrája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ