2004.XI.25. UEFA csoportkör, Schalke 04 – Ferencváros: 2-0

2 hozzászólás a(z) 2004.XI.25. UEFA csoportkör, Schalke 04 – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk balszerencsés, 2-0-ás vereséget szenvedett Gelsenkirchenben a Schalke 04 elleni UEFA Kupa-csoportmeccsen.

    Schalke 04 – Ferencváros: 2-0 (2-0)
    AufSchalke Aréna, Gelsenkirchen, 51.179 néző, vezette: Colombo (Thoison, Martinez) – franciák

    FC Schalke 04: Rost – Kläsener (Poulsen 46.), Bordon (Waldoch 42.), Krstajic, Pander – Kobiasvili, Lincoln, Vermant – Ailton, Sand (Altintop 46.), Asamoah

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes, Leandro – Zavadszky, Rósa, Kapic – Penksa (Vágner 72.), Bajevski (Sowunmi 84.), Huszti (Tőzsér 65.)

    Gól: Gyepes (16. – öngól), Kobiasvili (41.)
    Sárga lap: Gyepes (51.)

    A házigazdák óriási lendülettel kezdtek, az első tí­z percben teljesen beszorí­tottak minket, de hiába birtokolták többet a labdát és rányí­tották a játékot, nem tudtak gólhelyzetet kialakí­tani. A 10. perctől kiegyenlí­tettebb lett a játék, mi is többször eljutottunk a hazaiak kapujáig, de komoly lehetőség előttünk sem adódott, csak Bajevskinek volt egy távoli lövése, amely a kapu fölé szállt. A 16. percben teljesen váratlanul és hihetetlen szerencsével szereztek vezetést a hazaiak. Bedobás után a hazai támadóknak túl magas volt a labda, amelyért csak Lipcsei és Gyepes ugrottak fel és védőnk sajnos a saját kapunkba csúsztatta a labdát (1-0). A vezető gól után is nagyon fegyelmezetten, szervezetten játszottunk, mezőnyben egyenrangú ellenfeli voltunk a német gárdának és a párharcokat is ugyanolyan arányban nyertük meg ellenfelünkkel. A 36. percben Zavadszky lövése után a labda túljutott Roston, de a védőknek sikerült felszabadí­taniuk, két perccel később pedig Lipcsei jobb felső sarok felé csavarodó szabadrúgását védte Rost. Kifejezetten jól játszottunk, amikor ismét rúgattunk egy gólt az ellenféllel. Szabadrúgás után Leandro röviden fejelte hátra a labdát, amit Ailton elcsí­pett, de lövését Szűcs óriási bravúrral védte, a kipattanó óriási kavarodás után Kobiasvilihez pattant, aki külsővel a bal sarokba lőtt (2-0).

    nyí­ltabban játszani, aminek következtében a gyors hazai csatároknak is több helyük maradt a kontrázásra. Mezőnyben továbbra is teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, de a Schalke kétgólos előnye birtokában zártabban védekezett, ezért csak ritkán jutottunk el a kapu közelébe, a hazaiaknak viszont több veszélyes támadása is volt. A 70. percben csökkenthettük volna a különbséget, de Lipcsei szabadrúgása után Rost óriási bravúrral védett. A házigazdáknál a csereként beállt Altintop, illetve Ailton és Asamoah kerültek helyzetbe, de Szűcs többször is remekül avatkozott közbe, vagy Gyepes mentett az utolsó pillanatban. A 79. percben Kapic remek lövését védte Rost. Az utolsó tí­z percben is mentünk előre, de veszélyes helyzetet már nem tudtunk kialakí­tani, a hazaiak megőrizték előnyüket.

    Csapatunk a mérkőzés nagy részében mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a Schalkénak, a két nagyon balszerencsés gól azonban meghatározta a játék képét.

  • 93
    Vége a mérkőzésnek.
    92
    Poulsen emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, amit Asamoah fejjel továbbcsúsztatott, Ailton 12 méterről a kapufát találta el, de a játékvezető jelezte, hogy a brazil csatár lesen állt.
    89
    Ailton szerzett labdát a tizenhatosunk előtt, egyből lőtt, de a labda a közbelépő Gyepes lábáról a kapunk mellé pattant.
    85
    Gyepes két szép csellel betört a tizenhatoson belülre a bal oldalon, a beadásnál azonban sajnos lecsúszott a lábáról a labda, ami az oldalhálóban kötött ki.
    84
    Harmadszor cseréltünk. Bajevski helyett Sowunmi lépett pályára.
    83
    Poulsen beadása után Asamoah 5 méterről fejelt a kapu mellé.
    82
    Kobiasvili kényszerí­tőzött Ailtonnal, majd a visszakapott labdát az alapvonaltól laposan középre lőtte, Gyepes gyönyörű becsúszással mentett szögletre Ailton elől.
    81
    Vágner tört be a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt, Rost lábbal védett, a labda Bajevski elé pattant, akinek lövését szintén védte a német kapus.
    79
    Kapic 18 méteres lövését Rost gyors vetődéssel fogta meg a bal sarok előtt.
    74
    Rósa keresztbeí­velése után Leandro kapásból lőtt, de a labda keresztbe elment a kapu előtt.
    72
    Másodszor cseréltünk. Penksa helyett Vágner állt be.
    71
    Lincoln átadásával Ailton lépett ki, majd éles szögből lőtt, Szűcs óriási bravúrral mentett szögletre.
    70
    Lipcsei végzett el szabadrúgást a bal oldalról, 27 méterről. A bal felső sarok felé csavart labdáját Rost óriási bravúrral tolta szögletre.
    67
    Tőzsér 28 méteres szabadrúgása után a sorfalról Lipcsei elé pattant a labda, csapatkapitányunk egyből Rósához passzolt, aki 16 méterről a jobb sarokba lőtte a labdát, sajnos a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a találatot. Játékosunk valóban kb. 30 centivel a védők mögött állt.
    65
    Először cseréltünk. Huszti helyett Tőzsér állt be.
    61
    Asamoah Gyepes és Lipcsei között betört a tizenhatoson belülre, majd 8 méterről a kapunk fölé emelt.
    59
    Altintop tört be a tizenhatoson belülre, majd Ailtonhoz passzolt, akinek félmagas kapáslövését Szűcs kiütötte.
    57
    Altintop egy lövőcsel után a tizenhatos vonaláról a kapu fölé bombázott.
    54
    Rósa ugratta ki Bajevskit, de kicsit hosszú volt az indí­tás és Rost fel tudta szedni a labdát.
    51
    Gyepes ütközött Asamoah-val a jobb oldalon, az ötössel egy magasságban az oldalvonal közelében. Asamoah nagyot esett, Gyepes sárga lapot kapott.
    50
    Zavadszky 26 méterről ballal váratlanul lőtt, a labda alig kerülte el a kaput.
    49
    Altintop 32 méteres lövése alig kerülte el a bal sarkot.
    47
    Lincoln 30 méteres szabadrúgása után Szűcs gyönyörű vetődéssel ütötte ki a labdát a jobb felső sarok elől.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A hazaiak valamennyi cserelehetőségüket kihasználták. Sand helyett Altintop, Kläsener helyett Poulsen játszik. Nálunk nem volt csere.
    45
    Vége az első félidőnek. Sajnos a Schalke úgy vezet 2-0-ra, hogy gyakorlatilag nem volt komoly helyzete.
    42
    Cseréltek a hazaiak. Bordon helyett Waldoch állt be.
    41
    Rúgattunk még egy gólt a Schalkéval. Leandro röviden visszafejelt labdájával Ailton egyedül tört kapura, de Szűcs óriási bravúrral védte a lövést. A kipattanó labda hatalmas kavarodás után Kobiasvili elé került, aki 15 méterről külsővel laposan a bal sarokba lőtt (2-0).
    39
    Beszorí­tottuk a hazaiakat. Az elmúlt három percben a Schalke nem tudott kijönni a térfeléről.
    38
    Lipcsei végzett el szabadrúgást 28 méterre a kaputól. A sorfalon megpattanó labdát Rost a jobb felső sarok előtt fogta meg.
    36
    Kapic passza után Zavadszky remek csellel betört a tizenhatoson belülre, lövésébe Rost beleért, de a labda a kapu felé gurult, a berobbanó Bajevski elől azonban Krstajic elrúgta a labdát. Óriási helyzet volt.
    33
    Penksa gurí­tott Zavadszkyhoz, aki a tizenhatos jobboldali sarkáról a kapu fölé csavarta a labdát.
    29
    Lincoln kapu elé lőtt labdája Gyepes lábáról a kapunk fölé pattant.
    26
    Penksa két védő között betört a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt, de a labda a becsúszó Bordon lábáról az alapvonalon túlra pattant.
    23
    Leandro tört előre nagy lendülettel a bal oldalon, éles szögből 25 méterről lőtt, de a labda levágódott Kläsenerről.
    21
    Sand 26 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.
    18
    Kapic cselezgetett a jobb oldalon, majd a kapu elé emelt, de Rost megfogta a labdát.
    16
    Vezet a Schalke. Bedobás után csak Gyepes és Lipcsei ugrottak fel a labdáért, amely Gyepi fejéről a jobb sarokba pattant, hihetetlenül balszerencsés gólt volt (1-0).
    14
    Ailton tört be a tizenhatosunkon belülre a jobb szélen, keresztbe lőtte a labdát a hosszú sarokhoz, melyről csak centiméterekkel maradt le a bevetődő Asamoah.
    13
    Lincoln lőtt be élesen szabadrúgást a kapunk elé a jobb oldalról, de Lipcsei fejjel szögletre mentett.
    12
    Bajevski egy gyönyörű visszahúzós csel után 23 méterről a kapu fölé lőtt.
    11
    Vukmir passzával Zavadszky futott el a jobb szélen, középre gurí­tott, Huszti azonban nem találta el a labdát. Először jutottunk el a hazaiak kapujáig.
    10
    Ailton 20 méterről alig fél méterrel bombázott a kapu fölé.
    9
    Pander ugratta ki Ailtont, aki elől Szűcs jó ütemű kifutással és bátor vetődéssel szerezte meg a labdát.
    7
    Bordon végzett el szabadrúgást 30 méterre a kapunktól, de lövése levágódott a sorfalunkról.
    6
    Lincoln indí­totta Asamoaht, de hosszú volt a labda, amit Szűcs könnyedén megfogott.
    4
    A hazaiak birtokolják többet a labdát. Eddig csak egyszer léptük át a felező vonalat, de a hazaiak előtt sem adódott gószerzési lehetőség.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak indí­tották útjára a labdát.
    .
    Most jönnek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak kék-fehérben lépnek pályára.
    .
    Korábban a Ferencváros nevében csapatkapitányunk, Lipcsei Péter kí­vánt jobbulást a Schalke játékosának. A nemzetközi viszonylatban is ritka sportszerű gesztus nagyon pozití­v fogadtatásra talált Németországban és a Schalke szurkolói több száz köszönő levelet küldtek a Ferencváros részére és azt í­gérték, hogy óriási szeretettel fogadják majd a mieinket és ezt maximálisan be is tartották.
    .
    Szurkolóink egy hatalmas transzparenst emeltek fel, melyen ez állt: “Marco van Hoogdalem, man darf nie aufgeben”, ami azt jelenti, hogy “Marco van Hoogdalem, soha nem szabad feladni”. A hazai drukkerek vastapssal köszönték meg ezt a sportszerű gesztust. Van Hoogdalem, a Schalke játékosa gyógyí­thatatlan májbetegsége miatt kényszerült pályafutása befejezésére.
    .
    Mint ismert, Albert Flórián, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula a helyszí­nen tekinti meg az összecsapást. A már sokat látott legendák is elhűltek az AufSchalke látványától, nagyon tetszik nekik az Aréna. Alberték iránt meglehetősen nagy az érdeklődés, a legendák bí­znak a mieink eredményes játékában ezen az estén is.
    .
    Az A csoport másik meccsén a Basel a Hearts-t fogadja, számunkra a legkedvezőbb eredmény vélhetően egy döntetlen lenne. A Herts két meccs után 0 pontos, a Basel pedig éppen a Schalke otthonából csent el egy pontot.
    .
    A hazaiak gyümölcstállal és csokoládés süteménnyel kedveskedtek a mieinknek. A képen látható hölgyek a csapat megérkezésekor megjelentek, és az öltözőbe kikészí­tették a finomságokat.
    .
    Ellenfelünknek nincs eltiltott játékosa, sőt még két sárga lappal rendelkező futballista sem található a Schalkéban. Nálunk Botis nem játszhat ma három sárga miatt. Balog Zoltánnak, Dragan Vukmirnak és Robert Vágnernek két-két sárga lapja van. Ha közülük valaki kap ma még egyet, akkor a sorsdöntő, Basel elleni meccset kell majd kihagynia. Egyelőre csak Vukmir van veszélyben, miután Balog és Vágner nem tagja a kezdőcsapatnak.
    .
    László Csaba megtartotta utolsó eligazí­tását az öltözőben. Ennek értelmében Vukmir feladata lesz Ailton kikapcsolása, mí­g Gyepes Sanddal csatázik majd.
    .
    A mieink ebben a pillanatban kifutottak a pályára melegí­teni. A stadion egyharmada telt eddig meg, a vendégszektort már megtöltötték a ferencvárosi szurkolók.
    .
    Az Eisemann-Lipcsei Gábor gyúrópáros nemrégiben kezdte el gyúrni a játékosokat.
    .
    A mieink összeállí­tása következő: Szűcs -- Vukmir, Lipcsei, Gyepes, Leandro -- Zavadszky, Rósa, Kapic -- Penksa, Bajevski, Huszti, í­gy az előzetes várakozásokkal ellentétben Tőzsér Dániel és Balog Zoltán nem került a kezdőcsapatba.
    .
    A mieink nemrégiben már meg is érkeztek a stadionba. A csapatot egy hatalmas, minden igényt kielégí­tő öltöző várta, amelynek mérete 3-4-szer nagyobb az itthon megszokottnál.
    .
    Köszöntjük Kedves szurkolóinkat! Csapatunk ma második meccsét is lejátssza az UEFA Kupa A csoportjában. Ellenfelünk, a Schalke két meccsén négy pontot gyqjtött be, mí­g nekünk egy pontunk van a Feyenoord elleni döntetlen után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ