2010.IV.24. Videoton – Ferencváros: 0-0

Mind a Videoton, mind a Ferencváros megőrizte tavaszi veretlenségét, miután a labdarúgó Soproni Liga 24. fordulójában 0–0-ás döntetlenre végeztek. A meccs hőse Megyeri Balázs, az FTC kapusa volt, aki többször is nagyot hárí­tott.

* * *

Craig Short:Láttam a Videotont, tudom, mi vár ránk. Kiváló csapat, nem véletlenül listavezető, nyilvánvalóan győzni akar, tehát hazai pályán támadni fog, úgyhogy pontosan és jól kell védekeznünk. Ez a kiindulási alap, bár ezzel eddig sem volt gondunk. Viszont mi sem érnénk be a döntetlennel, ezért támadnunk kell. Önbizalmat ad, hogy legutóbb nyertünk a cí­mvédő Debrecen ellen is. Arra a lelkesedésre és harci szellemre most is szükségünk lesz, de ez természetes. Angliából jöttem, érkezésemtől kezdve nyilvánvalóvá tettem, hogy a hiba benne van a futballban, de a lelketlen játék nincs. Labdarúgóinkra e tekintetben egyetlen rossz szavam sem lehet. Örömmel tölt el, hogy már hosszú ideje őrizzük a veretlenségünket, ez a célunk a folytatásban is. A következő két mérkőzés döntő lehet számunkra, hiszen a Videoton elleni összecsapás után jövő héten az Újpestet fogadjuk, és ha e két meccsen négy pontot szerzünk, azzal még odaérhetünk az első hat közé.

dr. Mezey György: – A játékosokon úgy látom, ugyanolyan egészségesen készülnek, mint máskor, nem érzem őket görcsösnek. Több évtizedes tapasztalatom azonban, hogy bármelyik csapat is játsszon a Fradi ellen, a mérkőzés mindig egy kis “lelki hullámot” kavar. Ami a tartalmi lényeget illeti, a csapatot ugyanazokkal az utasí­tásokkal küldöm majd pályára mint mindig, csak most a Fradira alkalmazva. Semmi plusz, az eddigiektől eltérő turbósí­tás nem lesz. A ma délutáni edzésen gyakorlunk még egy-két taktikai elemet, ám rutinos edző lévén tudom, hogy ez ilyenkor már sokat nem számí­t. Egy játékos vagy felkészült, vagy nem. A felkészültséget taktikával nem lehet helyettesí­teni. A kezdő tizenegyről annyit elárulhatok, hogy az utóbbi mérkőzésekhez hasonlóan, Farkas II kezd majd. Nagy Dani fokozatosan nyeri vissza a régi formáját, egy-két meccs és újra ott találja magát a posztján kezdőként. Viszont Balázs sem hinném, hogy kimarad a csapatból, hiszen ő is egyre jobb teljesí­tményt nyújt. Ha a kapura veszélyesebb tudna lenni – s ez nem csak a gólok rúgását jelenti, hanem gólpasszok adását is jelenti -, akkor hosszú és szép pályafutást jósolok neki. Nem képességbeli problémái vannak, inkább tudatosságbéliek. Két másik felépülőnk Sitku és Vujovics. Ők a hétvégén az NB II-ben játszanak majd, részben azért, hogy ritmusba lendüljenek, részben azért, hogy lássuk, valóban felépültek-e, képesek-e visszatérni a csapatba. Mind a ketten játékra jelentkeztek a héten, úgy érzik, teljesen rendbe jöttek, ez az ő felelősségük. Ám nem lenne jó, ha ismét lesérülnének. Ami a közönséget illeti, rekordra számí­tok szombaton. Összességében jó hangulatú, izgalmas mérkőzést várok.

* * *

A Ferencvárosnál Balog Zoltán, Joaquí­n Martí­nez, Fitos László és Bojan Mamic sérülés, Tóth Bence eltiltás miatt nem szerepelhet.

* * *

Videoton – Ferencváros: 0-0
Székesfehérvár, 8.500 néző, vezette: Bede (ifj. Venczel, Medovarszki)

Videoton: Sebők – Andic, Lipták, Horváth, Elek – Sándor, Farkas I. B., Polonkai (Szakály 84.) – Farkas II. B. (Nagy 45.), Nikolic (Lencse 72.), Alves
kispad: Tujvel, Sifter, Radovic, Lázár
edző: dr. Mezey György

FTC: Megyeri – Csizmadia, Dragóner, Tutoric, Stockley – Wolfe (Adnan 57.), Doherty, Morrison, Kulcsár D. (Rósa 11.) – Elding (Lipcsei 75.), Ferenczi
kispad: Haber, Alcantara, Shaw, Schembri
edző: Craig Short

Sárga lap: Lipták (88.) illetve Doherty (45.), Rósa (86.), Morrison (88.)

Két, tavasszal még veretlen csapat találkozott egymással Székesfehérváron, ahol az éllovas Videoton a Ferencvárost fogadta. Mí­g a hazaiak legjobb összeállí­tásukban léphettek pályára, addig a fővárosiaknál hiányzott az eltiltását töltő Tóth Bence.

A Videoton-szurkolók már hosszú ideje várnak egy újabb hazai bajnoki győzelemre az FTC ellen, ugyanis legutolsó sikerüket még 1993 őszén érték el, akkor Horváth Ferenc triplájával győzték le 3–1-re a vendégeket.

Mindkét csapat feltüzelve vetette bele magát a mérkőzésbe, de veszélyt elsősorban az FTC kapuja előtt jegyezhettünk fel. Megyeri Balázsnak többször is szépet kellett védenie, főleg Farkas II Balázs káprázatos, 17 méteres kapáslövésénél. Craig Short együttese nem tette próbára Sebők Zsoltot (Ferenczi István fejese kapu mellé szállt), í­gy a felek gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre.

Mezey György elégedetlen volt Farkas II teljesí­tményével, ugyanis a szünet után már a sérüléséből felépülő Nagy Dániel futott ki a többiekkel. Az 50. percben közel járt a vezetés megszerzéséhez a Videoton, de André Alves beadása után Nemanja Nikolics fejesét a léc mentette. A Kaposvártól igazolt támadó a jelek szerint ezen a napon „be volt oltva gól ellen”, ugyanis még az üres kapuba is képtelen volt betalálni: a 68. percben már hiába cselezte ki Megyerit is, sikerült a bal sarok mellé lőnie… Megyerin a folytatásban nem lehetett kifogni (Alves közeli lövését hatalmas bravúrral védte), í­gy a Ferencváros ponttal távozott Székesfehérvárról. Ez a döntetlen azt jelenti, hogy mindkét csapat megőrizte tavaszi veretlenségét.

* * *

Craig Short: – Nagyon örülök, hogy pontot tudtunk szerezni, mivel a Videoton a legjobb csapat, akivel idén játszottunk. Elmondtam mérkőzés előtt a játékosoknak, hogy ugyanúgy, ahogy a Debrecen ellen, most is mindenkinek a maximumot kell teljesí­tenie. A legjobb játékosom ma a kapusom Megyeri Balázs, és a védőim, valamint Doherty voltak. Gyenge első félidőt produkáltunk, ráadásul elvesztettük Kulcsárt és Wolfe-ot is. Mentálisan erősek voltunk, főleg hátul, jó védekezést produkáltunk. Ha Megyeri ma nem í­gy teljesí­t, a Videoton könnyen megnyerte volna ezt a találkozót. A Vidi védelme nagyon jó, ezért a csatárainknak nehéz dolguk volt ellenük. Büszke vagyok arra, hogy a játékosok egymásért küzdöttek.

Mezey György (Videoton): – Egyetlen dolog miatt vagyok lehangolt, hogy ilyen csodálatos miliőt teremtett a szurkolótábor, és mégsem tudtunk nyerni. Remélem ők is megértik. Nem vagyok elégedetlen és csalódott, mert a Ferencváros kitűnően védekezett, remekül megszervezte a védelmét, és amikor átjutottunk rajtuk, akkor meg a kapusuk remekelt. Taktikailag is ügyesen tördelték a játékot. Értékes pontot vittek el tőlünk.

* * *

A mérkőzés legjobbja: Megyeri Balázs

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja, az ulloi129.hu,  az FTC Press és az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2010.IV.24. Videoton – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • Amióta nézem a magyar focit 2003-2004 óta. Ez a legerősebb Videoton eddig. Nagyon elégedett vagyok a döntetlennel. Igaz, a döntetlenek egy kicsit sokak, de inkább most legyen döntetlen, és az Újpest ellen legyen győzelem. 😀

  • A védelmünk jó Stokley kivételével.A labdát sem megtartani, sem megjátszani nem tudjuk.Ezekkel a légiósokkal reménytelen a focinak nevezhetö játék elérése.Ma az nb1-ben majd minden csapat élöttünk jár, viszont mi öljük legjobban a játékot.Sovány vigasz ….!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.16:30 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső