2007.I.24. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 1-1 (edzőmérkőzés)

W_ftc-kaposvarIdei második edzőmeccsünkön 1-1-es döntetlent értünk el a Kaposvár ellen. A találkozón Oláh szerzett vezetést a Rákóczinak, a mieink Deme góljával egyenlí­tettek az első félóra végén.


Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 1-1 (1-1)
Promontor u., 500 néző, vezette: Farkas T.

Ferencváros:

I. félidő: Kemenes – Balog Z., Ferencz, Hegedűs Gy., Buz – Lipcsei, Lazic – Deme, Bartha, Laczkó Zs. – Jovánczai
II. félidő: Szabó K. – Medgyesi, Dragóner, Szálkai, Nagy J. – Fitos, Nagy S., Brettschneider, Buz (Bartha) – Zsivoczky, Horváth D.

Kaposvári Rákóczi:

I. félidő: Kovács Z. – Kovácsevics, Petrók, Zahorecz, Radics – Maróti, Pintér A., Suljics, Szakály P. – Oláh, Bozsovics
II. félidő: Milinte – Ghéczy, Ribi, Suljics (Balogh L.), Mező – Maróti, Vasziljevics, Lukács, Hajdú – Oláh (Reszli), Pearth

Mezőnyjátékkal kezdődött a meccs, a mérkőzés első nagyobb helyzetét Oláh azonnal értékesí­tette: a 13. percben egy szöglet után hat méterről helyezett a hálóba. A mieink kezdeményeztek inkább a folytatásban, és félóra elteltével sikerült is egyenlí­teni: Jovánczai harcolt ki egy labdát, majd Deméhez passzolt, aki az üres kapuba továbbí­totta a játékszert. Az első félidőben Laczkó juttathatta volna vezetéshez csapatunkat, ám kilépése után hajszállal emelt a hosszú sarok mellé.

A fordulás után teljesen új csapattal álltunk fel (a kaposváriak alig cseréltek). Rögtön a játékrész elején újra Oláh juttathatta volna vezetéshez ellenfelünket, ám nagy helyzetben hibázott. Ezután azonban egyre jobban átvettük a játék irányí­tását, és több lehetőségünk lett volna arra, hogy megszerezzük a győztes gólt. Fitos előtt kétszer is nagy helyzet adódott, sajnos mindkettő kimaradt, a hajrában pedig Horváth fejesét védte bravúrral a kaposvári kapus. A mieink lényegesen közelebb álltak a győzelemhez, ám mivel kimaradtak a lehetőségeink, meg kellett elégednünk a döntetlennel az NB I-es Kaposvár ellen.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – A felkészülés első harmadában járunk, a játékosaink nagy terhelést kapnak. Fontosnak tartom, hogy a bajnoki rajtig több NB I-es csapattal is megmérkőzünk, hiszen í­gy tudjuk igazán felmérni, hogy hol tartunk. Ugyan voltak hibáink, a széleken például gyorsabban kellene játszanunk, ennek ellenére nyerhettünk volna. Megvoltak a helyzeteink, de ezeket egy kivételével nem tudtuk kihasználni. Pozití­vum, hogy Hegedűs egyre inkább felveszi a ritmust, de az argentin Buz játékára sem lehet panasz.

NS-20070125-05-20070124

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010111ejegyzéshez

 • 90
  Véget ért a mérkőzés! Csapatunk remekül helytállt első osztályú ellenfelével szemben, még a második félidőben is, amikor nagyrészt a tartalék játékosaink voltak a pályán. Sőt! Ha a fiatalok jobban összpontosí­tanak, könnyen meg is nyerhették volna a találkozót.
  81
  Újabb Fradi-helyzet! Nagy S. ugratta ki a jobb szélen Medgyesit, akinek beadását Horváth D. fejelte kapura. A kaposvári hálóőr bravúrral mentett a bal felső sarok elől!
  79
  Brettschneider ugratta ki Fitost, aki ballal balról a hosszú sarkot vette célba, félmagas lövése azonban néhány centivel elkerülte a hosszúsarkot.
  76
  Zsivóczky jól indul be a bal szélről, majd a kapu előterébe továbbí­tott. Ott Horváth nem lőtt, hanem Fitos elé játszott tovább. Fitos a védőktől szorongatva már nem tudta gólra váltani a helyzetet.
  72
  Buz helyett Bartha tért vissza a pályára. Zsivóczky lépett hátra a középpálya bal oldalára, Bartha pedig csatárposzton szerepel majd.
  71
  Lesgyanús helyzetben Vasquez lépett ki a bal szélen, középreadott labdája azonban Venczel mögé érkezett, í­gy kimaradt a kaposvári helyzet.
  63
  Fitos kerülhetett volna helyzetbe, de a tizenhatos vonalánál elnyomták a védők. A játékvezető sí­pja néma maradt, pedig veszélyes helyről végezhettünk volna el szabadrúgást (vagy akár 11-est), ha szabálytalannak í­téli az erősen vitatható esetet. Közben lassan szállingózni kezdett a hó.
  50
  Oláh jó cselekkel lépett ki védőink között, és már csak Szabó Kálmánnal állt szemben, de szerencsére kihagyta a ziccert: a bal felső sarok mellé lőtt.
  45
  Vége az első félidőnek. Kiegyenlí­tett játék folyt a pályán az első játékrészben, de ha a végén kicsit jobban összpontosí­tunk, akár vezethetnénk is. Az utolsó passzok nem voltak elég pontosak. A folytatásban a fiatalok kapnak játéklehetőséget a ferencvárosi csapatban.
  41
  Laczkó kapott jó labdát a bal szélen. Éles szögből lövésre vállalkozott, de nem tett elég külsőt a ballábas próbálkozásba, í­gy a labda elsuhant a husszúsarok előtt.
  30
  Egyenlí­tettünk! Egy kaposvári védelmi hiba után Jovánczai szerzett labdát harcosan, és a kapura tört. A jó ütemben kilépő kapus mellett azonban nem sok esélye lett volna gólt lőni, í­gy a mellette érkező Deme elé játszott, aki a védők szorí­tásában a kapuba lőtt! 1-1
  17
  Egy támadáshoz Buz zárlózott fel a bal oldalon, és a kipattanó labdát 17 méterről bombázta másfél méterrel a kaposvári kapu fölé.
  13
  Vezet a Kaposvár! Egy szöglet után a lecsorgó labdát Oláh Lóránt vágta a Ferencváros kapujába. 0-1
  10
  Az első Fradi-helyzet: Lipcsei szögletét Hegedűs fejelte a kapu felé, de eltévesztette a célt.
  6
  A mérkőzés első öt perce mezőnyjátékkal telt: helyzet egyik oldalon sem alakult ki.
  .
  A fehér mezes Kaposvár kezdte a mérkőzést. A sérüléséből lábadozó Tököli Attila is a csapattal tartott, de nem játszik: a pálya mellett kocog.
  .
  Élő közvetí­tésünk 14.40-kor kezdődik el.
  .
  Gellei Imre a következő csapatnak szavaz bizalmat az első félidőben: Kemenes -- Balog, Ferencz, Hegedűs, Buz -- Lipcsei, Lazic -- Deme, Bartha, Laczkó -- Jovánczai.
  Dragóner majd a második játékrészben lép pályára, Tököli, Szalai és Csepregi sérülés miatt hiányzik.
  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat! Csapatunk idei második edzőmeccsét az élvonalbeli Kaposvár ellen játssza Budafokon. Mint ismert, szombaton 6-0-ra vertük az ESMTK-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső