2004.IV.28. Magyarország – Brazilia: 1-4

A papí­rformának megfelelően a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott simán, 4-1-re nyert a Puskás Ferenc-stadionban a magyar együttes ellen, í­gy első sikerét aratta a két ország párharcai során.

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Magyarország-Brazí­lia 1-4 (0-3)
Puskás Ferenc-stadion, 45 ezer néző, v.: Massimo De Santis (olasz)

Magyarország: Babos – Stark, Lipcsei (Juhász 46.), Pető Z. (Bodor 46.) – Bodnár (Hercegfalvi 85.), Molnár B. (Farkas B. 70.), Tóth B., Huszti – Gera (Dvéri 67.) – Simek (Torghelle 46.), Kenesei (Szabics 59.)

Brazí­lia: Dida – Cafu (Mancini 46.), Juan (Bordon 67.), Roque Junior, Roberto Carlos (Dedé 46.) – Juninho Pernambucano (Julio Baptista 61.), Edmilson, Zé Roberto (Edu 46.) – Kaká (Alex 60.) – Luis Fabiano, Ronaldinho (Felipe 77.)

Gólszerzők: Torghelle (57.), illetve Kaká (33.), Luis Fabiano (36., 45.), Ronaldinho (76.)

6. perc: Kaká szépen ugratta ki Juninhót, aki éles szögből, jobbról 10 m-ről lőtt, Babos bravúrral, lábbal védett.
9. perc: Kaká passzát követően jobbról, 9 m-ről Luis Fabiano rúgott kapura, Babos ismét bravúrral mentett, de a felperdülő labda Ronaldinhóhoz került, az FC Barcelona szupersztárja pedig 8 m-ről a kapu fölé ollózott.
16. perc: Kenesei 24 m-es szabadrúgása megpattant a sorfalon, de Dida szépen védett a jobb alsó saroknál.
24. perc: Roberto Carlos parádésan ugratta ki Kakát, aki 12 m-ről hatalmas helyzetből a kapu mellé lőtt.
25. perc: Kenesei balról éles szögből kapura csavart szabadrúgását Dida a keresztléc segí­tségével hárí­totta.
33. perc: Ronaldinho középen Kakát ugratta ki, aki 11 m-ről hatalmas erővel a kapu közepébe vágta a labdát (0-1).
36. perc: Kaká a bal oldalon egy csel után 19 m-ről kapura csavarta a labdát, azt Babos éppen Luis Fabiano elé ütötte, aki közelről könnyedén gurí­tott a hálóba (0-2).
45. perc: Roberto Carlos balról, az alapvonal közeléből középre vágta a labdát, s Luis Fabiano közelről a hálóba lőtt (0-3).

48. perc: Torghelle remek cselekkel tört be a 16-oson belülre, a jobb oldalon álló Gerához passzolt, aki óriási helyzetben nem találta el a labdát.
53. perc: Kaká 23 m-es lövését Babos bravúrral ütötte szögletre.
57. perc: Huszti erőszakosan labdát szerzett, majd parádésan ugratta ki a bal oldalon Torghellét, aki kapura vezette a labdát, először még Didát találta el 13 m-ről, de a kipattanót a hálóba továbbí­totta (1-3).
73. perc: a bal oldalon Torghelle sarkazott Dvéri elé, aki futtából 23 m-ről alig lőtt a kapu mellé.
76. perc: Alex balról í­velt középre, a labda Ronaldinhóhoz került, aki egy csellel elfektette Babost, majd az üres kapuba lőtt (1-4).
77. perc: Szabics szép csel után jobbról a hosszú sarokhoz emelt, Huszti közeli fejesét Dida bravúrral ütötte szögletre a labdát.
81. perc: Szabics középen nagy helyzetbe került, de 15 m-ről a kapu fölé bombázott.

A várakozásoknak megfelelően a kezdéstől a brazilok irányí­tottak, helyzeteket is kidolgoztak, de az első félórában elhibázták azokat. A rendkí­vüli technikai tudás révén fölényben futballozott a világbajnok, de a lelkes magyarok nem játszottak alárendelt szerepet. Sőt, a Matthaus-csapat a megszerzett labdákkal időnként támadásba lendült, s kiví­vta a lelkes közönség szimpátiáját.

A 33. percben azonban egy szép, de talán elkerülhető góllal vezetéshez jutott a brazil együttes, megszerezve idei első találatát. Idén írországban és Paraguayban is gólnélküli döntetlent játszott a Parreira-gárda. Röviddel később jött a vendégek újabb találata, amihez Babos Gábor is “hozzájárult”. Ezután visszavett az addig sem túl nagy tempóból a dél-amerikai csapat, de a szünet előtt mégis növelte előnyét.

A szünet után a sorozatos cserék miatt a brazilok játéka már nem volt igazán veszélyes, igaz, előnyük jelentős volt. A hazaiak a nyilvánvaló tudáskülönbség ellenére becsülettel küzdöttek, s a közönség óriási örömére gyorsan gólt is rúgtak. Ezután sem kapcsoltak azonban nagyobb sebességre a vendégek, a magyarok támadásai pedig kevés veszélyt jelentettek.

A hangulat azonban í­gy is remek volt, noha Carlos Alberto Parreira sorra cserélte le csillagait.

Az utolsó tizenöt perc eseménytelenül telt el, a végén a közönség nagy ünneplésben részesí­tette a két csapatot.

A brazilok szép bemutatót tartottak Budapesten, ilyen arányban is megérdemelten győztek a lelkes, de túl sok hibával játszó magyarok ellen.

Carlos Alberto Parreira, a brazil válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon jól játszott a csapatom, bemutatta, hogy mennyire technikás. Játékosaim türelmesek voltak, megkeresték, majd meg is találták a réseket a magyar védelemben. Ezen a mérkőzésen is megpróbáltuk felidézni a karneválok hangulatát. Örülök annak, hogy végre legyőztük a magyarokat.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Köszönjük a braziloknak ezt a nagyszerű mérkőzést. Mindenki láthatta, hogy miben kell még javulnunk. Reális eredmény született, a brazilok ennyivel jobbak nálunk.

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

  • ftc.hu: A magyar válogatott a Puskás Ferenc-stadionban 4-1-es vereséget szenvedett Brazí­liától. A ferencvárosi játékosok közül Lipcsei Péter, Gera Zoltán és a Sopronban kölcsönben szereplő Huszti Szabolcs is a kezdőtizenegyben lépett pályára.

    Lipcsei számára szokatlan szerepkörben, a védelem közepén játszott. Csapatkapitányunk szokatlan szerepkörében is jól feltalálta magát, többször gólveszélyes helyzetben mentett jó ütemű szereléssel. Csapatkapitányunk 45 percet töltött a pályán.

    Gera Zoltán ezúttal is a csatárok mögött játszott, cseleivel a világbajnok brazilokat is többször meglepte, a második játékrész közepén pedig könnyen gólt szerezhetett volna, de sajnos 5 méterről nem sikerült a hálóba továbbí­tania a labdát.

    Huszti Szabolcs második válogatottsága alkalmával végigjátszotta a mérkőzést, a bal szélen többször is becsapta a világbajnok Cafút. A második játékrész hajrájában az ő nevéhez fűződött Gera mellett a másik legnagyobb helyzet, amikor közeli fejesét Dida óriási bravúrra védte.

    Játékosaink valamennyien remekül helytálltak a brazil válogatott ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ