2007.I.20. Ferencváros – ESMTK: 6-0 (edzőmérkőzés)

W_ftc-esmtk

A hat Fradi-gól ellenére feszültek a zöld-fehérek

Kétosztálynyi különbség volt az NB II-es Ferencváros és az NB III-ban szereplő Erzsébeti SMTK között a szombati felkészülési mérkőzésen. A zöld-fehérek Lipcsei Péter vezérletével bizonyí­tották, nem véletlenül állnak a Keleti csoport élén, s hogy újra ott a helyük az élvonalban.


Ferencváros – ESMTK: 6-0 (3-0)
Üllői út, 1.000 néző, vezette: Gelb

Ferencváros:

I. félidő: Szabó K. – Ferencz, Dragóner, Hegedűs Gy., Balog Z. – Lipcsei, Lazic – Deme, Bartha, Laczkó Zs. – Jovánczai
II. félidő: Komora – Medgyesi, Szálkai, Nagy J., Buz – Fitos, Brettschneider, Nagy S., Zsivoczky – Cseri (Rédei 71.), Horváth D.

Gól: Dragóner (3.), Deme (6.), Lipcsei (19.), Horváth D. (72., 88.), Zsivóczky (77.)

Özönlött a nép az Üllői úti hátsó „kisfüves” felé. Aki későn ébredt, bizony pórul járt, mert 11 óra körül már nem talált parkolóhelyet az Üllői úti stadion környékén, ezért az emberek a kis mellékutcákban álltak le. Ezren voltak kí­váncsiak a Ferencváros idei első előkészületi mérkőzésére! A zöld-fehérek bí­znak benne, hogy tavasszal a bajnoki mecscsekre is tömött sorokban érkeznek majd a szurkolók. Szükség is lesz a jelenlétükre, hiszen egyelőre a jegybevételeken kí­vül nem érkezik sehonnan sem pénz a Fradi kasszájába.

A szombati ebéd előtt jól szórakoztak a nézők: Lipcsei Péterék nagy kedvvel, látványosan futballoztak az ESMTK ellen. Új játékost csupán egyet fedezhettek fel az érdeklődők, mégpedig Jeremias Emmanuel Buzt, aki az ősszel még Diósgyőrben futballozott. A bal oldali argentin védő játéka elnyerte a szurkolók tetszését, ám nyilván nem a drukkerek szimpátiája dönti el, végül az Üllői úton folytatja-e pályafutását. Sokkal inkább az számí­t majd, hogy a Fradi képes lesz-e megtartani Balog Zoltánt. A válogatott labdarúgó ugyanis még nem egyezett meg a szerződésmódosí­tásról a vezetőséggel, s ha ezen a téren nem lesz változás, szüksége lesz a klubnak egy bal oldali védőre.

De nemcsak Balog Zoltánért izgulnak a fradisták, hanem Tököli Attiláért is. A csatárt szerződés köti ugyan a klubhoz, de ő sem szeretne engedni, ugyanis a vezetőség 30 százalékkal kí­vánja csökkenteni járandóságát. Tököli Attila azonban egyelőre sérült, valószí­nűleg a keddi elnökségi ülésen is szóba kerül a sorsa.

Aznap a klub vezetősége más, nagy horderejű kérdésben is döntéshozatalra készül. A labdarúgócsapatot működtető zrt. igazgatótanácsát kí­vánja átalakí­tani, hí­reink szerint a háromtagú grémium valószí­nűleg ötösre bővül. A korábbi igazgatótanács-elnök Ináncsy Miklós helyére új elnököt és új tagokat választanak. Megeshet, hogy a Ferencváros első embere, Dámosy Zsolt ül Ináncsy Miklós megüresedett székébe.

NS-20070121-04-20070120

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.I.20. Ferencváros – ESMTK: 6-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • ftc.hu: Magabiztos játékkal arattunk kiütéses győzelmet idei első edzőmeccsünkön. Dragóner, Deme, Lipcsei, Horváth (2) és Zsivóczky góljaival 6-0-ra vertük az ESMTK-t.

  Ferencváros – ESMTK: 6-0 (3-0)
  Üllői út, 1.000 néző, vezette: Gelb

  Ferencváros:

  I. félidő: Szabó K. – Ferencz, Dragóner, Hegedűs Gy., Balog Z. – Lipcsei, Lazics – Deme, Bartha, Laczkó Zs. – Jovánczai
  II. félidő: Komora – Medgyesi, Szálkai, Nagy J., Buz – Fitos, Brettschneider, Nagy S., Zsivoczky – Cseri (Rédei 71.), Horváth D.

  Gól: Dragóner (3.), Deme (6.), Lipcsei (19.), Horváth D. (72., 88.), Zsivóczky (77.)

  Már a 3. percben máris vezettünk Dragóner fejesgóljával (1-0). Alig három perc múlva már meg is dupláztuk előnyünket, miután Deme magabiztosan helyezett a hálóba (2-0). Könnyedén vezettük ebben a periódusban a támadásokat, és húsz perc elteltével már három gól volt az előnyünk Lipcsei remek gólja után (3-0). Az első játékrészben már nem változott az állás: az igencsak aktí­v Barthának voltak még lehetőségei, de Jovánczaihoz hasonlóan ő sem tudott betalálni.

  A fordulás után Gellei Imre egy teljesen új csapatot küldött pályára. Buz mégis megjött pénteken, í­gy szakvezetőnk rögtön kipróbálhatta az argentin játékost. Bár fölényben játszottunk, sokáig nem tudtunk újabb gólt szerezni a második félidőben. A 72. percben aztán Horváth törte meg a gólcsendet (4-0), majd öt perccel később Zsivóczky bólintott a hálóba (5-0). A végére is maradt egy gól, Horváth közelről szerezte meg második találatát, kialakí­tva ezzel a 6-0-ás végeredményt.

 • 90
  Vége a találkozónak.
  88
  Nagy lőtt távolról, a kipattanó labdát Fitosnak még nem sikerült a hálóba rúgni, de Horváthnak közelről igen (6-0).
  85
  Újra Fitos volt aktí­v, beadása ezúttal Brettschneidert találta meg, aki kevéssel lőtt a kapufa mellé.
  77
  Buz ment el jól a baloldalon, remekül adott középre, az érkező Zsivóczky pedig a hálóba bólintott (5-0).
  76
  Újra Fitos húzott el a szélen, a hosszú saroknál érkező Zsivóczky elé í­velt, aki éles szögből a kapu fölé lőtt.
  72
  Megvan a negyedik. Fitos húzott el a jobb szélen, középre passzolt, és Horváth a kapuba perdí­tett (4-0).
  71
  Cseri helyett Rédei állt be.
  70
  Majdnem szépí­tettek a vendégek. Az ex-Honvédos Farkas lépett volna ki egyedül, Nagy lerántotta, ezért sárgát kapott. A pontrúgást Farkas lőtte a kapu fölé 22 méterről.
  55
  Brettschneider ugratta ki remekül Horváth Dávidot, aki azonban nem a kapu felé fordult, hanem a szélre vitte ki a labdát. Végül be tudta adni, a védők majdnem elvétették a labdát, és csak az utolsó pillanatban tudtak tisztázni a berobbanó Brettschneider elől.
  50
  Zsivóczky szögletét Medgyesi fejelte kapura, a léc alól mentett a vendégkapus. A kipattanó labda később Buzhoz került, aki éles szögből ballal “sistergős” lövést eresztett meg, a kapus újra védett. A vendégcsapat edzője meg is jegyezte, hogy amennyiben kapusa nem védene ilyen jól, már lényegesen nagyobb lenne a különbség.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Új csapattal játszunk: Komora -- Medgyesi, Szálkai, Nagy S., Buz -- Fitos, Brettschneider, Nagy J., Zsivóczky -- Horváth D., Cseri. Buz mégis megjött pénteken, í­gy ma már pályára is léphet.
  45
  Vége az első félidőnek. Jól játszunk.
  44
  Bartha tört be a 16-oson belülre, éles szögből lőtt, a kapus azonban védett. A labda Jovánczai elé pattant, aki sajnos hibázott.
  41
  Szép adogatás után Barthához került a labda a jobb oldalon. Jobbal visszavette azt, majd ballal lőtt -- kevéssel a léc fölé.
  33
  Bartha remek cselekkel “cikázott” át a védőkön, majd 15 méterről lőtt, lövése a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  30
  Jovánczainak voltak lehetőségei: először Lipcsei indí­tását vétette el, majd Bartha jobboldali akciója után kishí­ján hozzá került a labda, ám a kivetődő vendégkapus az utolsó pillanatban mentett előle.
  22
  Ferencz húzott el a jobb oldalon, majd Jovánczaihoz passzolt. Ő jól ismerte fel azt, hogy a kapus fölött kell átemelnie a labdát. Ez sikerült is, ám az irányzékkal egy nagyon picit gond volt, kevéssel ment a labda a kapu mellé.
  19
  Laczkó ment el a baloldalon, középre adott, a labda kicsit Lipcsei mögé jött, ám ő rutinosan “visszanyúlt” a bal lábával, majd maga elé tette a labdát, és külsővel a bal sarokba lőtt (3-0). Nagyon szép találat volt.
  12
  Remekül játszunk, majdnem meglett a harmadik találat. Dragóner passzolt Jovánczaihoz, őt szerelték, majd Bartha elé pattant a labda. Fiatal támadónk nagyon okosan, mintegy 15 méterről próbálta átemelni a kapust, aki azonban óriási bravúrral mentett a léc alól.
  9
  Balog újra remekül húzott el a szélen, majd Jovánczaihoz passzolt, támadónk azonban elvétette a ziccert.
  6
  Kettővel vezetünk. Balog ment el a baloldalon, két védő is elvétette a labdát, érkezett Deme, aki lekezelte azt, és 8 méterről a hálóba lőtt (2-0).
  3
  Máris vezetünk. Lipcsei baloldali pontrúgását követően Dragóner bólintott 5 méterről a hálóba (1-0).
  1
  Elkezdtük a meccset.
  .
  A mieink összeállí­tása a következő: Szabó -- Ferencz, Hegedűs, Dragóner, Balog -- Deme, Lipcsei, Lazic, Laczkó -- Bartha, Jovánczai.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdetét veszi csapatunk idei első edzőmeccse az ESMTK ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső