2007.II.24. Ferencváros – Felcsút: 3-2 (edzőmérkőzés)

Kétgólos hátrányból fordí­tott csapatunk a Felcsút elleni edzőmeccsen. A mérkőzés pikantériája az volt, hogy az NB II Keleti és Nyugati csoportjának két éllovasa csapott össze, a találkozót végül mi nyertük 3-2-re.


Ferencváros – Felcsút: 3-2 (1-2)
Üllői út

Ferencváros: Kemenes – Ferencz (Fitos 46.), Dragóner, Lipcsei, Buz – Bartha, Deme (Brettschneider 73.), Lazic, Laczkó (Csepregi 73.) – Tököli, Horváth (Jovánczai 46.)

Gól: Tököli (27., 68.), Bartha (55.) illetve Földes (3., 13.)

Már a 3. percben előnybe kerültek a vendégek: Kemenes “kí­sérte” volna ki a labdát, amely azonban meglepetésére nem hagyta el a játékteret, hanem visszapattant a kapufáról, az érkező Földes pedig nem hibázott (0-1). Tí­z perccel később második kapuralövéséből is betalált a Felcsút, a védők közül kilépő Földes higgadtan helyezett a léc alá (0-2). A folytatásban a mieink küzdöttek a szépí­tésért, mi irányí­tottuk a játékot, a Felcsút teljesen a kontrákra rendezkedett be. A 27. percben aztán Tököli lépett ki egy remek kiugratás után, kicselezte a kapust, és a hálóba gurí­tott (1-2). Egy perccel később Tököli ballábas lövése ment mellé, majd a hajrában még Lazic egyenlí­thetett volna: Dragóner passza után mellel tette maga elé a labdát, ám a védők az utolsó pillanatban tisztáztak előle. Csapatunk végig nagy fölényben játszott az első 45 percben, a kontrázó Felcsút pedig tökéletesen használta ki lehetőségeit.

Fordulás után is nagy erőfeszí­téseket tett együttesünk a jobb eredmény elérésének érdekében, és sikerült is aránylag gyorsan egyenlí­teni: az 55. percben Bartha 16 méterről lőtt a kapuba (2-2). Egy perccel később ugyanő találta el a kapufát. Levegőben lógott az újabb gól, és ez a 65. percben kishí­ján megszületett: egy remek, sokpasszos akció végén a kilépő Laczkó a hosszú sarkot célozta meg, de ismét a kapufa “hárí­tott”. Mégis sikerült megszerezni a vezetést: a 68. percben Jovánczai lépett ki a baloldalon, majd Tököli elé tálalt, aki 10 méterről a kapuba helyezett (3-2). A folytatásban Barthának és Brettschneidernek is volt még lehetősége, de az eredmény már nem változott, a mieink teljesen megérdemelten nyertek 3-2-re.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre: – A futball olyan játék, hogy gólt lehet kapni rögtön az első lövésből, ma ezt mi is megtapasztaltuk. Nem sokkal később jött a második is, innentől kezdve a csapat még nagyobb sebességre kapcsolt. Nagy erőket mozgósí­tottunk végig azért, hogy megfordí­tsuk a találkozó állását. Ebben az időszakban ugyanis már van jelentősége az eredménynek is, hiszen nemsokára itt a bajnoki rajt, jobban figyelünk a frissí­tésre, a formaidőzí­tésre is, ráadásul már kevesebbet is cserélünk, mint az eddigi meccseken. A második félidőben még több lehetőségünk is volt, de összességében elégedettek lehetünk a három rúgott góllal. Örülök Tököli Attila gólérzékenységének, aki az utóbbi időben egyre többször talál be az ellenfelek kapujába.

NS-20070226-04-20070224

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ