2007.V.30. Békéscsaba – Ferencváros: 0-4

Javí­tottak a zöld-fehérek, bár továbbra is a Nyí­regyháza vezet

Könnyedén nyert a Ferencváros a kiesés szélére sodródott Békéscsaba otthonában. Lipcsei Péter és a két gólt szerző Tököli Attila vezérletével a zöld-fehérek már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, majd a második játékrészben tovább növelték előnyüket.

Nyilatkozatok:

Csató Sándor: – Nem kellene sok hozzá, hogy magára találjon a csapat – mondta a Békéscsaba edzője a 100%Fradinak. – A mérkőzéseken rendre kidolgozzuk a helyzeteket, csak nem rúgjuk be azokat. Mostanság abból élünk, hogy a pontrúgásaink jók, ezekből eredményesek tudunk lenni. A Fradi ellen is számí­tok rá, hogy rögzí­tett szituációból gólt tudunk szerezni, de akciógólból is több gólt kellene szereznünk a folytatásban, hiszen túl sok helyzetet hagyunk ki. Ha fel tudjuk szí­vni magunkat, bármi megtörténhet az esti meccsen.

A mérkőzés:

Békéscsaba – Ferencváros: 0-4 (0-3)
Békéscsaba, 7.000 néző, vezette: Berger József (Ví­gh, Heibl)

Békéscsaba: Such – Szenti, Brlázs, Tóth Kovács (Czipó 46.), Bogdán – Cseke (Ursz 75.), Dobi, Szilágyi (Lengyel 33.), Ladányi – Pozsár, Dani
kispad: Harman, Juhász, Valentényi, Horváth T.
vezetőedző: Csató Sándor

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Dragóner, Nagy S. – Bartha, Lipcsei, Lazic (Deme 68.), Brettschneider (Nagy J. 73.), Csepregi (Kulcsár D. 68.) – Tököli, Horváth D.
kispad: Szabó K., Ferencz, Fitos, Balog Z.
vezetőedző: Zoran Kuntic

Gól: Bartha (9.), Tököli (29., 32.), Horváth D. (81.)
Sárga lap: Pozsár (16.), Such (30.), Cseke (34.), Bogdán (75.) illetve Brettschneider (50.), Lazic (59.)

Amennyiben a Ferencváros vissza akar kerülni az élvonalba, nem marad más választása, mint a hátralévő négy mérkőzését megnyerni. A hétvégi, Bőcs elleni pontvesztéssel ugyanis a Nyí­regyháza átvette a vezetést az NB II Keleti-csoportjában.

Bár a zöld-fehérekre várt még egy elmaradt bajnoki, egy esetleges siker esetén is két pontos hátrányt kellene ledolgoznia nyí­rségi riválisával szemben. Nos, a fővárosiak úgy kezdtek a kiesés elkerüléséért harcoló ’csabaiak otthonában, ahogyan az elvárható egy 28-szoros bajnoktól.

A vendégek fölényéhez azonban kellett a lilák megszeppent játéka is, í­gy Bartha László kissé szerencsés körülmények között szerzett vezetést a kilencedik percben. A gyors góltól a hazaiak is nekibátorodtak, és egyszer-kétszer meleg pillanatokat szereztek az FTC védőinek.

Olyannyira, hogy a 15. percben be is vették Kemenes kapuját, ám a játékvezető – ki tudja miért – nem adta meg a találatot. A közjáték a lilákat zavarhatta meg, ugyanis a Ferencváros két perc alatt kétszer is betalált a békéscsabai hálóba. Lipcsei Péter mesteri indí­tásokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tököli Attilát, aki nagyszerűen használta ki lehetőségeit.

A mérkőzés ezen periódusában a hazaiak pontatlanul, a lestaktikát rosszul alkalmazva futballoztak.

A folytatásban Ferencváros érthetően nem erőltette a támadásokat, mí­g a Békéscsaba nem tudtak helyzetet kialakí­tani.

A lötyögősre vett iram ellenére a zöld-fehérek kiütéses győzelmet arathattak volna, ám két kapufájuk mellett Horváth Dávidnak öt százszázalékos helyzetre volt szüksége, hogy egyszer betaláljon.

A Fradi teljesí­tette tehát a kötelezőt, és két pontra felzárkózott a Nyí­regyháza mögé. A bajnoki cí­met azonban most már csak a nyí­rségiek bukhatják el.

Nyilatkozatok:

Zoran Kuntic az első félidőben elégedett volt együttesünk játékával, a másodikban nem: – Nagyon fontos volt a három pont megszerzése, örülök, hogy most sikerült begyűjteni – mondta szakvezetőnk. – Az első félidő nagyjából rendben volt, a második játékrész első fele viszont nem. Nem tetszett az, hogy időnként szórakoztunk a pályán, ráadásul buta hibák után „sárgázódott” ki két játékosom is. Erről mindenképpen beszélnünk kell a játékosokkal, hiszen csak akkor lehet esélyünk, ha a bajnokságból hátralévő minden egyes percet komolyan veszünk. Annak azért örülök, hogy négy gólt is lőttünk, de lőhettünk volna többet is, és mint tudjuk, a gólkülönbségnek is lehet még szerepe a feljutásban.

Csató Sándor szerint csapatának komoly védelmi hibái akadtak: – Előjöttek a tavaszi hibáink. A védekezésben rengeteget hibáztunk, és ezt eddig is büntették, a Fradi is í­gy tett. 1-0-nál volt egy érzésem szerint szabályos gólunk, amelyet érvénytelení­tettek. Nem ezért kaptunk ki, de talán másképpen is alakulhatott volna a meccs.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.V.30. Békéscsaba – Ferencváros: 0-4 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk magabiztosan nyert 4-0-ra Békéscsabán. Már az első játékrészben eldöntöttük a meccset, hiszen Tököli duplája és Bartha találatával három góllal elhúztunk, a győzelmet Horváth biztosí­totta be. A Nyí­regyháza előnye ezzel két pontra csökkent.

  Az első perctől kezdve irányí­tottunk. Tököli vezetést szerezhetett volna, ám hibázott, Bartha viszont nem, és már a 9. percben betalált. A hazaiaknak sikerült egyenlí­teni, de a játékvezető érvénytelení­tette a találatot. A folytatásban még nagyobb fölényben játszottunk, és bő félóra után el is dőlt a mérkőzés gyakorlatilag hasonló találatok után: Lipcsei mindkétszer mesterien ugratta ki a remek ütemben kilépő Tökölit, aki egyszer sem hibázott. Magabiztosan és megérdemelten vezettünk az első félidő után három góllal.

  A folytatás nem egészen úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Bár sikerünk nem forgott veszélyben, de a második félidő első felében visszavettünk. A hajrára aztán felpörögtünk valamelyest, és újabb helyzeteink közül Horváth állí­totta be a végeredményt, miután nem sokkal később Tököli labdája “csak” a kapufán csattant.

  Bí­zzunk benne, hogy a négygólos győzelemnek még lehet majd jelentősége a végelszámolásnál, hiszen gólarányt javí­tottunk, ám egyelőre a Nyí­regyháza két pontos előnnyel áll a tabella élén.

 • 92
  Vége. Magabiztosan nyertünk négy góllal.
  90
  Lipcsei emelte át gyönyörűen a labdát a kinn álló Such felett, de centiket tévesztett.
  83
  Tököli emelte át a labdát Such fölött, de a kapufán csattant a játékszert, az ismétlés után pedig Czipó tisztázott. Hajszál hiányzott a mesterhármashoz.
  81
  Horváth vitte rá a labdát a védelemre, Tököli jól mozgott ki a szélre, előbbi pedig kihasználva a rést a jobb alsó sarokba lőtt (0-4).
  76
  Horváth egy kipattanó után lőtt a jobb oldalról a kapu fölé.
  75
  Bogdán kapott sárgát, Cseke helyett pedig Ursz állt be.
  73
  Brettschneider megsérült, Nagy József a helyén.
  70
  Deme és Kulcsár áll be Csepregi és Lazic helyére.
  66
  Lipcsei remekül “tekert” egy labdát a kapu felé, de a baloldali kapufáról kipattant a labda.
  62
  Horváth került kétszer is helyzetbe, de mindkétszer a kapust találta el.
  59
  Lazic is besárgult.
  54
  Egy gyors és szép támadás végén Brettschneidernél akadt el a labda.
  50
  Brettschneider kapott sárga lapot.
  46
  Elkezdtük a második félidőt.
  45
  Ezúttal csütörtökön jelenik meg a 100%Fradi! Fókuszban a kézisek bajnoki aranya -- olvass bele!

  45
  Vége az első félidőnek, megérdemelten vezetünk.
  41
  Horváthot kaszálták el a kaputól 17 méterre, a megí­télt szabadrúgást sajnos elkapkodtuk.
  37
  Pozsár 28 méteres, egyáltalán nem veszélytelen szabadrúgását ütötte ki oldalra Kemenes.
  32
  Lekopí­roztuk az előző gólt: újra tökéletesen lépett ki Lipcsei labdájával a leshatárról Tököli, majd ballal a hálóba helyezett 14 méterről (0-3).
  30
  Such kapott reklamálásért sárgát.
  30
  Tököli tökéletes ütemben lépett ki, aki Lipcseitől a legjobb pillanatban kapta a labdát, majd a balszélről rávezette azt a kapusra, és szépen a hosszú sarokba helyezett (0-2).
  25
  Az utóbbi percekben volt egy-két í­géretes csabai támadás, szerencsére mindig sikerült tisztázni.
  22
  Suchról ismét kipattant egy lövés után a labda, ám az utolsó pillanatban megfogta azt az érkező Csepregi elől.
  15
  Egy pontrúgás után betaláltak a hazaiak, de a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a találatot. Valljuk be őszintén, ez inkább egyvonalnak tűnt.
  9
  Megvan a vezetés! Lipcsei jobboldali beadását Csepregi fejelte vissza, Tökölit “eltüntették” a védők, ám jött Bartha, és 10 méterről ballal a kapu közepébe bombázott (0-1).
  9
  Dani fordult le emberéről, majd ballal lőtt 15 méterről, mintegy 2 méterrel tévesztette el a jobb felső sarkot.
  6
  Tököli szerezhetett volna vezetést. Elcsí­pett egy labdát, amely a kapuson is túljutott, megpróbálta úgy az üres kapura lőni, hogy a becsúszó védő lábában ne akadjon el, de sajnos az oldalhálóban kötött ki a próbálkozás.
  5
  Bartha ballal lőtt 17 méterről, de a lövése kifelé csavarodott, í­gy nem volt veszélyes a kapura.
  2
  Majdnem megszereztük a vezetést. Lipcsei baloldali, 18 méteres szabadrúgását üggyel-bajjal védte a kapus a jobb alsó sarok elől, Brettchneider már csak a kapu mellé tudta piszkálni a labdát.
  1
  A hazaiak kezdték a meccset.
  .
  Kellemes időben kezdődik majd rövidesen a mérkőzés.
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és sportszárban játszunk majd, a hazaiak lila-fehér-lilában.
  .
  Vadonatúj csengőhangok eredeti hangzásban a mobilodra!
  Küldd a kiválasztott csengés kódját 06-91-227-222-re!

  A telt házas Üllői úti stadion fantasztikus hangulata (bevonulás a Fradi-indulóra a közönség előadásában): FR16269

  ‘Ferencvárosé, Ferencvárosé, a győzelem a Ferencvárosé! (a Fradi-tábor előadásában éneklés): FR16268

  ‘We are the champions’ (a közönség is ‘beszáll’ az éneklésbe): FR16270

  Részletes infók és további Fradis-csengőhangok itt!

  .
  Zoran Kuntic már kijelölte a kezdőcsapatát, ebben több változás is van a Bőcs elleni találkozóhoz képest. Hiányzik a válogatottnál lévő Laczkó, az eltiltott Buz, Nagy József ezúttal kispados, Jovánczai pedig a keretbe sem került. Balog Zoltán viszont már leülhet a kispadra.
  Kezdőcsapatunk a következő: Kemenes -- Bognár, Dragóner, Nagy S. -- Bartha, Lipcsei, Lazic, Brettschneider, Csepregi -- Tököli, Horváth D.
  A kispadon Szabó K., Nagy J., Ferencz, Deme, Balog Z., Fitos és Kulcsár ül majd.
  .
  Ősszel 2-1-re nyertünk hazai pályán a Békéscsaba ellen, a meccsről itt olvashatsz bővebben.

  .
  Labdarúgócsapatunk hat órakor játszik a Békéscsaba otthonában. Ahhoz, hogy életben maradjanak a feljutási esélyeink, mindenképpen nyernünk kell a korábbról elhalasztott találkozón.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső