2004.XI.17. VB selejtező, Málta – Magyarország: 0-2

Gera Zoltán és Kovács Péter góljával a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyerte meg máltai világbajnoki selejtezőjét, í­gy négy találkozón hat pontot szerzett. A szerdai teljesí­tmény azonban messze elmaradt a várakozásoktól.

vb-selejtező, 8. csoport:

Málta – Magyarország 0-2 (0-1)
Ta’Qali-stadion, 2000 néző, v.: Tony Asumaa (finn)

Málta: Haber – Ciantar, Azzopardi, Briffa, Said, Dimech – Agius (Barbara 86.), Giglio, Huth (Cohen 74.), Mattocks (Galea 60.) – Mifsud

Magyarország: Király – Fehér Cs., Stark, Juhász R. – Rósa D. (Gyepes 91.), Dárdai, Hajnal, Huszti – Gera – Torghelle (Kovács P. 67.), Waltner (Lipcsei 79.)

Gól: Gera (39.), Kovács (93.)
Sárga lap: Said (26.) illetve Gera (66.)

7. perc: Briffa jobboldali szögletére Mifsud érkezett középen, s 7 m-es fejesét Király nagy bravúrral ütötte ki.
27. perc: Huszti 17 m-ről végezhetett el szabadrúgást, s nem sokkal a keresztléc fölé csavart.
32. perc: Giglio bal oldali, középre gurí­tott szöglete után Agius 20 m-ről alig bombázott a jobb kapufa mellé.
39. perc: Gera kényszerí­tőzött Torghellével a máltai 16-os bal felső sarkánál, majd a visszakapott labdával csinált egy cselt, s 14 méterről ballal a jobb alsó sarokba csavart (0-1).

49. perc: Briffa jobb oldali szögletét követően ide-oda pattogott a labda, majd Mattocks elé került, aki 6 m-ről próbálkozott, s a pattogós lövést Király elképesztő bravúrral ütötte a jobb kapufára.
67. perc: ide-oda pattogott a labda a máltai 16-osnál, végül Gera 17 m-ről alig lőtt a bal kapufa mellé.
72. perc: Waltner szép cselekkel tört előre, majd a 16-osnál a jobb oldalon érkező Hajnalhoz passzolt, s a középpályás 8 m-ről a kapufát találta el.
73. perc: Huszti észrevette, hogy “folyosó” támadt előtte, megindult, s 18 m-es lövését bravúrral védte a máltai kapus.
90. perc: Lipcsei 29 m-es szabadrúgását szépen védte Haber.
92. perc: Gera középen kiugrott, majd 16 m-ről az “égbe” lőtt.
93. perc: Dárdai futott el a jobb oldalon, középre gurí­tott, s Kovács 6 m-ről az üres kapuba passzolt (0-2).

Rendkí­vül gyenge teljesí­tményt nyújtott a magyar válogatott az első félidőben, rossz átadások, elképzelés nélküli támadások és védelmi hibák jellemezték a “produkciót”. A máltaiak semmi különössel nem lepték meg riválisukat, de lelkesen tették a dolgukat, sőt a játékrész legnagyobb lehetőségét is hazai futballista puskázta el, bár helyesebb a szituációt Király-bravúrként jellemezni. Éppen ezért számí­tott meglepetésnek, hogy a félidő hajrájában Gera találatával mégis Lothar Matthaus szövetségi kapitány együttese jutott előnyhöz.

A második félidő sem hozott változást a játék minőségében, a magyar együttes egyáltalán nem került fölénybe, sőt időnként a hazaiak diktálták a tempót. Lothar Matthaust sem nyugtatta meg az egygólos vezetés, cserékkel igyekezett frissí­teni, de ez sem használt igazán. A hajrában már azért izgultak a vendégszurkolók és a válogatott stábja, hogy megmaradjon a minimális előny. A végén még Kovács Péter is betalált, de a lefújás után csak a három pontnak lehetett örülni…

A csoport állása:

1. Svédország 9 pont/4 mérkőzés (14-2)
2. Bulgária 7/3 (9-4)
3. Horvátország 7/3 (6-2),
4. MAGYARORSZÁG 6/4 (5-8)
5. Izland 1/4 (4-10)
6. Málta 1/4 (1-13)

A két szövetségi kapitány nyilatkozata:

Horst Heese (Málta): “Nem volt szerencsénk, mert tudásunkhoz mérten jól játszottunk, helyzeteink is akadtak, ám azokkal nem tudtunk élni. Morálisan nagyon rossz egy csapatnak, ha esélytelenként többször is megugorja a szintet, ám végül mégis alulmarad.”

Lothar Matthaus: “Gratulálok csapatomnak, mert vb-selejtezőn nagy eredmény úgy nyerni idegenben, hogy gólt sem kapunk. Kissé még rutintalanok vagyunk, ezért nem volt egyszerű a dolgunk, de kiharcoltuk, kiküzdöttük a sikert”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ