2002.X.10. Stadionavató, Orosháza FC/Orosházi Rákóczi – Ferencváros: 1-8

2 hozzászólás a(z) 2002.X.10. Stadionavató, Orosháza FC/Orosházi Rákóczi – Ferencváros: 1-8 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk az orosházi Mátrai Sándor-stadion ünnepélyes avatása alkalmából rendezett gálamérkőzésen fölényes, 8-1-es győzelmet aratott az Orosháza ellen.

    Orosháza/Orosházi Rákóczi – Ferencváros: 1-8 (0-3)
    Orosháza, Mátrai Sándor-stadion, 1.200 néző, vezette: Zsurka (György, Lavrovics)

    I. félidő: Such – Molnár, Raducu (Kovács P. 28.), Serban, Kovács – Szabó, Dobi, Kiss, Belvon – Pozsár, Hadár

    II. félidő: Kunos – Boér, Zalai, Székely, Kánya – Pardi, Papp, Horváth, Sí­n – Godár, Kruzsicz

    Ferencváros: Udvarácz – Vukmir, Bognár Zs., Cheregi – Kriston (Balog Z. 80.), Szili (Földvári 63.), Leandro, Szkukalek (Keller 46.) – Andone, Jovic, Penksa (Somorjai 46.)

    Gól: Pardi (54.) illetve Jovic (5., 44., 49., 77.), Cheregi (8.), Vukmir (68.), Andone (76.), Balog Z. (84.)

    Az első félidőben az Orosházi Csorvás SE, a másodikban a másik helyi csapat, az Orosházi Rákóczi volt a mieink ellenfele.

    Ezen a találkozón tért vissza Marek Penksa, aki vakbélműtéte után 80 nappal lépett ismét pályára és 45 percig játszott. A szlovák légiós erőnlétileg már utolérte a többieket, a hasfala a sprinteknél azonban még kicsit érzékeny. Marek talán október 26-án, a Siófok elleni hazai bajnokinkon szerepelhet először tétmeccsen. Az orosházi találkozón Aleksandar Jovic volt csapatunk legeredményesebb játékosa, négy góllal járult hozzá fölényes győzelmünkhöz. Rajta kí­vül Leandro nyújtott kimagasló teljesí­tményt, a brazil légiós öt találatot készí­tett elő. Emlékezetes marad a mérkőzés Dragan Vukmir számára is, a szerb védő megszerezte első gólját a Ferencvárosban. Csapatunk a válogatott játékosok nélkül is magabiztos győzelmet aratott az orosháziak ellen.

  • 90
    A játékvezető lefújta a mérkőzést. A pályát elözönlötték a gyerekek, akik megpórbáltak mezt, illetve aláí­rásokat szerezni játékosainktól.
    87
    A nagy lelkesedéssel játszó Balog majdnem újabb gólt szerzett: a jobbról belőtt labdát centiméterekkel fejelte a kapu mellé.
    84
    A három perccel ezelőtt becserélt Balog megszerezte csapatunk nyolcadik gólját. Védőnk jobboldali szöglet után csúsztatta a labdát a kapuba (1-8).
    81
    Kristont lecserélése után megrohanták az autogramra vadászó gyerekek. Játékosunk csak több tucat aláí­rás kiosztása után ülhetett le a kispadra.
    80
    Csere a mieinknél: Kriston helyére Balog állt be.
    77
    Jobboldali beadás után az egymásra védők között Joviclecsapott a labdára és közelről a kapuba helyezett (1-7).
    76
    Leandro kitűnő labdával indí­totta Fölvárit, aki önzetlenül Andonéhoz passzolt, aki a kapust elfektetve a hálóba helyezett (1-6).
    73
    A rendkí­vül aktí­v Somorjai remek labdával szolgálta ki Jovicot, akinek 20 méteres lövése centiméterekkel kerülte el a kaput.
    70
    A nagyszerűen játszó és gólpasszokat is adó Leandro az eddigi legszebb megmozdulást mutatta be: sarokkal emelte át a labdát védője fölött, majd úgy indult el a bal szélen.
    68
    Vukmir megszerezte első gólját a Fradiban! Leandro szöglete után talált be a hazaiak kapujába. (1-5)
    65
    Kriston vezetgette a labdát az orosházi kapu felé, majd váratlanul lövésre szánta el magát, de a labda a jobb kapufa mellett szállt el.
    63
    Garami József cserélt: Szili Attila helyére Földvári Csaba állt be. A lecserélt Szili nagy taps kiséretében vonult le a pályáról.
    61
    Két szögletet végezhettünk el egymás után: Leandro beadása után a hosszú saroknál álló Cheregi csukafejesét nagy bravúrral ütötte ki Kunos.
    56
    Andone vállalkozott egy távoli lövésre, ám próbálkozása centikkel szállt el a léc fölött.
    54
    Korszerű támadás után szépí­tettek a hazaiak: Parditalált be Udvarácz kapujába. (1-4)
    50
    Újra a Leandro-Jovic kettős veszélyeztetett, a brazil ugratta ki a támadót, ám a védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek előle.
    49
    Már a Rákóczi ellen is betaláltunk! Leandro nagyszerűen adott középre a bal oldalról, és az érkező Jovic két méterről a kapuba lőtt. (4-0)
    47
    A szünetben kettős cserére került sor csapatunknál: Penksa helyett Somorjai, Szkukalek helyett pedig Keller lépett pályára.
    46
    Rendhagyó módon kezdődött a második félidő: mivel csapatunk egy teljesen új gárda ellen játszik a fordulás után, minden úgy zajlott le, ahogy a mérkőzés előtt szokásos: ismét üdvözölték a csapatok a nézőket, újra zászlót cseréltek a csapatkapitányok, majd ismét sorsolt a játékvezető. A kezdőrúgást a hazaiak “aranykezű” gyúrója, Csapó Sándor végezte ela, ki nagy Fradi-drukker.
    Marek Penksa nyilatkozata: -- Nagyon örülök, hogy 45 percet ismét játszhattam. A gyors sprinteknél sajnos még egy kicsit fájt a hasfalam a bal oldalon, de az orvosok szerint ez még 8-10 napig í­gy lesz. Az erősebb lövéseknél és irányváltásoknál viszont nem éreztem fájdalmat. Most még óvatosabb voltam a kelleténél, vigyáztam, nehogy megsérüljek, ezen mindenképpen változtatnom kell a jövőben. Jövő kedden az ESMTK ellen szeretnék 60 percet játszani. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak a bí­ztatásért és az ellenfél játékosainak, akik szintén nagyon vigyáztak arra, nehogy sérülést okozzanak nekem.
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt. A hazaiak a szünetben az egész csapatot lecserélik. Az első félidőben az Orosházi Csorvás SE volt a mieink ellefele, a másodikban az Orosházi Rákóczi lép pályára.
    44
    Belőttük a harmadik gólunkat! Leandro indí­totta Jovicot, aki két csellel is elfektette védőjét, majd a kapus hasa alatt a hálóba gurí­tott (0-3).
    41
    Leandro próbálta helyzetbe hozni a 16-oson belül nagyszerűen helyezkedő Andonét, ám a védők menteni tudtak. Ezután Jovic lépett volna ki Szili labdájával, ám az orosházi hálóőr a kapujából kifutva az utolsó pillanatban mentett.
    37
    Udvarácznak is bravúrt kellett bemutatnia, miután a hazaiak váratlanul küldtek kapura egy lövést a 16-os sarkáról.
    36
    Leandro játszotta a labdát Jovichoz, a csatár egy remek csellel lefordult őrzőjéről, 18 méteres lövése alig kerülte el a hazai kaput.
    33
    Leandro szánta el magát lövésre, ám ballábas próbálkozását nagy bravúrral hárí­totta a bal alsó sarok elől Such.
    31
    Az ellentámadás után Belvon lövése centikkel kerülte el Udvarácz kapuját.
    30
    Szili lőtt 17 méterről, ám az orosházi kapus védett, majd a kipattanót Andone elől rúgták ki a hazai védők.
    28
    Cseréltek a hazaiak: Raducu helyett Kovács P. folytatta a játékot.
    25
    Először rúgtak szögletet a hazaiak. A jobbról keresztbe í­velt labdát a hosszú saroknál érkező Szabó lőtte kapásból kapura, Udvarácz vetődve védett.
    17
    Az Orosháza is próbálkozik: Belvon próbálta helyzetbe hozni társait, ám a büntetőterületen belül Kriston nagyszerűen mentett a hazai támadók elől.
    14
    Szkukalek távoli lövésénél hördült fel a közönség, a ballábas játékos kí­sérlete pár centivel szállt el a felső sarok mellett.
    8
    Már két góllal vezetünk! Leandro beadása után Cheregiugrott a legmagasabbra és védhetetlen gólt fejelt a jobb sarokba (0-2).
    5
    Kriston három jó csel után a jobb szélről középre passzolt és Jovic 16 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (0-1).
    2
    Marek Penksa 80 nap kihagyás után először ért labdába! Jovichoz passzolt, ő Szilit hozta játékba, aki 18 méterről kapura lőtt, ám Such hárí­tott.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, a mieink indí­tották útjára a labdát.
    .
    Ebben a pillanatban a két csapat játékosai kifutottak a pályára. A mi csapatkapitányunk Udvarácz Milán. Minden játékos egy kisgyerek kezét fogva jött ki az öltözőből.
    .
    Most jöttek ki a csapatok a pályára.
    .
    A mieink tiszta fehérben, a hazaiak fekete sárgában játszanak majd. A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között avatták fel a felújí­tott orosházi stadiont, amely mától Mátrai Sándor nevét viseli.
    .
    A kezdés előtt egyperces gyászszünettel tisztelegtek Mátrai Sándor emléke előtt.
    .
    A mieink közül Marek Penksa különösen népszerű a hazai szurkolók körében, többen is érdeklődtek az egészségi állapota felől. A lelátó a korai időpont ellenére már majdnem teljesen megtelt, meglepetésre több játékosmegfigyelő is érkezett a meccsre. A helyszí­nen nézi meg a találkozót többek között az a menedzser is, akinek a közreműködésével Dragan Vukmir a téli szünetben hozzánk igazolt.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik Orosházán a Mátrai Sándor-stadionavató mérkőzés, melyre a szervezők a mi csapatunkat hí­vták meg, hiszen a legendás hátvéd a Ferencvárossal ért el fantasztikus sikereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ