2011.IX.18. Győri ETO – Ferencváros: 2-0

A Ferencváros hiába dolgozott ki Győrben több helyzetet, mint az ETO, a hazaiak első két lövésükből két gólt szereztek, ezt követően pedig magabiztosan őrizték előnyüket. A 2–0-s győri győzelemben a helyzetekkel jól sáfárkodó támadók mellett Szasa Sztevanovics kapusnak is elévülhetetlen érdemei vannak.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

“Parádés két hónapot tudunk magunk mögött – kezdte értékelését Csertői Aurél, az ETO vezetőedzője. – Egy klub életében mindig a bajnoki mérkőzések jelentik a csúcsot, a nyolc meccsből mi hetet megnyertünk, egyszer játszottunk döntetlent. Látványosabb lett a játékunk, ugyanakkor labdarúgóink mentálisan erősödtek és  majdnem mindig a lehető legjobbat adták. Ez szinte mindig egyenesen arányos volt a győzelemmel. Kaposváron nem bí­rtuk el a nyomást, hogy a táblázat élére kerülhetünk. Bí­zom benne, hogy a vasárnapi találkozón úgy teljesí­tünk, ahogy versenyhelyzetben kell – folytatta a győri vezetőedző. – A Ferencváros vendégjátéka mindenhol nagy esemény, í­gy lesz ez Győrött is. A Fradit legyőzni mindig dicsőség, bárhol is áll a táblázaton. Az edzőváltás után nyilván új impulzusokat kapott a fővárosi csapat, minden futballistája bizonyí­tani akar. Nagyon hajtós, kemény mérkőzésre számí­tok, amelyen a saját játékunkat jól játszva megszerezzük a három pontot, és remélem, hogy egy újabb nagy sorozatot kezdünk.”

Tudjuk, hogy egy jól felkészí­tett csapat ellen lépünk pályára vasárnap, viszont eltelt egy újabb hét, amely alatt sokat dolgoztunk és további lépéseket tettünk azért, hogy még jobbá váljon a Ferencváros. Bárhol is állt a két csapat a tabellán, az egymás elleni mérkőzésüket mindig nagy figyelem kí­sérte. Remélem, í­gy lesz ez vasárnap is, és hiszem, hogy a játékosok a jó pályán, modern stadionban a sok néző előtt a maximumot hozzák ki magukból – nyilatkozta Détári Lajos a kisalfold.hu-nak.

* * *

A mérkőzés:

Győri ETO – Ferencváros: 2-0 (2-0)
Győr, ETO Park, 9.000 néző, vezette: Bognár Tamás (Erős, Ring)

Győr: Stevanovic – Babic, Fehér, Stanisic, Völgyi – Trajkovic, Windecker, Ji-Parana – Koltai (Tokody 81.), Aleksidze (Ahjupera 66.), Dinjar (Dudás 64.)
kispad: Molnár P., Szabó O., Kiss M., Zámbó
edző: Csertői Aurél

Ferencváros: Gyenes – Maróti, Balog Z., Csizmadia, Junior – Jovanovic (Rósa 76.), Otten, Tóth B. (Lisztes 46.), Hakola – Somalia, Oláh (Pölöskey 46.)
kispad: Jova, Sváb, Józsi, Fitos
edző: Détári Lajos

Gól: Aleksidze (16.), Trajkovic (22.)
Sárga lap: Oláh (36.), Csizmadia (68.), Maróti (76.), Otten (80.) illetve Babic (38.), Fehér (39.), Dudás (65.), Ji-Parana (90.)

A találkozó remek hangulatban, csaknem tí­zezer szurkoló előtt kezdődött, a vendégszektor teljesen megtelt.

A Ferencváros ugyanazzal a csapattal kezdett, mint múlt héten a ZTE ellen, a győriek alapcsapatából viszont Linas Pilibaitis eltiltás, Vladimir Djordjevics pedig sérülés miatt nem játszhatott. Előbbit a hatodik élvonalbeli meccsét játszó magyar U-válogatott Windecker József, utóbbit pedig Lazar Sztanisics helyettesí­tette. A szerb Sztanisics ebben a bajnoki szezonban először lépett pályára.

Az első lövés Tóth Bence nevéhez kötődött, a ferencvárosi középpályás távoli kí­sérletét Szasa Sztevanovics tolta szögletre a 7. percben. Az első negyedóra Tóth lövését leszámí­tva lövőhelyzet nélkül telt el, ám az ETO a 16. percben első helyzetéből, Rati Alekszidze góljával megszerezte a vezetést! A grúz támadó Völgyi Dániel bal oldali beadására érkezett középen, és öt méterről továbbí­totta a labdát a vendégek kapujába. 1–0. Alekszidze a harmadik találatát szerezte ebben a szezonban, de a gól elsősorban Völgyi Dánielt dicséri, aki elment a szélen, majd nagyszerűen tálalt középre. A balhátvéd válogatott formában futballozik az elmúlt hetekben, már három gólt is szerzett. A 22. percben a második győri helyzetből megszületett a második hazai gól is! Az ETO egy jobb oldali kontratámadás végén Nikola Trajkovics révén növelte az előnyét. 2–0. A szerb középpályás a Ferencváros előretörő balhátvédjétől, Juniortól szerezte meg a labdát, majd végigszáguldott vele a jobb szélen, Balog Zoltán pedig hiába próbált keresztezni, nem tudta megállí­tani a szezonban első gólját jegyző Trajkovicsot. A gólokat leszámí­tva kényelmesen csordogált a meccs, főképp a pálya közepén harcoltak a csapatok a labdáért. Hosszú idő után először Juha Hakola révén lövéssel próbálkozott a Ferencváros, de Sztevanovics könnyedén fogta a labdát. Később Tóth is próbálkozott, de ő a kaput sem találta el. Az első tetszetős ferencvárosi támadásra a 45. percig kellett várni, Tóth beadásból Oláh Lóránt lőtt fölé. Még a szünet előtt Somaliának is volt egy helyzete, miután Sztanisics hibázott a bal oldalon, a brazil támadó azonban keresztbe ellőtte a labdát, ami a bal kapufa előtt elsuhanva hagyta el a játékteret. A félidő hajrája egyértelműen a Ferencvárosé volt, ugyanis a lefújás előtt Somalia ismét célba vette a győri kaput, de a jobb alsóba tartó lövést Sztevanovics nagy bravúrral hárí­totta, í­gy 45 perc után 2–0-ra vezetett az ETO.

A szünetben kettős cserével próbált frissí­teni Détári – Tóth Bencét Lisztes Krisztán, Oláh Lórántot Pölöskey Péter váltotta a Ferencvárosnál.

A játék képe a második félidő első perceiben nem sokat változott: a Fradi támadgatott, az ETO azonban fegyelmezetten védekezett, jól zárta a területeket. Az 53. percben Mark Otten unta meg a passzolgatást, egy jó 20 méteres lapos átlövéssel próbálkozott, de nem sokkal a kapu mellé bombázott. Az 58. percben hosszú idő után először került helyzetbe a Győr, Koltai Tamás becsúszva lőtt, de Gyenes Dávid védett. Ez volt az első olyan hazai kapura lövés, amiből nem született gól. Az ETO ellen nagyon nehéz hátrányban futballozni, és ezt jól bizonyí­totta ez a mérkőzés, ugyanis a Ferencváros képtelen volt a hazai védelem mögé kerülni. Amikor meg sikerült, akkor ott volt Sztevanovics, mint a 67. percben, amikor Somalia újabb kí­sérletét védte a szerb kapus. A hazaiak vezetőedzője, Csertői Aurél közben próbálta frissí­teni a győri támadójátékot, beküldte Dudás Ádámot és Jarmo Ahjuperát is, de velük sem lett aktí­vabb az ETO csatársora. Sokáig „semmi” nem történt a pályán, majd Junior lőtt, a labda megpattant egy győri védőn, de í­gy sem okozott gondot a hibátlanul játszó Sztevanovicsnak. A 81. percben Somalia csapta be már nem először a védőjét, de beadását menteni tudták a hazaiak az érkező Rósa Dénes elől. Több mint 20 perc után egy kontra révén a Győr is eljutott a Fradi kapujáig, de Ahjupera szélről leadott lövése a bal kapufa mellé ment. Talán még veszélyesebb lett volna a támadás, ha az észt csatár a lövés helyett középre passzol. A meccs képéről sokat elárul, hogy a 88. percben a kilencedik szögletét végezte el a Fradi, mí­g a hazaiak egyet sem rúghattak (a 91. percben láthattuk az első győri sarokrúgást). Más kérdés, hogy a labdarúgást nem szögletekre játsszák …

Az eredmény már nem változott, a helyzeteivel jól sáfárkodó, majd fegyelmezetten védekező Győr 2–0-ra győzött.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

“Az első kapott gólig a csapat nagyon fegyelmezetten játszott, nem is éreztük, hogy az ellenfélnek lehetősége lesz a gólszerzésre – kezdte Nagy Tamás, a Ferencváros vezetőedzője. – Egy kihagyás elég volt, nem voltunk elég határozottak, és megint hátrányba kerültünk. Átadták a területet a győriek, egy eladott labdából pedig leindí­tottak bennünket. A végjáték hiába volt a miénk, nem volt szerencsénk, pedig benne volt a meccsben, hogy döntetlent játszunk.”

Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója a vereség ellenére nem volt elégedetlen játékosaival. „A mérkőzés előtt azt mondtam a fiúknak, szép stadionban, sok néző előtt, szuper gyepszőnyegen játszunk a bajnokság egyik éllovasával, nem mi vagyunk az esélyesek, de élvezzük a játékot! Sok lehetőségünk volt, de tény, hogy a védekezésünkön sürgősen javí­tani kell, hiszen egyéni hibákból kaptunk gólokat. Amúgy ezen a meccsen is több biztató jelet láttam. Egyáltalán nem véletlen, hogy Szasa Sztevanovics lett a mezőny legjobbja. Nem lehet panaszom, megpróbáltunk egy nálunk előrébb járó csapat otthonában pontot szerezni, és emelt fővel jöhettünk le a pályáról. A hibák benne vannak a futballban, azon dolgozunk, hogy ezeket kiküszöböljük” – mondta Détári.

“Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy elterveztük – fejezte ki elégedettségét Csertői Aurél, a győri mester. – Szép gólokat lőttünk, uraltuk a játékot, lendületesek voltunk, ezzel pedig eldőlt a meccs.”

(A kisalfold.hu, az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Győr hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső