2005.II.2. Szaúd-Arábia – Magyarország: 0-0

A magyar labdarúgó-válogatott gólnélküli döntetlent ért el Szaúd-Arábia legjobbjai ellen idei első mérkőzésén, barátságos találkozón, Isztambulban.

Szaúd-Arábia – Magyarország 0-0
Isztambul, Olimpiai-stadion, 100 néző, v.: Selcuk Derlei (török)

Szaúd-Arábia: Zaid – al-Szagafi (al-Bahri 78.), Redha, Mohsen – Hadi Abdullah, al-Karari (al-Samrani 62.), Szulajmani, al-Szaker, Abosgair (al-Jasszem 62.) – Bandar (al-Zahrani 75.), Szaí­d

Magyarország: Szűcs L. – Stark (Gyepes 86.), Lipcsei, Juhász – Nikolov (Simek 67.), Tóth B. (Rósa D. 46.), Leandro, Vanczák (Huszti 59.) – Vincze O., Kenesei K. (Rajczi 59.) – Kerekes (Kovács P. 46.)

Sárga lap: Szaí­d (67.), Redha (68.) illetve Tóth (17.), Leandro (41.), Lipcsei (46.)

6. perc: Abosgair tört be jobbról a magyar büntetőterületre, majd az ötös sarkáról lőtt, Szűcs vetődve fogta a hosszú sarokba tartó labdát.
16. perc: Vincze 17 méteres lövését Zaid oldalra ütötte.
45. perc: Tóth beadását követően az üresen álló Kerekes Zsombor 10 méterről fejelt jócskán a kapu mellé.

47. perc: a védők mögé í­velt labdát al-Szagafi tette vissza lövésre, Abosgair bombáját Szűcs bravúrral tolta ki a felső sarokból.
58. perc: Kovács lépett ki a bal szélen, a hosszú sarok felé irányuló lövését védte a kapus, a kipattanót egy lövőcsel után Rósa az ötösön álló Kenesei elé tálalta, aki azonban méterekkel a kapu mellé gurí­tott.
72. perc: gyors szaúdi támadás után al-Szaker jobb felső sarokba tartó bombáját Szűcs védte.

Unalmas mezőnyjáték és alacsony szí­nvonal jellemezte a mérkőzést. Az első félidőben a szaúdiak birtokolták többet a labdát, de ők is – akárcsak a magyarok – pontatlanul futballoztak, í­gy alig alakult ki helyzet.

A folytatásban sem történt változás, azt leszámí­tva, hogy még inkább fölénybe kerültek a szaúdiak. A magyarok csak elvétve jutottak el a Zaid kapujáig. Lothar Matthaus alakulata csupán Szűcs bravúrjainak köszönheti, hogy nem kapott ki.

Az Olimpiai-stadionban idén biztosan rendeznek ennél szí­nvonalasabb találkozót is, hiszen május 25-én itt kerül sor a Bajnokok Ligája fináléjára.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: “Összességében elégedett vagyok az eredménnyel és a látottakkal, hiszen játékosaim csak két hete kezdték újra az edzéseket a téli szünet után. Már a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy nekünk Bulgária ellen kell majd eredményesen játszanunk, s ehhez hozzásegí­tenek minket a felkészülési meccsek. Ami pedig az ellenfelet illeti, a szaúdiak a 30. helyen, azaz jóval előttünk állnak a világranglistán, ráadásul sokat fejlődtek a 2002-es vb óta”.

Gabriel Calderón, a szaúdiak szövetségi kapitánya: “Először is köszönettel tartozom a magyaroknak, hogy létrejöhetett ez a mérkőzés. Nekünk a következő napokban arra kell koncentrálnunk, hogy gólokat szerezzünk az előttünk álló vb-selejtezőnkön. Ehhez egy olyan szervezett és kultúrált játékot bemutató csapat, mint a magyar, kiváló partner a felkészülésben”.

Szűcs Lajos: – Ugyan a mérkőzés után Lothar Matthäus is gratulált, de tisztában voltam vele, hogy a következő meccsen újra Király Gabi nevével kezdődik majd a nemzeti csapat összeállí­tása. Az elmúlt években bár szinte folyamatosan a válogatott közelében voltam, csak azokon a találkozókon kaptam lehetőséget, amelyeken Gábor valamilyen okból nem tudott részt venni. Nem hazudok, nem mondom, hogy ez jó érzés, de úgy gondolom, ez érthető, hiszen nincs futballista, aki szeretne a kispadon ülni. Meccsek előtt azonban nem azzal foglalkozok, hogy én vagyok-e az elsőszámú kapus, sokkal inkább azzal, hogy amennyiben lehetőséget kapok, a csapat segí­tségére lehessek. Ráadásul idén igen fontos meccsek várnak a válogatottunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ