2004.XI.20. ZTE – Ferencváros: 1-5

Első helyen telelhet a Fradi

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – Csapatom idegenben és hazai pályán egyaránt pozití­v mérleggel rendelkezik, bár tény, hogy otthon különösen jól megy. Nincs ebben semmi titok, csupán arról van szó, hogy a védekezésünk szilárd, a támadójátékunk hatékony, a csapat okosan és szervezetten játszik. A Zalaegerszeg és a Ferencváros közel azonos játékerőt képvisel, ám mí­g a Fradinál kimondva-kimondatlanul a bajnoki cí­m a cél, tőlünk ezt senki sem várja el, ezért nem is foglalkozunk azzal, hogy győzelem esetén átvehetjük a vezetést a tabellán.

Sebők Vilmos: – Már huszonhét pontnál járunk, ami bravúrnak számí­t. A következő két meccsel feltehetjük az i-re a pontot. Ha legyőzzük hazai pályán a Ferencvárost, s elhozzuk legalább az egyik pontot Debrecenből, akkor akár őszi bajnokok is lehetünk. Viszont egyik sem lesz könnyű találkozó, hiszen a két legjobb magyar csapat ellen lépünk pályára, ráadásul egyiknél sincsenek olyan problémák, mint a mi házunk táján.

A mérkőzés:

Zalaegerszegi TE – Ferencváros: 1-5 (0-1)
Zalaegerszeg, 12.000 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Szabó)

Zalaegerszegi TE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Józsi (Janjic 67.) – Kaj (Babati 46.), Ljubojevic, Balog Cs., Koplárovics – Gyánó (Molnár T. 82.), Waltner
vezetőedző: Gellei Imre

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Balog Z. – Zavadszky (Bognár 82.), Rósa D., Zováth, Leandro – Penksa, Tőzsér (Laczkó 75.) – Bajevski (Sowunmi 87.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Ljubojevic (76.) illetve Rósa D. (10.), Bajevski (59.), Lipcsei (71.), Szűcs (75. – 11-esből), Penksa (82.)
Sárga lap: Kocsárdi (72.), Koplárovics (76.) illetve Vukmir (69.), Zováth (86.)

Igazi futballmeccsen érezhette magát a látogató a ZTE stadionjában. Noha nem kelt el valamennyi belépő, de az, hogy 12 ezer szurkoló látogatott ki a bajnoki mérkőzésre, mindenképpen dicséretes. Volt is mindenféle hangulatjaví­tó: füst, tűzijáték és pénztárszalag, de ez ma már hozzátartozik egy jó hangulatú derbihez. Zalaegerszegen amúgy volt ok már előzetesen az ünneplésre, hiszen a találkozó napján ünnepelte 51. születésnapját Komjáti András, a hazaiak másodedzője, a héten pedig Kocsárdi Gergely felesége egészséges kislánynak adott életet. Na, és persze azt se felejtsük el, hogy a csapat is jól szerepel.

Mivel a találkozó előtt megérkezett a hí­r, hogy a Debrecen döntetlent játszott Pécsett, egyszerű volt a képlet: amennyiben nyer a kék-fehér együttes, átveszi a vezetést a tabellán.

Ugyanez igaz volt a Ferencvárosra is, azzal a módosí­tással, hogy siker esetén megerősí­ti a vezető pozí­cióját. Az edzőknek egyik oldalon sem volt könnyű dolguk, mert a hazaiaknál Szamosi Tamás három sárga lap, Sebők József pedig sérülés miatt nem léphetett pályára. A vendégeknél két válogatott, Gyepes Gábor és Huszti Szabolcs, valamint a gólerős Robert Vagner hiányzott.

A találkozót jól kezdte a Ferencváros, amit mi sem bizonyí­t jobban, mint hogy Rósa Dénes a 9. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ezzel 549 perc után vége szakadt a ZTE és Varga Zoltán kapus ragyogó sorozatának, hiszen ez volt a ZTE első hazai pályán kapott gólja az ősszel. A találat után nem sokkal Gellei Imre, a hazaiak vezetőedzője módosí­tott is a hadrenden, a bal oldalra hátra vezényelte Balog Csabát, Józsi György pedig a középpályán folytatta. A játékrész közepén a kék-fehérek átvették az irányí­tást, több góllal kecsegtető akciót vezettek, ám a befejezés egyszer sem sikerült tökéletesre: vagy a csatárok tehetetlensége, vagy Szűcs Lajos bravúrja megmentette a Ferencvárost a góltól. A zöld-fehérek ebben a periódusban szervezetten védekeztek, jól tolódtak a védőik, koncentráltan futballoztak. Az első félidő végére kijöttek a vendégek a szorí­tásból, és a jobb szélen több í­géretes akciót vezettek.

A fordulás után a Zalaegerszeg ott volt a leggyengébb, ahol eddig a legerősebbnek bizonyult. A zalaiak védelme gyakorlatilag elemeire hullott szét, a Ferencváros pedig szinte minden egyes védelmi hibát kí­méletlenül megbüntetett. Feltűnő volt például az ötödik gólnál, hogy Sebők Vilmos, aki egyébként középső védő, a Ferencváros 16-osánál kocogott visszafelé. Azt talán mondani sem kell, í­gy esélye sem lehetett arra, hogy meggátolja a vendégek gólszerzését. A Ferencváros pedig valóban könyörtelen volt, és a második félidőben kifejezetten jól futballozva alaposan elpáholta a ZTE-t. Ez az öt kapott gól pedig vélhetően még inkább rontotta a zalaegerszegi futball esélyeit. A szépí­tés ugyan sikerült a kék-fehéreknek, ám a szép búcsú a 2004-es évre a hazai közönségtől már nem. Pedig vélhetően ebben az összeállí­tásban utoljára lépett pályára a ZTE saját szurkolótábora előtt.

A meccs hajrája igazi örömfutball volt a vendégek számára. A zöld-fehér drukkerek csak nehezen tudták eldönteni, hogy kit éltessenek. Jutott a dicséretből Lipcsei Péternek, Szűcs Lajosnak és a mára már igazi kedvenccé váló vezetőedzőnek, László Csabának is. Persze ezen az estén minden ferencvárosi megérdemelte az elismerést, mert gyakorlatilag nem volt hiba a lényegében már őszi első FTC teljesí­tményében.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Nagyon örülök neki, hogy már őszi bajnokként készülhetünk a Schalke 04 elleni UEFA Kupa-csoportmeccsünkre. A mai nagy különbségű győzelmünkkel megszilárdí­tottuk vezető helyünket a bajnokságban. A Zalaegerszegen szerzett öt gólunk különösen azért nagyon értékes, mert ebben a szezonban rajtunk kí­vül senki nem szerzett Zalaegerszegen gólt. Nagy élményt szerzett a két csapat a szurkolóknak, akik a hat gól mellett rengeteg helyzetet és látványos, jó meccset láthattak. A mai mérkőzésen elszántságban, agresszivitásban és küzdeni akarásban is felülmúltuk ellenfelünket, háromcsatáros játékunknak nem találta az ellenszerét a Zalaegerszeg. Az első félidőben a vezető gólunkon kí­vül is voltak veszélyes támadásaink, bevallom a szünetben egy kicsit aggódtam is, nehogy úgy járjunk, mint az Újpest vagy a Pécs ellen, amikor hiába vezettünk és voltunk jobbak az ellenfélnél,a végén be kellett érnünk az egy ponttal. Ezúttal szerencsére sikerült újabb gólokat szereznünk. A mérkőzés előtt sokan féltettek minket, mondván, hogy 5 alapembert nagyon nehéz lesz pótolni, de a csapat megmutatta, hogy bárkire lehet számí­tani. Külön öröm számomra, hogy azok a játékosok, akik az edzésmunkájuk alapján több lehetőséget érdemeltek volna a szezon során, de kevesebbszer kerültek be a kezdőcsapatba, olyan teljesí­tményt nyújtottak, hogy komoly fejtörést okoztak nekem, most ugyanis nem könnyű eldöntenem, hogy legközelebb kit hagyjak ki a csapatból. Természetesen ez egy edző számára a lehető legkellemesebb gond. Ismételten kiderült, hogy a Ferencvárosnak van a legfantasztikusabb szurkolótábora, hiszen az, hogy ilyen hideg időben, ennyien elkí­sértek minket ilyen messzire, az tényleg fantasztikus, amit ma este öt góllal köszöntünk meg.

Lipcsei Péter: – Nagyon fontos volt, hogy jó eredménnyel hangoljunk a Schalke 04 elleni UEFA Kupa-csoportmeccsre. A fölényes győzelem ellenére nem volt könnyű meccs, a hazaiak nagyon elszántan küzdöttek, volt olyan szakasza is a mérkőzésnek, amikor ők irányí­tottak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nekem is betalálnom a kapuba. Remélem, a mai teljesí­tményünk után még többen kedvet kaptak ahhoz, hogy hétfőn, amikor elkezdődik a jegyárusí­tás a Basel elleni hazai UEFA Kupa-meccsünkre, elmenjenek és megvegyék belépőjüket és december 1-én a Puskás-stadionban biztassanak minket a továbbjutás szempontjából döntő fontosságú mérkőzésen.

Bognár Zsolt (177 nap után tért vissza): – Nagyon vártam már ezt a pillanatot, hogy újra pályára léphessek. – Tegnap mindössze hét percet kaptam, de már ennek is nagyon örültem. Igyekeztem ezt az időt maximálisan kihasználni, de ez a pár perc ahhoz azért kevés volt, hogy valami emlékezeteset alkossak. Csaknem fél éve nem játszottam tétmérkőzésen, í­gy szükségem van még pár meccsre, hogy igazán formába lendüljek. A műtött térdemmel semmi gond nem volt, egyáltalán nem hátráltatott a játékba. Külön öröm, hogy győztes meccsen térhettem vissza.

Uwe Seeler (a Schalke megfigyelője): – A mai meccsen csak egy csapat volt a pályán, mégpedig a Ferencváros. Már láttuk néhány mérkőzését a Ferencvárosnak, az ott látottakhoz képest meglepett bennünket a mai találkozónak az irama, ami nagyobb volt a korábbiaknál. A hangulat is jobb volt, mint az előző magyar bajnokikon, melyeket láttunk. A Ferencvárosnak könnyű dolga volt, mert a hazaiak az első gól után kitámadtak, ezzel rengeteg szabad területet hagytak a vendégek csatárainak, amit UEFA Kupa-ellenfelünk remekül kihasznált. A csütörtöki meccs más lesz. Az AufSchalke Arénában egészen más hangulat és más játékerejű csapat várja a Ferencvárost.

Az NB I. állása:

1. Ferencváros 14 10 2 2 35-12 32 pont
2. Debreceni VSC Megaforce 14 9 2 3 25-12 29
3. ZTE FC 14 8 3 3 26-18 27
4. MTK Budapest 14 7 4 3 21-12 25
5. FC Fehérvár 14 6 5 3 22-12 23
6. Újpest FC 14 6 5 3 23-17 23
7. Győri ETO FC 14 6 3 5 17-15 21
8. Budapest Honvéd 14 6 2 6 24-29 20
9. NABI Kaposvár 14 5 3 6 17-23 18
10. Pécs MFC 14 4 4 6 15-19 16
11. Matáv-Sopron 14 4 4 6 18-24 16
12. Lombard Pápa FC 14 4 3 7 20-22 15
13. Vasas 14 4 1 9 18-22 13
14. Diósgyőri BFC 14 4 1 9 14-24 13
15. Előre FC Békéscsaba 14 2 4 8 12-30 10
16. Nyí­regyháza 14 1 6 7 14-30 9

Góllövőlista:

9 gólos: Kerekes (DVSC)
8 gólos: Oláh (Kaposvár)
7 gólos: Waltner (ZTE), Ferenczi (Vasas)
6 gólos: Bajevski (FTC), Bárányos (Sopron), Bogdanovic (DVSC), Medved (Lombard Pápa), Vincze O. (Győr)
5 gólos: Bükszegi (Újpest), Germán (Lombard Pápa), Illés (MTK), Rajczi (Újpest), Tisza (Diósgyőri BFC), Tóth B. (FC Fehérvár), Vagner (FTC)

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.XI.20. ZTE – Ferencváros: 1-5 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk fõleg a második félidõben mutatott fantasztikus teljesí­tményének köszönhetõen kiütéses, 5-1-es gyõzelmet aratott a Zalaegerszeg otthonában és az utolsó forduló eredményeitõl függetlenül megszerezte az õszi bajnoki cí­met!

  Zalaegerszegi TE – Ferencváros: 1-5 (0-1)
  Zalaegerszeg, 10.000 néző, vezette: Kassai (Erős, Szabó)

  Zalaegerszeg: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Csóka J. Józsi (Janjic 63.) – Kaj (Babati 46.), Ljubojevic, Balog Cs., Koplárovics – Gyánó, Waltner

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Vukmir, Leandro – Zavadszky (Bognár 83.), Rósa, Zováth, Tőzsér (Laczkó 75.) – Bajevski (Sowunmi 87.), Penksa

  Gól: Ljubojevic (76.) illetve Rósa (9.), Bajevski (58.), Lipcsei (71.), Szűcs (74. – 11-esből), Penksa (80.)
  Sárga lap: Kocsárdi (71.), Koplárovics (77.) illetve Vukmir (67.), Zováth (85.)

  Óriási iramban, remek hangulatban, a hideg idõ ellenére telt ház elõtt kezdõdött a rangadó. Az elsõ perctõl mi irányí­tottuk a játékot és beszorí­tottuk a hazaiakat, akik képtelen voltak megtartani a labdát. Megérdemelen szereztünk vezetést a 9. percben, amikor Rósa kényszerí­tõzött Penksával és a visszakapott labdát remek mozdulattal lõtte a hálóba (0-1). A vezetésünk után is mi irányí­tottunk, a hazaiak a 13. percben lõttek elõször kapura. A 20. perctõl a hazaiak is egyre inkább magukra találtak, mi pedig talán túlságosan is visszahúzódtunk a térfelünkre. A 35. percig a hazaiak elõtt több í­géretes helyzet is adódott, de Szûcs fantasztikus védéseinek köszönhetõen megõriztük elõnyünket. A játékrész befejezõ tí­z perce kiegyenlí­tett küzdelmet hozott, de egyetlen percig sem volt unalmas a mérkõzés. Mindkét csapat nagy lendülettel, sportszerûen játszott.

  A második játékrészt a Zalaegerszeg kezdte aktí­vabban, ismét Szûcsnek kellett többször közbeavatkoznia. Az 59. percben mégis mi növeltük az elõnyünket. Zováth három védõn is átverekedte magát, amikor a menteni igyekvõ Sebõkrõl Bajevski elé pattant a labda és csatérunk közelrõl nem hibázott (0-2). A hazaiak lendületét megtörte a második gólunk. Mire valamennyire rendezték volna a sorokat a zalaiak megszereztük harmadik találatunkat. Ezúttal Zavadszky passzolt Lipcseihez, csapatkapitányunk pedig a felezõvonaltól indulva fantasztikus szólót fejezett be újabb góllal (0-3). Három perccel késõbb Bajevskit buktatták a tizenhatoson belül, a büntetõt pedig Szûcs értékesí­tette (0-4).Két perccel késõbb a hazaiak is betaláltak a kapuba. Egy szabadrúgás után Csóka elé pattant a labda, aki a léc alá bombázott (1-4). A helyzetek alapján a házigazdák mindenképpen rászolgáltak egy gólra. A végeredményt gyönyörû akció végén Penksa állí­totta be a 82. percben. Bajevski a kezdõ körbõl í­velt Rósához, aki egybõl a kapu elé passzolt és a remek ütemben érkezõ Penksa Varga lábai között a hálóba helyezett (1-5). Csapatunk volt õsszel az egyetlen együttes, amely betalált a Zalaegerszeg kapujába és ez mindjárt ötször sikerült nekünk.

 • 91
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk kiütéses győzelemmel szerezte meg az őszi bajnoki cí­met! Gratulálunk, szép volt fiúk!
  89
  Waltner visszajött a pályára.
  87
  Ismét cseréltünk. Bajevski helyett Sowunmi lépett pályára.
  86
  Kocsárdi végezte el a szabadrúgást a Waltner elleni szabálytalanság után és 20 méterről a kapufára csavarta a labdát.
  86
  Waltnert ölben kellett levinni a pályáról, mert egy zalai drukker a félidő közepén rosszul lett és a stadionban tartózkodó mentő kórházba vitte, a pálya szélén pedig nem maradt hordágy.
  85
  Zováth a labdát akarta elrúgni Waltner elől, de csak a zalaegerszegi játékos combját találta el, amiért sárga lapot kapott.
  83
  Mindkét szakember cserélt. Nálunk Zavadszky helyett Bognár állt be, a hazaiaknál Gyánót Molnár váltotta fel.
  82
  Futballgála!! Bajevski a kezdőkörből í­velt a jobb oldalra, ahonnan Rósa egyből középre passzolt, Penksa pedig kapásból, laposan Varga lábai között a hálóba lőtt (1-5).
  80
  Laczkó futott el a bal oldalon, laposan középre gurí­tott, de a többiek lemaradtak a beadásról.
  77
  Koplárovics megrúgta Zavadszkyt, amiért sárga lapot kapott.
  76
  Megszerezte megérdemelt becsületgólját a Zalaegerszeg. Jobboldali szabadrúgás után védőinkről Csóka elé pattant a labda, aki kapásból, 13 méterről a léc alá bombázott (1-4).
  75
  Először cseréltünk. Tőzsér helyére Laczkó Zsolt állt be. Fiatal játékosunknka ez az első bajnoki meccse.
  74
  Bent van a negyedik is! Bajevski tört be a tizenhatoson belülre, ahol Kocsárdi buktatta, 11-es! A hazai védő sárga lapot kapott. A büntetőt Szűcs végezte el és higgadtan a bal sarokba helyezett (0-4).
  71
  Eldőlt!! Zavadszky a felező vonalnál passzoltLipcseihez, csapatkapitányunk több jó csellel vitte végig a labdát, majd 10 méterről Varga mellett a hálóba helyezett(0-3).
  70
  Vukmir egy rosszütemű becsúszás következtében a labda helyett Janjic bokáját találta el, amiért légiósunk sárga lapot kapott. Dragannak ez a második sárgája a szezonban, í­gy játszhat a Bp. Honvéd elleni utolsó őszi bajnokinkon is.
  69
  Másodszor cseréltek a házigazdák. Józsi helyett Janjic jött be.
  67
  Ezúttal Vukmir lépett be szabálytalanul Ljubojevic elé a tizenhatosunk előtt, a bí­ró most is továbbengedte a játékot.
  65
  Tőzsér csúsztatta fejjel Penksa elé a labdát, Marek egyedül tört volna kapura, de Csóka könyökkel arcon vágta játékosunkat, Marek a földre került, Kassai érthetetlen módon továbbot intett.
  62
  Kocsárdi hatalmas bedobása után Leandro fejéről a mi kapunk felé pattant a labda, de szerencsére Szűcs gyors vetődéssel mentett.
  59
  Kettővel vezetünk!!! Zováth nagyon harciasan, három védő között betört a tizenhatoson belülre, ahol Sebők keresztezett, de nem tudta elrúgni a labdát, ami Bajevskielé pattant, csatárunk remek csellel elhúzta a labdát Varga mellett és közelről a hálóba helyezett (0-2). Ebben a szezonban nekünk sikerült először betalálnunk a zalaegerszegi stadionban a hazaiak kapujába.
  57
  Rósa í­velt keresztbe, Leandro mellel maga elé tette a labdát, majd laposan belőtte a kapu elé, de Bajevski pár centivel lemaradt a labdáról.
  54
  Koplárovics beadása után Gyánó 8 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
  50
  Koplárovics beadása után a bevetődő Waltner 5 méterről csúsztatott kapura, de Szűcs ismét bravúrral hárí­tott.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A hazaiaknál Kaj helyett Babati játszik tovább, mi nem cseréltünk a szünetben.
  45
  Vége az első félidőnek, amit remekül kezdtünk, hamar megszereztük a vezetést és ha több szerencsénk van a befejezéseknél, akkor az első negyed órában eldönthettük volna a három pont sorsát. A 20. és a 35. perc között a hazaiak irányí­tottak, majd ismét kiegyenlí­tettebb lett a küzdelem, melynek irama és szí­nvonala méltó az őszi elsőségért folyó rangadóhoz.
  44
  Leandro futott fel a bal szélen, 25 méterről lőtt, de Varga előrevetődve megfogta a labdát.
  42
  Tőzsér jól vette észre, hogy a szöglet előtt Varga kilép a kapujából, beadásra várva. Tőzsér egyből kapura csavarta a labdát, de a kapus visszalépett és a gólvonal előtt megfogta a labdát.
  40
  Leandro remekül szöktette a bal szélen elfutó Tőzsért, akinek beadását Varga magabiztosan lehúzta.
  36
  Zováth szabályosan becsúszva szerelte Ljubojevicet, aki elesett, Kassai pedig szabadrúgást í­télt a hazaiak javára. A legurí­tás után Kocsárdi 24 méterről lőtt, a veszélyesen lecsapódó labdát Szűcs a léc alól tolta szögletre.
  34
  Rósa visszajött a pályára.
  33
  Balog Cs. beletérdelt Rósa combjába. Középpályásunkat az oldalvonalon kí­vül ápolják.
  32
  Kocsárdi két jó csel után a tizenhatos sarkáról a kapunk elé í­velte a labdát, amit Vukmir Waltner elől fejelt ki a mezőnybe.
  30
  Jobboldali beadás után Waltner 3 méterről fejelt kapura, Szűcs fantasztikus mozdulattal ütötte ki a labdát, amit Balog vágott ki az alapvonalon túlra.
  28
  Ljubojevic beadása után Gyánó senkitől sem zavartatva vehette le a labdát 13 méterre a kapunktól. A csatár egy igazí­tás után lőtt, Szűcs óriási bravúrral, vetődve lábbal hárí­totta a félmagas lövést.
  27
  Bajevski visszafejelt labdáját Rósa 19 méterről kapásból a kapu fölé lőtte. László Csaba a kispadról azt kiabálta be Rósának, hogy máskor vegye le a labdát, ha nem zavarja senki.
  25
  Kaj beadása után Waltner előrevetődve, 7 méterről pont Szűcs kezébe fejelte a labdát. Kezdenek magukra találni a hazaiak.
  24
  A zalaegerszegi stadion modern eredményjelző tábláján minden felirat zöld betűve olvasható. Természetesen nekünk az eredmény tetszik a legjobban: Zalaegerszeg-Ferencváros 0-1.
  23
  Gyánó laposan középre lőtt labdáját Balog becsúszva rúgta el Waltner elől.
  19
  Rósa ugratta ki Penksát, aki elől Varga kivetődve szerezte meg a labdát.
  18
  Tőzsér élesen kapu elé lőtt labdáját Bajevski elől Csóka az ötös sarkáról fejelte ki az alapvonalon túlra.
  16
  Bajevski tört be a tizenhatoson belülre, Csóka mellett laposan lőtt, Varga óriási bravúrral lábbal védett.
  15
  Leandro éles szögből, 18 méterről lőtt, a labda alig fél méterrel kerülte el a bal sarkot.
  13
  Kaj 19 méterről lőtt, de rosszul találta el a labdát és Szűcsnek nem okozott gondot a hárí­tás. Ez volt az első hazai kapura lövés.
  11
  Megszakadt a zalaegerszegiek kiváló hazai sorozata. A pillanatnyi állás szerint mi vagyunk az őszi bajnokok!
  9
  Vezetünk!!! Rósa kényszerí­tőzött Penksával, majd a visszakapott labdát a jobb szélről, 9 méterről belsővel Varga mellett a hálóba helyezett (0-1).
  9
  Tőzsér hozta fel a labdát, majd 20 méterről laposan lőtt, Varga vetődve védett.
  7
  Vukmir remek csellel csapta be Józsit, majd a tizenhatos sarkáról középre akart í­velni, de a labda lecsúszott a lábáról és a kapu mögé hullott.
  4
  Balog hatalmas bedobása után Penksa fejjel Rósa elé csúsztatta a labdát, de középpályásunk már nem lőtt kpaura, mert Kassai szerint Penksa rátámaszkodott ellenfelére a fejes előtt és ezért a bí­ró lefújta a támadásunkat.
  2
  Leandro beadása után Varga Bajevski elől szedte fel a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát. A kezdés csúszott pár percet, mert a hazai szurkolók füstbombáitól nem lehetett látni.
  .
  Most vonulnak ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak tiszta fehérben játszanak.
  .
  László Csaba a hiányzókkal kapcsolatban elmondta, hogy a Ferencváros mindig a legerősebb összeállí­tásában lép pályára. Most rangadón bzonyí­thatnak azok is, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak, ezért vezetőedzőnk nem érzi úgy, hogy gyengültünk volna a sok hányzó miatt.
  .
  Játékosaink nagy örömmel értesültek a Pécs-Debrecen meccs végeredményéről. Gyúrnk Eisemann László az öltözőben az Arsenal-WBA mérkőzést is figyelemmel követte és a bemelegí­tés után beérkező játékosainknak örömmel újságolta, hogy Gera végigjátszotta az 1-1-es döntetlennel végződő meccset.
  .
  A műsorközlő arra kárte a hazai szurkolókat, hogy aki tud, anyagilag segí­tse a csapatot.
  .
  A Pécs-Debrecen találkozó 1-1-es döntetlennel végződött, ez azt jelenti, hogy mai győzelmünk esetén miénk az őszi bajnoki cí­m.
  .
  A csí­pős hideg ellenére megtelt a zalaegerszegi stadion, ami azt jelenti, hogy 10 ezer szurkoló előtt rendezik meg a rangadót.
  .
  A mieink az alábbi összeállí­tásban lépnek pályára: Szűcs -- Balog Z., Lipcsei, Vukmir, Leandro -- Zavadszky, Rósa, Zováth, Tőzsér -- Bajevski, Penksa. A kispadon Udvarácz, Bognár, Laczkó, Csepregi, Szkukalek, Somorjai és Sowunmi foglal helyet.
  .
  A zalaegerszegiek ebben a szezonban otthon még nem kaptak gólt, saját pályájukon 11-0 a gólkülönbségük. Reméljük, a mieink megszakí­tják a házigazdák remek hazai sorozatát.
  .
  A hazaiaknál Szamosi Tamás hiányzik három sárga lap miatt, rajta kí­vül a sérüléssel bajlódó Sebők József, valamint Sellei és Kállai sem vállalja ma a játékot.
  .
  A mieink már pénteken elutaztak Budapestről és Héví­zen laktak. Ma délelőtt itt tartott átmozgató edzést László Csaba.
  .
  László Csaba több játékosunkról is kénytelen lemondani. Gyepes Gábor, Huszti Szabolcs és Robert Vágner három sárga lapja miatt nem játszhat, Kiss Györgynek begyulladt a mandulája, Adem Kapic pedig izomfáradtsága után nincs százszázalékos állapotban. Simon-Balla István erőnléti edző szerint Adem 95 százalékos állapotban van, de a Schalke elleni UEFA Kupa-csoportmeccs előtt nem akarunk egy esetleges sérülést kockáztatni, ezért kihagyja a mai mérkőzést.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk bajnoki rangadója a Zalaegerszeg otthonában. Ha mi nyerünk és a Debrecen nem győz a Pécs otthonában, akkor az utolsó őszi forduló előtt már miénk lehet az őszi bajnoki cí­m.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső