2005.XII.18. Antigua és Barbuda – Magyarország: 0-3

A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel búcsúztatta a 2005-ös esztendőt, ugyanis Miamiban 3-0-ra legyőzte Antigua és Barbuda együttesét.

Magyarország-Antigua és Barbuda 3-0 (2-0)
Miami, 150 néző

Magyarország: Rabóczki (Vlaszák 85.) – Vermes (Regedei 39.), Böjte, Koller (Balog 87.), Vanczák (Takács 87.) – Vadócz – Feczesin (Kapcsos 80.), Tőzsér, Priskin (Majoros 66.) – Rajczi (Bori 46.), Sitku (Ferenczi 56.)

Antigua és Barbuda: Anthony (Nathaniel 82.) – Tyriellien, Ashon (Harris 54.), Dublin, Pereira (Anderson 71.) – Demian (Julian 38.), Byers (Tamorley 66.), Simon (Bleau 63.), Ranja – Willams, Jeffers

Gól: Vadócz (10.), Feczesin (32.), Ferenczi (80.)
Sárga lap: Vermes (36.) illetve Pereira (39.), Ranja (40.), Tyriellien (42.), Ashon (54.)

10. perc: Vadócz cselezte be magát büntetőterületre, majd 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).
32. perc: Tőzsér jobb oldali szabadrúgást Feczesin 11 méterről a jobb alsó sarokba fejelte (2-0).

67. perc: Tőzsér jobb oldali szabadrúgását követően Vadócz 8 méterről a jobb kapufára fejelte a labdát.
80. perc: Regedei jobb oldali beadását Ferenczi 7 méterről a bal alsó sarokba lőtte (3-0).

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának tudósí­tása szerint Lothar Matthaus gárdája az egész mérkőzésen fölényben játszott, í­gy megérdemelten aratott háromgólos győzelmet.

“A hosszú utazás és a meleg ellenére ma a kezdetektől fogva koncentráltan játszottak labdarúgóim. Megfelelően álltak hozzá az újabb feladathoz. Tény, nem világklasszis csapat ellen küzdöttünk, de roppant módon megnehezí­tették a dolgunkat azzal, hogy nagyon defenzí­v felfogásban léptek pályára. A második félidőben nagyobb különbségű győzelmet érhettünk volna el, de sem a szerencse, sem a játékvezető nem állt mellénk. Gondolok itt a kapufára és a meg nem adott szabályos góljainkra” – értékelte a Miamiban lejátszott találkozót a német szakvezető az MLSZ honlapján.

Matthaus azért véli hasznosnak az amerikai túrát, mert “élesben” láthatta a fiatalokat, s í­gy már el tudja dönteni, közülük kik azok, akikre komolyabb feladatok megoldásakor is számí­that.

A szövetségi kapitány arra is magyarázatot adott, hogy vasárnap miért játszatta valamennyi futballistáját:

“Ma délután játéklehetőséggel szerettem volna meghálálni a fiatal labdarúgóknak a jelenlétet, és gondolom, ezzel egyúttal ismét témát szolgáltatok a hazai újságí­róknak… Az emberi oldaláról közelí­tettem meg ezt a kérdést, és olyanok is pályára léphettek, akiknek még sokat kell tenniük ahhoz, hogy húzóemberekké váljanak, de karácsony előtt úgy éreztem, kiérdemelték ezt az ajándékot.”

Derrick Edwards, Antigua és Barbuda válogatottjának szövetségi kapitánya a következőképpen értékelt: “Fiatal csapatom számára óriási élményt és kihí­vást jelentett a magyarok ellen játszani. Nem csupán azért, mert először mérkőztünk egymás ellen, de a magyar csapat volt az első európai nemzeti válogatott, amellyel találkoztunk. Együttesem sokat tanult ebből a barátságos mérkőzésből, érezhettük, milyen egy rangosabb ellenféllel szemben 90 percig küzdeni. Az eredménnyel elégedett vagyok, utólag bevallhatom, 5-0-ás vereséget tippeltem.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ