2003.X.29. MK, MTK Hungária – Ferencváros: 1-2

Gera Zoltán találata döntött

Nyilatkozatok:

Szeiler József: – Amikor kihúzták az MTK-t és Fülöp Ferenc kiment sorsolni odaszóltam neki, hogy nehogy minket húzzon. Nem hallgatott rám. Ennek a sorsolásnak az az egyetlen pozití­vuma, hogy nem kell sokat utazni.

Fülöp Ferenc: – Jobb lett volna később, mondjuk a döntőben találkozni a Fradival, de nem tehetünk semmit a sorsolás szeszélye ellen. Mivel szeretnénk megnyerni a kupát, í­gy előbb, vagy utóbb találkoztunk volna a Fradival. Bí­zom benne, hogy megismételjük a Szuper Kupa döntőjében nyújtott teljesí­tményünket és kiütjük a Fradit a kupából.

Garami József: – Ez komoly? Akkor az azt jelenti, hogy a Szuper Kupával és a bajnoksággal együtt ebben az idényben hatszor játszunk az MTK-val. Azért ezt meg lehet unni…. Mondjuk az unalom ellen a győzelem a legjobb orvosság, de el tudtam volna képzelni könnyebb ellenfelet is. Mindegy, bánkódni felesleges, ha őket kaptuk, akkor őket kell legyőznünk, hiszen szeretnénk megvédeni a cí­münket.

A mérkőzés:

MTK Hungária – Ferencváros: 1-2 (0-0)
Hidegkuti stadion, 4.000 néző, vezette: Megyebí­ró János (Hrabovszky, Medovarszki)

MTK Hungária: Végh – Molnár Z., Juhász R., Pusztai, Füzi Á. – Zavadszky, Zabos (Pisont 46.), Rednic (Szabó O. 72.) – Czvitkovics, Illés – Torghelle (W. Silva 77.)
vezetőedző: Egervári Sándor

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Zováth, Lipcsei, Leandro (Balog Z. 80.) – Rósa D. (Sasu 64.), Gera – Tököli (Penksa 46.)
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Czvitkovics (60.) illetve Kriston (68.), Gera (74.)
Sárga lap: Torghelle (50.), Pusztai (59.) illetve Leandro (19.), Kiss Gy. (23.), Gera (36.), Dragóner (37.)
Kiállí­tva: Pusztai (78.)
Jók: Végh, Juhász R., Molnár Z. illetve Kriston, Leandro, Zováth, Gera, Lipcsei

Azt már a játéknap előtt tudni lehetett, hogy a Videoton és a Zalaegerszeg csapata várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását, arra azonban a szerda délutáni hat találkozó adta meg a választ, hogy melyik együttesek reménykedhetnek még a sorozat megnyerésében.

A Hungária körúti találkozó kapcsán erőteljesen megoszlottak a vélemények arról, hogy a legutóbbi bajnok MTK és a kupagyőztes zöld-fehérek párharcának melyik együttes az esélyese. Nehezebb helyzetben a két szakvezető közül talán a hazaiak mestere, Egervári Sándor volt, ugyanis neki három alapemberét, Halmai Gábort, Komlósi Ádámot és Goran Jezdimirovicsot kellett sérülés miatt nélkülöznie, mí­g Garami Józsefnek az utóbbi hetekben megszokott keretből csak az eltiltott Szkukalek Igor nem állt a rendelkezésére.

Lipcsei Péter tért ölelő indí­tása volt az első momentum, amely kiérdemelte a tapsot, és bár az akció végül nem zárult góllal, jelezte, a zöld-fehérek rögtön a találkozó elején a maguk javára kí­vánják eldönteni a párharcot. A másik oldalon Zavadszky Gábor és Illés Béla adogatása okozott zavart Szűcs Lajos kapuja előtt, majd Leandro és Gera Zoltán aktivitásának köszönhetően a vendégek vezettek több olyan támadást is, amely magában hordozta a gólszerzés lehetőségét. Mezőnyfölényben futballozott a cí­mvédő, többet volt a ferencvárosiaknál a labda, mint a hazaiaknál, és ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy az MTK Hungáriában annak a három labdarúgónak kellett a lelátóról néznie az eseményeket, akik elsősorban labdaszerzésben jeleskednek. Mí­g a kék-fehérek középső sorában egyedül Zabos Attilának erőssége a labdaszerzés, addig a vendégegylet hasonló sorában Kriston Attila, Zováth János és Lipcsei Péter sem jön zavarba, ha hasonló feladatot kell megoldania.

Félórai játék után adódott az első gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt, Czvitkovics Péter remek passzát azonban Torghelle Sándor nem tudta gólra váltani. Amúgy az olimpiai válogatott támadó nem volt könnyű helyzetben, ugyanis társai többször is túlságosan magára hagyták a vendégvédők gyűrűjében. A játékrész legvitatottabb pillanatát a 36. perc hozta, amikor is Gera betört a hazaiak büntetőterületére, megtolta a labdát Pusztai Olivér mellett, majd átesett az MTK védőjének a lábán. Sokak megrökönyödésére a Fradi csatára kapott sárga lapot – í­téltek már ilyen helyzetben a játékvezetők büntetőt… –, majd három perccel később Dragóner Attila örülhetett, amikor ütésért nem kapott piros lapot. A játékrész hajrája rengeteg átadási hibát hozott, és azt kellett megállapí­tani, hogy 45 percnyi futballt követően semmi sem dőlt el.

A folytatásra Egervári Sándor megváltoztatta csapata szerkezetét – Molnár Zoltán a jobb oldali védő szerepköréből a középpályássor közepére került, amolyan “szűrőnek”. Azonban hiába jutott el többször is a Fradi tizenhatosáig a kék-fehér gárda, a középpályások érthetetlen okból nem követték a támadósorban lévőket… Végh Zoltán bravúrja kellett, hogy a hazaiak ne kerüljenek hátrányba, majd Czvitkovics átlövése biztossá tette, hogy nem gól nélküli döntetlennel zárul az összecsapás. Ha már megemlí­tettük, hogy adtak már büntetőt olyan esetben, mint ami az első félidő 36. percében történt, akkor azt is el kell mondani, hogy í­téltek már olyan esetben leshelyzetet, mint amikor Gera a gólpasszt adta Kristonnak. Az egyenlí­tést követően fölénybe került a Fradi, és Gera találata, valamint Pusztai kiállí­tása már előrevetí­tette, hogy a cí­mvédő sikerével zárul az összecsapás.

így is történt, az eredmény a lefújásig már nem változott, vagyis a Ferencváros 2–1-es győzelmének köszönhetően ott van a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között.

Percről percre

20031029-mtk-leandro4. perc: Lipcsei indí­totta Tökölit a bal oldalon. A csatár a balösszekötő helyén előretörő Leandróhoz paszszolt, aki a tizenhatoson belül csinált egy szép cselt, ám 12 méterről Zabosba lőtte a labdát, ami az MTK védőjéről az oldalvonalon túlra pattant.
12. perc: Tököli Leandrónak adta a labdát, aki nagyszerű ütemben ugratta ki középen Gerát. A válogatott csatár 12 méterről, jobbal, óriási helyzetben a kapu fölé lőtte a labdát.
20. perc: Leandro szerzett labdát a hazai térfél közepén, majd Gerához passzolt, aki egy átvétel után egyből jobbra Tökölihez tolta a labdát. A Ferencváros házi gólkirálya már csak Végh Zoltánnal állt szemben, de a kapu helyett az laposan az oldalhálóba lőtte a labdát. Ez még Gera helyzeténél is nagyobb lehetőség volt.
29. perc: Zováth lökte fel Torghellét a ferencvárosi kaputól 25 méterre. A szabadrúgást Czvitkovics végezte el, nagy erejű lövését követően Szűcs Lajos előrevetődve hárí­totta a labdát. Ez volt az első védése a vendégek kapusának.
31. perc: Czvitkovics nagyszerű ütemben ugratta ki Torghellét a jobbösszekötő helyén. Az MTK csatára 12 méterről lőtt, Szűcs óriási bravúrral, lábbal védett.
36. perc: Gera nagyszerű cselekkel tört be az MTK tizenhatosán belülre a bal oldalon, megtolta a labdát Pusztai mellett is, aztán átesett a védő lábán. Megyebí­ró János a sí­pjába fújt, s a lelátó ferencvárosi része tizenegyest remélt, ám a bí­ró meglepetésre szabadrúgást í­télt az MTK javára, Gerának pedig felmutatta a sárga lapot.

20031029-gera48. perc: Kriston kapott labdát a jobb oldalon Rósa Dénestől. A középpályás csinált egy lövőcselt, ami után Füzi Ákos és Pusztai is “elszállt”. Ezután ballal maga elé tette a labdát, majd betört a tizenhatoson belülre. Már az ötösön járt, amikor Juhász kétségbeesve szerelte.
57. perc: Leandro indí­totta el a bal oldalon Gerát. A csatár az alapvonal közeléből visszagurí­totta a labdát Penksa elé, a cserecsatár pedig 13 méterről, jobbal hatalmas lövést küldött az MTK kapujára. Végh óriási bravúrral szögletre tolta a labdát.
60. perc: Pisont passzolt középen Illéshez, ő pedig Czvitkovics elé tolta a labdát. A fiatal játékos jobbal, 20 méterről úgy rúgta a Fradi kapujának bal oldalába a labdát, hogy az Kiss György testét is súrolta. 1–0
68. perc: Vukmir az MTK térfelének közepéről í­velte a bal oldalon előtörő Dragónerhez a labdát. A védő mellel maga elé tette azt, majd a bal oldalon Gerát ugratta ki. Ô egyből középre passzolt, az érkező Kriston pedig öt méterről, jobbal a kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát. 1–1
74. perc: Lipcsei végzett el szögletet a bal oldalról. Dragóner ugrott a legmagasabbra középen, és a hosszú oldalon helyezkedő Gerához csúsztatta a labdát. A ferencvárosiak kedvence közelről, jobb belsővel, látványos mozdulattal a kapu közepébe lőtte azt. 1–2
78. perc: Leandro ugratta ki Sasut a bal oldalon, Pusztai azonban visszahúzta a kitörő csatárt. A játékvezető sárga lappal büntette a védőt, s mivel volt már neki egy figyelmeztetése, Megyebí­ró felmutatta a piros lapot is.
85. perc: Penksa futott el a bal oldalon. Az alapvonal közeléből középre adott, Gera maga elé tette a labdát, majd kilenc méterről, ballal a bal kapufa tövére lőtte azt, ami onnan a mezőnybe pattant.

Fény és árnyék

A Hidegkuti-stadionban eddig sem lehetett panasz a rendezésre, a házigazdák ezúttal is mindent megtettek a nézők kényelméért, kiszolgálásáért. Bár ez természetes a Hungária körúton, mégis dicsérendő a rendezők odafigyelése, szorgalma, áldozatos munkája.

Ugyan négyezren a hideg és a hétköznap ellenére kilátogattak a találkozóra, azért a honi mezőny két neves csapatának összecsapására igazán többen is kí­váncsiak lehettek volna. A nézőszám hűen tükrözi a magyar labdarúgás iránti, egyre inkább megmutatkozó érdektelenséget.

Nyilatkozatok:

Egervári Sándor, az MTK Hungária vezetőedzője: “Gratulálok a Ferencvárosnak a továbbjutáshoz, és sok sikert kí­vánok a zöld-fehéreknek a következő fordulókban.”

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója: “Igazi kupameccs volt. Nagyszerű ellenféllel szemben sikerült diadalmaskodnunk, örülök a továbbjutásnak.”

Gera Zoltán: – Örülök, hogy továbbjutottunk, és annak is, hogy gólt szereztem, de nem vagyok a saját teljesí­tményemmel maradéktalanul elégedett. Úgy érzem rúghattam volna még több gólt, ha egy kicsit szerencsésebb vagyok, vagy jobban összpontosí­tok. Az első félidőben lehettem volna higgadtabb egyes szituációkban, mí­g a második játékrészben a kapufánál elpártolt tőlem a szerencse. Sokan kérdezik, hogy mi az oka annak, hogy rendre extrém megoldásokból rúgok gólt, de erre nincs jó válaszom. Szeretem a váratlan megoldásokat, és néha az kel ahhoz, hogy helyzetbe tudjak kerülni. Ma is valahogy í­gy alakult. A gól előtt egyébként Dragival megcseréltük a helyünket és ő helyezkedett az én szokásos helyemen a szögletnél én pedig átmentem az ő helyére. Előre szólt, hogy lefejeli majd nekem, és szerencsére í­gy is történt. A sárga lapomról nem nagyon szeretnék beszélni. A játékvezető úgy vélte, hogy szí­nészkedem, én viszont egészen biztosan tudom, hogy nem szí­nészkedtem. Az mindenesetre sokat számí­t nekem, hogy az öltözőfolyosón a másik oldal képviselői közül is sokan nekem adtak igazat. Szeretnék még kitérni a közönségre, hiszen remek érzés volt azt hallani, ahogy 0-1-nél bí­ztattak minket megállás nélkül. Ja, és persze meg kell emlékezni Marek Penksáról, aki ismét remekül állt be, és nagyon sokat lendí­tett a csapaton. Úgy látszik Marek lett a nyerő cserénk.

Kriston Attila: – Igaza van Petinek; szenzációs gólt lőttem, és Gerzsonnak vigyáznia kell, nehogy beérjem őt.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.X.29. MK, MTK Hungária – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk fegyelmezett, jó játékkal idegenben gyõzte le az MTK-t és bejutott a Magyar Kupa negyeddöntõjébe. A rendkí­vül hideg idõben jó iramú, izgalmas meccset ví­vott egymással a két együttes.

  MTK – Ferencváros: 1-2 (0-0)
  Hungária krt, 3.000 néző, vezette: Megyebí­ró (Hrabovszky, Medovarszki)

  MTK FC: Végh – Molnár, Juhász, Pusztai, Zabos (Pisont 46.) – Zavadszky, Czvitkovics, Füzi, Rednic (Szabó O. 72.) – Torghelle (Silva 76.), Illés

  Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Rósa (Sasu 64.), Lipcsei, Zováth, Leandro (Balog Z. 80.) – Tököli (Penksa 46.), Gera

  Gól: Czvitkovics (60.) illetve Kriston (64.), Gera (74.)
  Sárga lap: Torghelle (50.), Pusztai (59.) illetve Leandro (18.), Kiss Gy. (23.), Gera (37.), Dragóner (38.)
  Kiállí­tva: Pusztai (77.)

  A játékosok nem kí­mélték egymást és magukat, az elsõ perctõl óriási volt a hajtás a pályán. Mindkét együttes remekül megszervezte a védekezését, ezért nagyon nehéz volt a kapuk közelébe kerülni. A 6. percben Illés betört a tizenhatosunkon belülre, de lõni már nem tudott, Vukmir ugyanis becsúszva szerelte. A 12. percben Gera lõtt 15 méterrõl centiméterekkel a kapu fölé. A hazaiak Torghellét keresték a labdákkal, a fiatal támadó a tõle megszokott vehemenciával, sokat könyökölve vetette magát a küzdelembe. Nálunk Gera kikapcsolása okozta a legtöbb gondot a házigazdáknak, de rengeteget dolgozott Leandro is, aki nemcsak a támadásokból, hanem a labdaszerzésekbõl is aktí­van kivette a részét. A 31. percben maradt ki a legnagyobb hazai helyzet, amikor Torghelle tört be a tizenhatosunkon belülre, 7 méterrõl leadott lövését Szûcs óriási bravúrral ütötte ki. Hat perccel késõbb felforrósodott a hangulat a pályán, amikor Gera tört be a tizenhatoson belülre, ahol átesett Pusztai lábán. Megyebí­ró játékvezetõ tizenegyes helyett sárga lapot adott csatárunknak és a hazaiak végezhettek el szabadrúgást. A mieink nehezen tették túl magukat az í­téleten, a reklamáló Dragóner is sárgát kapott, a félidõ hátralévõ perceiben pedig a labda helyett inkább egymást rugdosták a játékosok.

  A második 45 percre lecsillapodtak a kedélyek, ismét a játéké volt a fõszerep, az egyetlen kivételt Torghelle jelentette, aki úgy rúgott bele Dragónerbe, hogy a labda a közelben sem volt. A fiatal játékosnak szerencséje volt, hogy megúszta sárga lappal. Ezután ismét a játék került elõtérbe. Elõbb a csereként beállt Penksa lövését védte Végh hatalmas bravúrral, majd némileg váratlanul a hazaiak megszerezték a vezetést. A 60. percben Pisont passzolt Illéshez, õ Czvitkovicshoz továbbí­tott és a középpályás 19 méterrõl a jobb sarokba bombázott (1-0). A gól sem tört meg minket és hét perccel késõbb egyenlí­tettünk. Lipcsei szabadrúgása után a védõk fejjel tisztáztak, de csak Dragónerig, õ Penksához passzolt, tõle Kriston kapta meg a labdát és középpályásunk 8 méterrõl, kapásból a hálóba lõtt (1-1). A 74. percben már nálunk volt az elõny. Lipcsei szöglete után Dragóner a rövid saroknál fejjel továbbcsúsztatta a labdát és a hosszú oldalon érkezõ Gera közelrõl a kapuba lõtt (1-2). A 77. percben emberlõnybe kerültünk. Sasu egyedül tört volna kapura, amikor Pusztai utolsó emberként lerántotta. A védõnek ráadásul már volt is egy sárga lapja, most kapott mellé még egyet és el kellett hagynia a pályát. A házigazdáknak természetesen nem volt más lehetõségük, mindent egy lapra feltéve támadtak, de gyors kontrából mi dönthettük volna el a továbbjutást, de Gera a 86. percben a kapufát találta el. A hátralévõ idõben a vendéglátók elkeseredetten í­velték elõre a labdákat, de ezek kifejelése nem okozott gondot a védõinknek, az eredmény nem változott, mi jutottunk be a legjobb nyolc közé.

  A negyeddöntõk sorsolása hétfõ délben lesz, rajtunk kí­vül a Zalaegerszeg, a Sopron, a Videoton, a Honvéd, a Vasas, a Bodajk és a Tuzsér tagja a mezõnynek.

  Garami József: -- Igazi kupameccs volt, amit számunkra két dolog tesz igazán emlékezetessé. Az egyik az, hogy a listavezető bajnoki cí­mvédőt vesztett állásból fordí­tva le tudtuk győzni és í­gy továbbjutottunk, a másik pedig az, hogy lelkes közönségünk, ázva, fázva végig űzte-hajtotta a csapatot. Köszönjük a szurkolóknak a bí­ztatást és reméljük, hogy lendületünk kitart a bajnokságban is. A csapat ma ismét bizonyí­totta egységét és harci szellemét.

  Egervári Sándor: -- Sajnálom, hogy kiestünk, és gratulálok a Ferencvárosnak A rengeteg sérülés meghiusí­totta az elképzeléseinket már a meccs előtt is, aztán a szünetben Zabos sérülése miatt még inkább át kellet szervezni a csapatunkat, de ez semmit nem von le a Ferencváros érdemeiből. Szeretném még kiemelni, hogy Gera Zoltán fantasztikus formában játszott ma este.

 • 92
  Vége!! A bajnoki cí­mvédő legyőzésével bejutottunk a legjobb nyolc közé, ahol rajtunk kí­vül a Zalaegerszeg, a Videoton, a Sopron, a Bodajk, a Honvéd, a Vasas és a Tuzsér várhatja a negyeddöntők hétfői sorsolását.
  90
  A tartalékjátékvezető két perc hosszabbí­tást jelzett.
  89
  Illés í­velte be a labdát a tizenhatosunk sarkáról, Silva 8 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  88
  Szabó futott le az alapvonalig, beadása után Dragóner tisztázott Silva elől.
  86
  Penksa gurí­tott középre, Gera 10 méterről, kapásból a kapufára bombázta a labdát, óriási helyzet volt!
  83
  Szabó szöglete után a labda Silva elé pattant, akinek közeli lövése egy közbenyúló lábról a kapu mellé pattant.
  80
  Harmadszor cseréltünk. Leandro helyett Balog lépett pályára. Levonuló játékosunkat szurkolóink megtapsolták.
  79
  Szurkolóink többsége az első perctől fantasztikusan bí­ztatja csapatunkat. Amikor hátrányba kerültünk, akkor is zúgott a “Mindent bele!” A hazai drukkerek most azt kiabálják, hogy “Hol a csapatunk?”
  77
  Sasu egyedül tört volna kapura, amikor Pusztai utolsó emberként lerántotta csatárunkat. A védő sárga lapot kapott, de mivel volt már egy figyelmeztetése, megkapta a pirosat is és el kellett hagynia a pályát. A 23 méteres szabadrúgást Gera végezte el, lövése után a labda centméterekkel kerülte el a felső sarkot.
  76
  Harmadik csere az MTK-nál. Torghelle helyett Silva állt be.
  74
  Vezetünk!!! Lipcsei szöglete után a rövid saroknál Dragóner továbbcsúsztatta a labdát és a hosszú oldalon érkező Gera közelről a hálóba helyezett (1-2).
  72
  Másodszor cseréltek a hazaiak is. Rednic helyére Szabó Ottó állt be.
  70
  Majdnem vezetünk: Kriston húzott el a szélen, középre adott, majd az érkező Sasu ballal próbálkozott, de sajnos a kapu mellé ment a labda.
  69
  Egervári Sándor, az MTK szakvezetője a mai meccsen is úgy viselkedik, ahogy az ellenünk ví­vott találkozókon szokott. Minden, csapatát sújtó í­téletnél az oldalvonalig szalad, ahonnan minősí­thetetlen hangnemben szidja a játékvezetőt, majd amikor visszamegy a helyére, akkor nem mulasztja el, hogy ne szóljon oda a mi kispadunkon Garami Józsefnek és Pölöskei Gábornak. Vezetőink a provokációkra nem reagálnak, sőt a kispadunk minden í­téletet szó nélkül tudomásul vesz, akkor sem tiltakoztunk, amikor tizenegyestől fosztott meg minket a bí­ró.
  67
  Egyenlí­tettünk! Lipcsei szabadrúgása után kifejelték a védők a labdát, Dragóner Penksához passzolt, ő középre gurí­tott és Kriston kapásból, 8 méterről a hálóba lőtt (1-1).
  66
  Füzi baloldali beadása után Zováth fejelte ki a labdát.
  64
  Másodszor cserélünk. Rósa helyett Sasu lép pályára.
  60
  Vezet az MTK. Pisont passzolt Illéshez, ő Czvitkovicshoz gurí­tott, aki 19 méterről a jobb sarokba bombázott, Szűcsnek esélye sem volt a védésre (1-0).
  59
  Pusztai szállt bele Penksába, egy sárga lap lett a “jutalma”.
  58
  Az MTK drukkerei továbbra sem elégedettek csapatukkal, most azt kiabálják, hogy “lőjjetek kapura, lőjjetek kapura!”.
  56
  Penksa 12 méteres lövését Végh fantasztikus bravúrral tolta a léc fölé.
  53
  Pisont próbált a tizenhatosunkon üresen helyezkedő Illéshez passzolni, de Kiss jól helyezkedett és lefülelte az átadást.
  51
  Penksa húzott el a bal szélen, középre í­velt, de a kapujából kifutó Végh Gera elől lehúzta a labdát.
  50
  Torghelle belerúgott Dragónerbe, a labda a közelben sem volt, a hazaiak csatára is sárga lapot kapott.
  48
  Kriston tört be a tizenhatoson belülre, két csel után megpróbálta beadni a labdát, amely Pusztai lábáról pattant az alapvonalon túlra.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Az MTK is cserélt, Zabos helyett Pisont folytatja a játékot.
  46
  A szünetben egy csere lesz a mieinknél: Tököli helyett Penksa áll be.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Czvitkovics 32 méteres szabadrúgása levágódott a sorfalunkról.
  39
  Torghelle és Dragóner ugrottak fel a labdáért, mindketten kitették a könyöküket, az MTK csatára a földre érkezés után rövid ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot.
  37
  Gera tört be Pusztai mellett a tizenhatoson belülre, majd átesett a hazai védő lábán. Megyebí­ró az MTK javára í­télt szabadrúgást, nem biztos, hogy jó döntés volt. Gera az eset után sárga lapot kapott. Játékosaink közül többen is tiltakoztak a bí­rónál, aki a legvehemensebben reklamáló Dragónernek szintén felmutatta a sárga lapot.
  33
  Szabadrúgáshoz jutottunk 28 méterre a hazai kaputól. Leandro elcsavarta a labdát a sorfal mellett, melyet Végh megfogott.
  31
  Torghelle tört be a jobb oldalon a tizenhatosunkon belülre, 7 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte ki.
  29
  Czvitkovics végzett el szabadrúgást 28 méterre a kapunktól. Bal alsó sarokra tartó lövését Szűcs vetődve megfogta.
  27
  Czvitkovics szöglete után Lipcsei fejelte ki a labdát a kapunk előteréből.
  25
  Zavadszky ugratta ki Illést, Szűcs azonban gyors vetődéssel felvette előle a labdát.
  24
  Molnár meggyógyult és visszajött a pályára.
  23
  Kiss egy rosszütemű becsúszás után eltalálta Molnár lábát, ezért ő is sárgát kapott. Molnárt egyelőre a pálya szélén ápolják.
  22
  A hazai szurkolók elégedetlenek csapatuk eddig nyújtott teljesí­tményével és hangos “Ébresztő, ébresztő!” kiáltásokkal igyekszenek jobb játékra ösztönözni kedvenceiket. Egervári Sándor sem elégedett együttesével, ugyanis valamennyi cserejátékosát elküldte melegí­teni.
  20
  Gera két védő között passzolt Tökölihez, aki kicsit kisodródva, 8 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát.
  19
  Kriston labdájával Tököli tört be a tizenhatoson belülre, ahol Zabos és Pusztai együttes erővel szerelték.
  18
  Az előretörő Torghellét Leandro lerántotta, amiért sárga lapot kapott.
  16
  Czvitkovics ugratta ki Torghellét, de hosszú volt az indí­tása, í­gy Szűcs szerezte meg a labdát.
  15
  Torghelle húzott el a jobb szélen, középre í­velt, de Szűcs az ötösön magabiztosan húzta le a labdát.
  14
  Tököli hozta ki nagy lendülettel a labdát, az MTK téfelének közepén Gerához passzolt, csatárunk bemutatott egy lövőcselt, majd 20 méterről, ballal a kapu fölé lőtt.
  12
  Leandro átadásával Gera lépett ki, majd 15 méterről centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
  10
  Tököli remek cselek után két védő között ugratta ki Gerát, de az asszisztens lest jelzett, Megyebí­ró pedig lefújta az akciót.
  8
  Illés passzolt Rednichez, aki megpróbált lefordulni Kristonról, játékosunk azonban kitűnő ütemben szerelte a hazaiak légiósát.
  6
  Zavadszky ugratta ki Illést, aki betört a tizenhatoson belülre, 11 méterről lőtt volna, amikor Vukmir az utolsó pillanatban becsúszva szerelni tudott.
  4
  Lipcsei indí­tásával Tököli futott le az alapvonalig, Zabos mellett középre gurí­tott, Leandro két védőt is becsapott, majd 12 méterről lőtt, a labda Végh térdéről pattant oldalra.
  2
  Gera vette el a labdát Zavadszkytól az MTK térfelének közepén, egyből Rósához passzolt, aki a tizenhatoson belülre í­velt, de Füzi Tököli elől szögletre mentett.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  Most jöttek ki a játékosok a pályára. A hazaiak fehér mezben, kék nadrágban és fehér sportszárban játszanak, a mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban veszik fel a küzdelmet a házigazdákkal.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést, perceken belül kezdődik a találkozó.
  .
  Garami József irányí­tásával még soha nem kaptunk ki élvonalbeli együttestől a Magyar Kupában. A tavalyi kií­rásban a negyeddöntőben a Zalaegerszeget 2-0-ra győztük le, a fináléban pedig 2-1-re nyertünk a Debrecen ellen.
  .
  A mai meccsen mindenképpen el kell dönteni a továbbjutást, ami azt jelenti, hogy ha 90 perc után döntetlen az eredmény, akkor jön a kétszer tizenöt perces hosszabbí­tás, amit mindenképpen végigjátszanak, tehát nincs arany- vagy ezüstgól szabály. Ha a ráadás sem hoz döntést, akkor következnek a tizenegyesek.
  .
  Gyepes Gábor is megérkezett az MTK-stadionba. Ezenkí­vül Győri János is kijött a mérkőzésre. Az MTK védekező középpályása súlyos térdsérülése után jelenleg a Bodajk csapatában szerepel kölcsönben. A másodosztályú bodajkiak óriási bravúrt végrehajtva délután 1-0-ra nyertek az élvonalbeli Pécs ellen és bejutottak a legjobb nyolc közé. További délutáni eredmények: Pestszentlőrinc-Sopron 0-1 (hosszabbí­tás után)
  Tuzsér-BKV Előre 1-0
  Bodajk-Pécs 1-0
  Cegléd-Vasas 0-1 (hosszabbí­tás után)
  Szentes-Bp. Honvéd 0-3
  Korábban játszották:
  Győri DAC-Videoton 2-4
  Karcag-ZTE 1-6
  .
  A két együttes ebben a szezonban már a harmadik örökrangadót játssza egymással. A júliusi Szuper Kupa-döntőt az MTK nyerte 2-0-ra, augusztusban az Üllői úton zárt kapuk mögött a bajnokin mi győztünk 2-1-re és most következik a kupameccs, reményeink szerint megint a mi sikerünkkel.
  .
  Ebben a pillanatban a mezőnyjátékosok is kijöttek melegí­teni.
  .
  Garami József szakmai igazgató a mai meccsen nem számí­that a Nyí­regyházán kiállí­tott Szkukalek Igorra, akit egy Magyar Kupa-találkozótól tiltott el a fegyelmi bizottság. A mieink összeállí­tásának érdekessége, hogy a kezdőcsapatban Dragan Vukmir személyében csak egy idegenlégiós kapott helyet. A mieink Szűcs -- Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Rósa, Lipcsei, Zováth, Leandro -- Tököli, Gera felállásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Balog, Bognár, Kapic, Penksa, Sasu és Károlyi vár bevetésre.
  .
  A kapusok már a pályán melegí­tenek, a mezőnyjátékosok egyelőre még a folyosón tartózkodnak. Tököli Gerával passzolgat. A lelátón egyelőre alig százan lehetnek, ami érthető is, mert nagyon hideg van. A bejáratnál található hőmérő plusz 3 fokot mutat.
  .
  Köszöntjük kedves Szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk MTK elleni idegenbeli mérkőzése a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső