2003.VIII.23. Ferencváros – MTK Hungária: 2-1

2 hozzászólás a(z) 2003.VIII.23. Ferencváros – MTK Hungária: 2-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk nagy küzdelemben 2-1-re nyert az örökrangadón az MTK ellen és í­gy már 0 ponttal áll a tabellán. A meccset a liga döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezték.

    Ferencváros – MTK: 2-1 (1-1)
    Üllői út, zártkapus mérkőzés, vezette: Bede (Tompos, Georgiou)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Bognár, Lipcsei, Zováth, Leandro – Rósa, Gera, Sasu (Penksa 59.)

    MTK: Végh – Pusztai (Rednic 65.), Juhász, Komlósi, Füzi – Zavadszky, Jezdimirovic (78.), Halmai, Czvitkovics (Silva 46.) – Torghelle, Illés

    Gól: Sasu (31.), Gera (62. – 11-esből) illetve Torghelle (43.)
    Sárga lap: Leandro (21.), Rósa (29.), Zováth (85.) illetve Halmai (20.), Pusztai (36.), Komlósi (58.)

    Mindkét együttes óvatosan kezdett, az első fél órában a kapuk előtt nem alakult ki veszélyes helyzet, az egyetlen emlí­tésre méltó esemény Lipcsei szabadrúgása volt a 27. percben, amikor a kapu tetején találta el a hálót. A 31. percben aztán megszereztük a vezetést. Gera kitűnő labdával ugratta ki Sasut, aki 12 méterről Végh lábai között a hálóba gurí­totta a labdát (1-0). A 39. percben légiósunk majdnem megszerezte második gólját, 18 méteres, léc alá tartó lövését azonban Végh óriási bravúrral fölé ütötte. A kék-fehérek első kapuralövésükből egyenlí­tettek: a 43. percben Torghelle kapott egy hosszú indí­tást, a tizenhatoson belül levette a labdát és 12 méterről a hálóba lőtt (1-1).

    A második játékrészt a vendégek kezdték aktí­vabban, de ez csak abban nyilvánult meg, hogy többet birtokolták a labdát, a kapunk közelébe nem jutottak el. A 61. percben Sasu helyére Penksa állt be és Marek egy perc múlva máris a találkozó főszereplőjévé lépett elő: a tizenhatoson belül eltolta a labdát Pusztai mellett, a védő buktatta, jogos 11-es! A büntetőt Gera a balra vetődő Véghet becsapva a jobb sarokba lőtte (2-1). A 67. percben Rósa kicsit kiszorí­tott helyzetből, 17 méterről váratlanul lőtt, de az oldalhálót találta el. A hátralévő időben csapatunk nagyon okos, taktikus játékkal őrizte előnyét és nagyon értékes győzelmet aratott az MTK elleni örökrangadón. Ez a siker azt jelenti, hogy MÁR VAN 0 PONTUNK!!.

    Egervári Sándor: – Gratulálok a Ferencvárosnak! Sajnos a csapatom nem játszott jól, ez pedig az Üllői úton a Ferencváros ellen törvényszerűen vereséget eredményezett, hiszen itt csak jól játszó csapat szerezhet pontot, vagy pontokat. Nagyon sajnálom, hogy ismét egy ilyen 11-essel veszí­tettük el a találkozót. Nincs más hátra, mint tanulnunk kell a hibáinkból és előre kell tekintenünk.

    Garami József: – Az előzmények nem voltak kedvezőek, hiszen a válogatott felkészülése, illetve sérülések miatt nem tudott eleget együtt készülni a csapat. Ezenkí­vül három balszerencsés döntetlen után, ma egyértelműen győznünk kellett. Nagyon örülök, hogy a csapat felnőtt a feladathoz, és ilyen hangulattalan körülmények közepette is képes volt erőszakosan, harcosan, tűzzel játszani, ami a győzelemhez vezetett. Még annyit szeretnék mondani, hogy az egész öltöző boldog, hiszen már van nulla pontunk…

  • 92
    Bede lefújta a mérkőzést, 2-1-re megnyertük az örökrangadót! Ezzel a sikerrel már 0 pontunk van!
    90
    A tartalék játékvezető jelezte, hogy 2 perces hosszabbí­tás következik.
    89
    Gera kitűnően ugratta ki Penksát, aki Komlósival futott óriási versenyt. Kiszorí­tott helyzetből Marek megpróbált kapura lőni, de a védő a kivetődő Végh-gel közösen szögletre mentett.
    87
    Halmai lapos passzával Zavadszky két védőnk között fordult kapura, 7 méterről, estében lőtt, Szűcs óriási bravúrral mentett.
    85
    Zováth buktatta Pisontot 23 méterre a kapunktól, ezért ő is sárga lapot kapott. Füzi beí­velt szabadrúgása után Gera fejelte ki az alapvonalon túlra a labdát.
    84
    Pisont 25 méterről lőtt a kapunk mellé.
    82
    Gera lépett ki egy hosszú indí­tással a védők de Végh a tizenhatoson kí­vülre kifutva, lábbal mentett.
    80
    Silva visszagurí­tása után Torghelle 18 méterről csavart a bal felső sarok mellé.
    78
    Harmadszor is cseréltek a vendégek. Jezdimirovic helyett Pisont állt be.
    75
    Halmai nagyon durván, nyújtott lábbal rátartott Zováth lábára. Ez a szabálytalanság önmagában is pirosat ért volna, Halmainak ráadásul már volt sárga lapos figyelmeztetése, mégis a pályán maradhatott.
    70
    Torghelle felé í­veltek előre egy labdát, a vendégek támadója torkon vágta az őt őrző Dragónert. Bede észrevette a szabálytalanságot, de továbbra is csak szóban figyelmeztette a végig nagyon tisztátalanul játszó csatárt.
    68
    Gera becsúszva szerelte Juhászt az MTK tizenhatosa előtt, csatárunk elől végül Komlósi tisztázott szögletre.
    65
    Másodszor cseréltek a vendégek. Pusztai helyett Rednic lépett pályára.
    64
    Rósa 17 méterről, váratlanul lőtt, de sajnos az oldalhálót találta el.
    62
    Ismét vezetünk!! Penksa tört be a tizenhatoson belülre, ahol Pusztai buktatta, 11-es! A büntetőt Gera a balra mozduló Véghet becsapva a jobb sarokba lőtte (2-1).
    59
    Először cseréltünk. Sasu helyére Penksa állt be.
    58
    Komlósi rátartott Lipcsei lábára, amiért sárga lapot kapott.
    54
    Torghelle kényszerí­tőzött Silvával, a visszakapott labdát felpörgette, majd fordulásból, 21 méterről lőtt, Szűcs azonban megfogta a kapu közepébe tartó labdát.
    50
    Pusztai indí­tásával Torghelle lépett volna ki, de Dragóner az utolsó pillanatban egy jó ütemű közbelépéssel mentett.
    47
    Lipcsei lőtt be szabadrúgást a jobb oldalról a kapu elé, de Pusztai kifejelte a labdát.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Nálunk nem volt csere, az MTK-nál Czvitkovics helyére Silva állt be.
    45
    Félidei nyilatkozatok:
    Gyepes Gábor:
    -- Úgy érzem az első félidőben a mi akaratunk érvényesült. Megérdemelten szereztük meg a vezetést, az MTK szerencsével egyenlí­tett. Mi jobban akarjuk a győzelmet és meg is fogjuk szerezni.
    Sowunmi Thomas:
    -- Az elején mindkét csapat lezárta a területeket, óvatosan kezdett. Aztán elkezdtük mozgatni ellenfelünket, a vezetést is megszereztük. Ha még egyszer betalálunk az MTK kapujába, akkor ez elég lehet a három pont begyűjtéséhez.
    45
    Bede lefújta az első félidőt.
    43
    Egyenlí­tettek a vendégek. Füzi indí­totta Torghellét, aki Dragóner mellett átvette a labdát, majd 12 méterről a hálóba lőtt (1-1).
    39
    Sasu 18 méteres, léc alá tartó lövését Végh bravúrral tolta szögletre.
    36
    Pusztai hátulról belerúgott Rósába, úgy, hogy a labda a közelben sem volt, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
    34
    Kiss indí­totta Leandrót, aki elől Végh bátor vetődéssel a tizenhatos vonalán szerezte meg a labdát.
    31
    Vezetünk!! Gera átadásával Sasu egyedül lépett ki és 12 méterről Végh mellett a hálóba helyezett (1-0).
    30
    Füzi í­velt keresztbe, Torghelle 7 méteres, jól helyezett fejesét Szűcs óriási bravúrral ütötte ki a bal sarok elől.
    29
    Rósa becsúszva próbálta szerelni Füzit, közben azonban ellenfele lábát is eltalálta, ezért sárga lapot kapott.
    27
    Lipcsei végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól. Lövése után a labda érintette a kapu tetején a hálót.
    25
    Torghelle játszotta el a tizenhatosunkon belül, hogy lerántották, de a játékvezetőt nem tudta becsapni.
    21
    Leandro Zavadszkyt húzta vissza a felezővonalnál, Leo is “besárgult”.
    20
    Halmai húzta vissza Sasut 22 méterre a kaputól, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgást Leandro végezte el és a kapu fölé csavart.
    17
    Zavadszky bedobása után Torghelle ezúttal is kézzel tette maga elé a labdát, Bede ezt nem vette észre, a csatár középre í­velt, de Kiss Gy. tisztázott.
    15
    Torghelle kézzel ütötte el a labdát Kiss Gy. mellett, de Bede észrevette a szabálytalanságot és szabadrúgást í­télt a javunkra. Az MTK játékosa dühében elrúgta a labdát, de megúszta sárga lap nélkül.
    13
    Czvitkovics 30 méteres lapos lövését Szűcs könnyedén megfogta.
    11
    Rósa kitűnő labdával indí­totta Sasut, aki le is futott az alapvonalig, de Füzi mellett nem sikerült középre emelnie.
    9
    Rósa húzott el a jobb szélen, félmagasan beadott labdáját Juhász rúgta el a kapu elől.
    7
    Halmai indí­tásával Torghelle futott le az alapvonalig, de beadása elakadt a jó ütemben keresztező Vukmirban.
    5
    Leandro kapu elé lőtt labdáját Komlósi vágta ki Sasu elől.
    2
    Lipcsei csavart be szabdrúgást a bal oldalról a kapu elé, Halmai azonban Dragóner elől az alapvonalon túlra fejelte a labdát.
    1
    Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát, az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    Ebben a pillanatban futottak ki a csapatok a pályára Bede ferenc vezetésével.
    .
    Az utolsó pillanatban változás történt a játékvezetői hármas összetételében: Ábrahám Attila helyett Bede Ferenc lesz a meccs bí­rája. A hí­rek szerint Ábrahám sérülés miatt nem tudta vállalni a játékvezetést.
    .
    A mieink ebben a pillanatban fejezték be a melegí­tést, Lipcseiék már az öltözőben készülődnek a kezdésre. Az MTK játékosok -- szokásukhoz hí­ven -- már a pályán várják a kezdő sí­pszót.
    .
    A mieink zöld-fehér csí­kos mezben és fehér nadrágban játszanak majd, az MTK tiszta kékben lép pályára.
    .
    Szurkolóink honlapunk mellett élőben is hallgathatják a mérkőzés közvetí­tését a Sportrádión, a http://www.sportradio.hu-n.
    .
    Az első félidőben tűző napon, óriási hőségben fognak játszani a csapatok, a második 45 percre annyit javul a helyzet, hogy már nem fog a pályára sütni a nap.
    .
    A kék-fehéreknél némi meglepetésre csak a kispadon foglal helyet a brazil Welton Silva. Az MTK kezdőtizenegye: Végh -- Pusztai, Juhász, Komlósi, Füzi -- Zavadszky, Jezdimirovic, Halmai, Czivtkovics -- Torghelle, Illés
    .
    Adem Kapic ebben a szezonban először nem szerepel a kezdőtizenegyben. A szlovén légiós helyett Zováth János játszik majd Lipcsei Péter mellett a pálya közepén. A mieinkSzűcs -- Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Bognár, Lipcsei, Zováth, Leandro -- Rósa, Gera, Sasu összeállí­tásban kezdenek, a kispadon Udvarácz, Kriston, Szkukalek, Somorjai, Kapic, Károlyi és Penksa foglal helyet. Az Illés Bélát többször is remekül semlegesí­tő Balog Zoltán oldalszalagszakadása után még nincs százszázalékos állapotban, ezért védőnk sajnos csak a kapu mögül nézheti a meccset.
    .
    Csapatunk az UEFA Kupában idegenben 5-0-ra nyert a Birkirkara ellen, ráadásul Vukmir is letöltötte kétmeccses eltiltását és visszakerült az együttesbe. Az MTK a Celtictól hazai pályán kapott ki 4-0-ra a BL selejtezőjében, ráadásul legutóbbi bajnokiját is otthon vesztette el 2-1-re a Pécs ellen, tehát az előjelek számunkra kedvezőbbek.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik az MTK elleni örökrangadónk. Ilyenkor szoktunk arról beszámolni arról, hogy milyen jó a hangulat a lelátón, folyamatosan érkeznek a szurkolók. Ezúttal a liga döntése miatt erre nincs lehetőségünk. A csapatok a pályán melegí­tenek, a nézőtéren azonban senki nem foglal helyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ