2005.III.30. VB selejtező, Magyarország – Bulgária: 1-1

Sztilian Petrov fejesgóljára a lefújás előtt egy szöglet utáni kavarodást követően Rajczi Péter válaszolt, í­gy döntetlennel zárult a Magyarország-Bulgária labdarúgó világbajnoki selejtező.

A 2006-os németországi vb európai 8. selejtezőcsoportjában:

Magyarország-Bulgária 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 10 ezer néző, v.: Jan Wegereef (holland)

Magyarország: Király – Juhász, Stark, Komlósi – Bodnár, Böőr, Vincze O. (Rajczi 84.), Korsós Gy. (Kerekes 74.), Huszti – Torghelle, Szabics

Bulgária: Ivankov – Kirilov, Petkov, Topuzakov, Sztojanov – Lazarov (Borimirov 75.), Jankov (Mancsev 63.), Sz. Petrov, Georgiev – M. Petrov (Ivanov 83.), Berbatov

Gól: Rajczi (90.) illetve Sz. Petrov (52.)
Sárga lap: Vincze (30.), Böőr (51.), Stark (78.), Torghelle (86.) illetve Sz. Petrov (36.), Berbatov (40.), Jankov (55.), Petkov (74.)

19. perc: Berbatov 27 méteres, ravaszul csavart bal oldali szabadrúgását Király mutatós vetődés után ütötte bravúrral szögletre.
36. perc: egy előrevágott labdát Szabics az alapvonal előtt ért utol, balról középre emelt, a védővel a nyakán érkező Torghelle testéről pedig nem sokkal a kapu mellé csúszott a játékszer.

52. perc: M. Petrov jobbról, ballal élesen a kapu elé emelt, s a hosszú saroknál bevetődő Sz. Petrov közelről Király mellett a hálóba fejelt (0-1).
67. perc: Korsós eladta a labdát, amellyel Sz. Petrov kiugratta Berbatovot, aki a bal oldalon kapura tört, majd 12 m-es lövését Király kiütötte.
69. perc: M. Petrov a bal oldalon Stark mellett kapura tört, éles szögből 11 m-ről lőtt, Király bravúrral mentett szögletre.
76. perc: a bal oldalon Sz. Petrov került a védők mögé, éles szögből 9 m-ről lőtt, de Király védett.
89. perc: a bal oldalon Berbatov ugrott ki, majd 7 m-ről flegmán Királyba lőtt.
90. perc: Böőr bal oldali szöglete után Rajczi 4 m-ről fejelt kapura, a bolgárok már csak a gólvonalon túlról tudták kivágni a labdát (1-1).

Az első negyedóra kiegyenlí­tett játékot és némi bolgár mezőnyfölényt hozott. A hazaiak megfontoltan szövögették támadásaikat, ezek azonban nem voltak veszélyesek. A Matthaus-csapat nagyon igyekezett, egy í­zben az akarás miatt két magyar futballista ütközött gólhelyzetben… A következő tizenöt perc sem hozott lényeges változást, Bodnárék nagy elszántsággal állí­tották meg a pontatlan bolgárokat. Az utolsó negyedórában is a Sztoicskov-együttes birtokolta többet a labdát, de erőtlen akcióik nem jelentettek veszélyt.

Hriszto Sztoicskov valószí­nűleg alaposan megszidta játékosait az első félidőben produkált kényelmes játékért, mert a második játékrészt paprikásan kezdték a vendégek. A lendület gyorsan eredményt hozott a két Petrov duettje révén, s a gól “megfogta” a magyarokat. Percekbe tellett, amí­g a Matthaus-együttes magához tért. Ez azonban csak fellángolás volt, a hazaiak egyre lassabban futballoztak, szétesett az addig sem jó játék, csak a szerencsén múlt, hogy a kontrázó bolgárok ekkor nem növelték előnyüket.

A negyedórás, nyomasztó vendégfölény után ismét kiegyenlí­tett lett a mérkőzés, de a gólszerzésre sokáig esélye sem volt a magyar válogatottnak. Az újpesti csereember, Rajczi Péter azonban a hajrában egyenlí­tett, í­gy megmaradt a remény a világbajnoki részvételre.

A tabella:

1. Horvátország 5 4 1 0 13-2 13 pont
2. Svédország 5 4 0 1 17-2 12
3. Bulgária 5 2 2 1 10-8 8
4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 6-9 7
5. Izland 5 0 1 4 4-14 1
6. Málta 5 0 1 4 1-16 1

Nyilatkozatok:

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: “Jó meccs volt, és noha Gera Zoltán hiányzott, az egész csapat kiválóan küzdött. Az első félidőben voltak esélyeink, szünet után mégis a bolgárok szerezték az első gólt. Szerencsére az utolsó pillanatban sikerült egyenlí­tenünk, ezzel együtt néhányan elfelejtették végighajtani a találkozót. A jövőben jobban kell összpontosí­tanunk a második játékrészben.”

Hriszto Sztoicskov, a bolgár csapat szövetségi kapitánya: “Még van esélyünk a továbbjutásra, bár természetesen nem örülünk annak, hogy döntetlennel zárult ez a már megnyert találkozó. Nagyon jól játszottunk, elégedett vagyok a futballistáimmal. Voltak esélyeink az újabb gólokra, de nem használtuk ki azokat, s ilyen a futball, egyenlí­tettek a hazaiak. Nincs más hátra, meg kell nyernünk a hátralévő meccseinket.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ