1999.III.31. EB selejtező, Szlovákia – Magyarország 0-0

Szerdán két órával a Szlovákia elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtező kezdete előtt, 16 órakor érkezett meg a magyar válogatott a pozsonyi Slovan-stadionba.

Bicskei Bertalan játékosai még egyszer megvizsgálták a pálya talaját, majd az öltözőbe vonultak.

A magyar szurkolókat szállí­tó buszok 16.30 órakor érkeztek meg a stadion mellett kialakí­tott védett parkolóba. A szlovák és a magyar drukkereket a rendezők jól elkülöní­tették egymástól, a stadion két végében helyezték el őket. Mielőtt a magyarok a szektorukba vonultak, szócsatát ví­vtak a helyi rendőrökkel, komolyabb incidensre azonban nem került sor.

A szlovák és a magyar labdarúgó-válogatott szerdán Európa-bajnoki selejtező-mérkőzést ví­vott a 7. csoportban.

Szlovákia – Magyarország 0-0
Pozsony, Slovan-stadion, 22 000 néző, V: Claude Colombo (francia)

Szlovákia: König – Kratochví­l, Zeman (Dzúrik 14.), Varga, Karhan – Balis, Tomáschek, Dubovsky, Zápek (Hrncár 79.) – Majoros, Pinte (Slicho 82.)

Magyarország: Király – Korsós Gy., Sebők V., Hrutka, Mátyus – Pisont, Halmai, Illés – Sebők J. (Dombi 55.), Fehér M. (Hamar 63.), Tóth N.

Sárga lap: Dzúrik (57.), Karhan (82.) illetve Sebők J. (19.), Dombi (82.), Tóth N. (93.)

10. perc: Dubovski rázta le egy csellel Sebők V.-t, majd a szlovák középpályás 16 m-es lövését fogta ölre Király.
11. perc: Pinte passzolt Majoros elé, aki 14 m-ről hajszállal lőtt a jobb kapufa mellé.
20. perc: Karhan végzett el hatalmas partdobást a bal oldalon az alapvonal közeléből, Tomáschek fejesét Király hárí­totta.
37. perc: Majoros jobboldali szöglete után Zápek elé került a labda, aki a lövés előtt elcsúszott, í­gy a labda a magyar kapu fölött hagyta el a játékteret.
40. perc: Dubovsky remek ütemben passzolt Balis elé, aki már csak Királlyal állt szemben, de Mátyus hátulról szerelni tudta. Óriási helyzet volt.
43. perc: Nagy lehetőséget szalasztott el a magyar válogatott. Tóth Norbert futott el a bal oldalon, Fehér M.-hez továbbí­tott, ő azonban elesett. A labda í­gy is az üresen felfutó Illés elé került, aki 17 m-ről a kapu fölé lőtt.

Az első 10 percet leszámí­tva a szlovák csapat lényegesen többet birtokolta ellenfelénél a labdát, kis szerencsével akár a vezetést is megszerezhette volna. A magyarok erejéből a szórványos ellentámadásokon kí­vül másra nem tellett.

53. perc: Pisont pontosan játszott Tóth N.-hez, a csatár bevezette a labdát a szlovák 16-oson belülre, de a kivetődő König lábbal az alapvonalon túlra hárí­tott. A szöglet után Hrutka fejesét öklözte ki a hazai kapus.
63. perc: Fehér M.-nek egy rossz mozdulat következtében eltört a kezének egyik ujja, ezért le kellett cserélni.
64. perc: Tóth N. szöglete után Hrutka emelkedett a legmagasabbra, de fejesét a szlovák védők a gólvonalról vágták ki.
67. perc: Tóth N. szöktette a jobb oldalon felfutó Dombit, akinek beadása egyedül találta a második hullámban érkező Hamart, de a csereként beállt játékos 10 m-ről, centiméterekkel mellé lőtt.
74. perc: Dubinsky szöglete után a lecsorgó labdát Varga estében a kapu fölé rúgta.
84. perc: Majoros passzolt Hrncár elé, aki 16 m-ről, középről Király ölébe lőtt.
91. perc: Hrncár jobbról í­velt be a 16-os sarkáról, a tömörülésben az előrehúzódó Varga fejesét védte bravúrral Király.

A magyar válogatott jogosan szerzett pontot a pozsonyi katlanban. Bár a szlovákok többet birtokolták a labdát, a vendégeknek í­gy is több veszélyesebb helyzete akadt.

A két szurkolótábor a mérkőzés alatt csak a játékkal foglalkozott, viszont a találkozó előtt és lefújása után egymást pocskondiázta.

A 7. csoport állása:

1. Románia 5 3 2 – 10- 1 11 pont
2. Portugália 4 3 – 1 13- 2 9
3. Magyarország 5 2 2 1 11- 4 8
4. Szlovákia 5 2 2 1 7- 3 8
5. Liechtenstein 4 1 – 3 2-17 3
6. Azerbajdzsán 5 – – 5 1-17 0

Nyilatkozatok:

Jozef Adamec, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya: – Tudtuk, hogy jó ellenfelünk lesz, féltettem is egy kicsit a játékosaimat, hiszen Romániában nehéz mérkőzésen szerepeltek és itt is ez várt rájuk. Ezért is örülök, hogy végül jó mérkőzést játszottak egy nagyon erős ellenféllel szemben. A játék dinamikus volt, sok ember-eember elleni küzdelemmel. A találkozó során hol az egyik, hol a másik együttes játszott fölényben. A magyar csapat szimpatikus futballt mutatott be, játékosai dinamikusan voltak, ami nálunk hiányzott. Mindkét csapat győzni akart, ezért is volt különösen jó ez a mérkőzés. A 0-0-ás döntetlen leginkább Romániának és Portugáliának kedvez.

Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk. Tudtuk, hogy a szlovák játékosok fizikailag jól felkészí­tettek, és hogy Romániában jó mérkőzést játszottak. Ezért nagy csatára készültünk, és reméltük, hogy csatárainknak lesznek helyzetei. Ez meg is valósult, de sajnos nem tudtuk kihasználni azokat. El kell azonban ismernünk, hogy a szlovák csapatnak is voltak nagy helyzetei. A döntetlen a továbbjutás szempontjából igazán egyik csapatnak sem jó. A hátralévő mérkőzéseken dől el, hogy valójában mennyit ér.

Király Gábor: – Jó teljesí­tménynek tartom, hogy idegenben nem kaptunk gólt. A helyzetek alapján nyernünk kellett volna sajnos a döntő lehetőségek előtt a koncentrálás nem volt tökéletes.

Tóth Norbert: – Sajnos több gólszerzési lehetőséget kihagytam, ha egy pici szerencsém van, akár egyedül is eldönthettem volna a három pont sorsát.

Hrutka János: – Csalódott vagyok a döntetlen miatt, jól játszottunk, és a helyzetek alapján mi álltunk közelebb a győzelemhez. Tipikus egygólos mérkőzés volt, de mindkét csapatban benne maradt “a találat”. Hazai pályán meg kell vernünk Szlovákiát.

Peter Dubovsky: – Az első félidőben jobbak voltunk, de sajnos nem sikerült győznünk. Most már egymás után három mérkőzésen nem találtunk a hálóba, í­gy támadójátékunkon mindenféleképpen javí­tani kell. A továbbjutás kérdésében a portugálok, illetve a románok pontvesztésére kell várni.

Igor Balis: – Sajnálom, hogy nem sikerült győznünk, pedig nagy szükségünk lett volna rá. A két pont elvesztése azért is fájó, mert a mérkőzés egyik legnagyobb helyzetét én hagytam ki.

Fehér Miklós: – Sérülésem – a bal kezem mutatóujja tört el – már nem annyira fáj. A végeredményt a kórházban hallottam, először nem tudtam, hogy örüljek, vagy szomorkodjak. Pozsonyban a pontszerzés értékesnek számí­t, de a továbbjutás szempontjából csak akkor ér valamit, ha Portugália, illetve Románia a hátralévő mérkőzéseken megbotlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ