2011.X.2. Ferencváros – Videoton: 0-1

A Videoton 1–0-ra győzött a Ferencváros ellen az Üllői úton a labdarúgó NB I 11. fordulójának záró mérkőzésén. Az André Alves 14. percben fejelt góljával nyerő fehérváriak ezzel első győzelmüket szerezték meg idegenben ebben az idényben.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

„Engem az a huszonkét ember érdekel, aki becsületesen végigdolgozta az elmúlt néhány hetet, nem pedig Liban Abdi – mondta Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatója. – Azokkal kalkulálok, akik folyamatosan a csapattal készültek.”

„Gólt kell rúgni, és lehetőleg egyet sem kapni. A héten megbeszéltük a hibákat, azt is, melyek azok az elemek, amelyekben fejlődnünk kell, bár mindhárom meccsünkön azt tapasztaltam, hogy léptünk egyet előre” – tette hozzá Détári, aki kitért a szurkolók „látogatására” is a hétközi nyí­lt edzésen.

„Szerintem meg elég normálisan nyilvánultak meg a drukkereink, semmi olyan nem történt, ami negatí­van befolyásolta volna a munkánkat. A kérdést úgy is meg lehet közelí­teni, hogy vannak még mindig olyanok, akik ennyire a szí­vükön viselik a Ferencváros sorsát. A klubban mindannyian átérezzük a helyzetet, a felelősségünkkel tisztában vagyunk, azzal is, mit jelent majd az Újpest elleni rangadó.”

Paolo Sosusa: – Úgy érzem, a Ferencváros most van a legjobb állapotban a szezon eddigi részét tekintve. Bár a legutóbbi két mérkőzését elveszí­tette a gárda, intenzí­vebb, egységesebb, mint korábban volt, éppen azért nagyon nehéz, nagyon kemény mérkőzést várok. Az FTC kimagasló táborára is támaszkodhat, kiemelten fontos lesz, hogy egységesek legyünk, ez hozzásegí­thet minket ahhoz, hogy a játék minősége is jó legyen. Sokat számí­t, hogy az utolsó mérkőzésen sikerült győzni, nagyon remélem, hogy végre idegenben is nyerünk, hiszen ezt már korábban is megérdemeltük volna, és a csapat már nagyon rászolgálna.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Videoton: 0-1 (0-1)
Albert stadion, 4.200 néző, vezette: Kassai Viktor (Kispál, ifj. Tóth V.)

Ferencváros: Jova – Maróti, Balog Z., Klein, Junior – Otten, Morales (Rósa 59.) – Jovanovic, Tóth Bence, Hakola (Oláh 46.) – Pölöskey (Lisztes 68.)
kispad: Ranilovic, Sváb, Józsi, Csizmadia
edző: Détári Lajos

Videoton: Tujvel – Brachi, Caneira, P. Vinicius, F. Oliveira – Mitrovic, Tóth Balázs, Elek, Walter Lee (Polonkai 89.) – Alves (Nikolic 82.), Evandro (Vasiljevic 77.)
kispad: Bozovic, Aposztolopulosz, Gosztonyi, Sanchez
edző: Paolo Sousa

Gól: Alves (14.)
Sárga lap: Junior (71.), Jovanovic (75.) illetve F. Oliveira (21.), Brachi (86.)

Kassai Viktor sí­pjelére indult el a találkozó, és a hazaiak harcosan kezdték a mérkőzést, próbálták letámadni a Videotont.

A 8. percben egy rosszul hazafejelt labdára Jova Levente jött ki, és sikerült elütnie André Alves elől, aki nagyot esett, de a kapus nem ért hozzá.

A 10. percben Tóth Bence végzett el szabadrúgást, és a sorfalról levágódó labdára Mark Otten sprintelt, de Tomás Tujvel szerezte azt meg.

A 14. percben Walter Fernández vitte el a labdát Júnior mellett a jobb oldalon, aki testtel sem tudta megállí­tani, és az alapvonalról keresztbe í­velt. A hosszú oldalon érkező André Alves a kapuba bólintott.0–1.

A gól utáni percekben a hazaiak támadtak többet, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakí­tani, a vendégek védői a helyükön voltak.

A 27. percben Aleksandar Jovanovic vitte el a labdát a jobb szélen, miután Pölöskey Péter tette elé fejjel, és a kapu felé tört, majd beadott, de Tujvel a kapu fölé tenyerelte a veszélyesen csavarodó labdát.

Az első félórában többnyire a mezőnyben zajlott a játék, a vezetést szerző Videoton a gól előttin kí­vül nem sok komolyabb helyzetet alakí­tott ki, ahogy a zöld-fehérek sem. Détári Lajos csapata valamennyivel több támadást vezetett.

A 36. percben bal oldali szabadrúgást követően Martin Klein próbált kapura fejelni, de a labda fölé ment – talán a turbán miatt, amelyet, Ottenhez hasonlóan, egy összefejeléskor bekövetkezett sérülés miatt tettek a fejére.

A 41. percben Jovanovic vitte el a labdát a jobb szélen, majd középre í­velt, ahol a helyezkedő Héctor Morales elől tisztázott Marco Caneira, majd az újabb próbálkozásnál a földről későn felpattanó argentin támadó lesen volt.

Az első félidőben többnyire a mezőnyben zajlott a nem túl látványos, küzdelmes játék. A Videoton kihasználta egyetlen komolyabb helyzetét, mí­g a Ferencváros próbálkozott az egyenlí­téssel, de nem tudott igazán veszélyes lenni a vendégek kapuja előtt.

A szünet utáni pillanatokban a Videoton veszélyes akciókat vezetett. Előbb Jova tisztázott szépen a vendégek támadói elől, majd nem sokkal később Nikola Mitrovics veszélyes, 18 méterről leadott szabadrúgását ütötte ki a fiatal kapus.

Pölöskey bal oldali beadást követően próbált a kapura csúsztatni, de a labda kissé mögé jött, í­gy a próbálkozása fölé ment.

Az 54. percben Júnior veszélyes helyen veszí­tett labdát, és Caneira próbált középre passzolni Tóth Balázs passza után a tizenhatos jobb oldaláról, de végül tisztáztak a hazai védők. Az akciót követően a fehérváriak jöhettek szöglettel, és Jova csak épphogy bele tudott érni a labdába, amely a hosszú oldalon helyezkedő Alves elé került. A brazil csatár átvétel után a bal kapufa mellé durrantott.

A 61. percben a másik oldalon is í­géretes lehetőség adódott, de Oláh Lóránt fejese nem találta el Tujvel kapuját Maróti Béla pontos jobb oldali beadása után.

A 63. percben Elek Ákos szerezte meg a labdát Tóth Bencétől, és Alveshez passzolt, aki a tizenhatos jobb oldaláról tüzelt, de a labda Jova kapuja fölé szállt.

A 70. percben szögletet végzett el a Videoton, és Jovanovic kifejelte a labdát, de az Evandro Brandao elé került, aki igazí­tás után lőtt, és a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 74. percben Oláh Lóránt jó csel után a tizenhatos jobb oldaláról próbálta meg átemelni a labdát Tujvelen, de a szlovák kapus – épphogy – elérte a labdát, és az ellentámadásból Alveshez került a labda, aki a tizenhatos vonalától megpróbált a kapu bal oldalába tekerni, de a labda a kapufát súrolva ment mellé.

A 82. percben a csereként pályára lépő Nemanja Nikolics került helyzetbe, de Jova tisztázott az André Alves helyét elfoglaló támadó elől.

A hajrában nem született gól, í­gy a cí­mvédő Videoton az FTC elleni sikerrel szerezte meg első győzelmét idegenben ebben a szezonban, és a harmadik helyen áll a tabellán, mí­g Détári Lajos csapata az utolsó előtti.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

A Ferencváros sorozatban harmadik mérkőzésén nem szerzett gólt, ennek ellenére Détári Lajos szakmai igazgatója nem veszí­tette el humorérzékét.

„Gólt nem csak a csatárok rúghatnak, vagyis nem kellene a támadókra fogni az eredménytelenséget. Egyébiránt Carlos Tévez szabadon igazolható labdarúgó, talán ő segí­thetne, ha meg tudnánk szerezni” – viccelődött a Videotontól elszenvedett 1–0-s vereség után a sajtótájékoztatón Détári.

„Nekünk előre kell néznünk, úgyhogy a találkozó már nem foglalkoztat minket. Ezúttal kiegyenlí­tettebb volt a mérkőzés, de í­gy is vereséget szenvedtünk. Most jól jön a két hét szünet, remélhetőleg sérültjeink is felépülnek, és végre megkezdhetjük a felzárkózást a tabellán” – vélekedett Détári, aki nem volt elégedetlen csapata teljesí­tményével.

„Azért nem, mert jó mérkőzést játszottunk, igaz, a visszatérő hibák ezúttal is előjöttek, az egyikből a Videoton győztes gólt szerzett. Egyébként egyszerű az edző helyzete: ha nyersz, mindig igazad van. Fontos megemlí­tenem, hogy a bajnoki cí­mre törő fehérváriak ellen nem vallottunk szégyent, hiszen a tizennegyedik percben találták el először a kapunkat, igaz, abból gólt szereztek, majd legközelebb csak a negyvenötödik percben egy hatvan méteres előreí­velés után. Arra várok, hogy végre vezessünk egy mérkőzésen, és ne az eredmény után fussunk.”

„Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy azt terveztük – értékelt Nagy Tamás a Sport Televí­ziónak. – Sajnos egy egyéni hiba után hátrányba kerültünk a meccs elején, és nehéz volt váltani. Végig azt éreztem a csapatban, nagy erőket mozgósí­t azért, hogy egyenlí­tsen, de megint úgy alakult, hogy nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Játékban és küzdelemben is sokat léptünk előre. Nagyon hiányzik a győzelem. A csapatnak együtt kell megoldania azokat a feladatokat, ami a győzelem felé vezet.

A jövőbe kell néznünk, Liban Abdi is ennek a közösségnek a tagja, vele együtt kell levonnunk a tanulságokat ebből a meccsből is.”

Paolo Sousa: – Nagyon boldog vagyok, elégedett vagyok a csapat játékával. Támadásban és védekezésben is megcsináltuk azt, amit vártam, minden úgy alakult, ahogy elterveztük. Labdával és labda nélkül is jól mozogtunk. Nehéz meccs volt, tudtuk, hogy a Ferencváros nagy ellenállást tanúsí­t, í­gy is volt, ellenfelünk mindent megtett, hogy pontot vagy pontokat szerezzen, de mi ebben megakadályoztuk. Bebizonyí­tottuk, hogy jó úton járunk, hálás vagyok a szurkolóknak, hiszen végig a csapat mellett álltak. Köszönjük nekik a fantasztikus biztatást.

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011011ejegyzéshez

 • Ne bùsuljatok el fiùk !

  Aki hû, az megmarad fradistí nak akkor is, ha a gyorséletû sikerek és emberek jelenleg az aranykorukat élik.

  Vigasznak itt egy òszövetségi szò : „Mert e lí tomí s bizonyos idôre szòl, de vége felé siet és meg nem csal; ha késik is, bizzí l benne; mert eljön, el fog jôni, nem marad el !

  Imé, a felfuvalkodott, nem igaz ô benne az ô lelke; az igaz pedig az ô hûsége í ltal fog életbe maradni…“

  Az MTK, egy mí sik hû szurkolòtí boral rendelkezô csapat, mí r talí n jelképesen is a mí sodik osztí lyban focizik. Valòjí ban nincs mí r helye a hûségnek a labdarùgí sban (és közéletben) ?

  Megérte-e a profizmus az alapos í trendezésének az idôpontjí t, vagy jobb lenne ùjbòl amatör lenni ? Jelenlegi arculata inkí bb egy modern rabszolga-és emberví sí rra emlékeztet.

  Az a csapat gyôz, amelynek több pénze van, avégre hogy a „legjobb“ jí tékosokat ví sí rolja meg. A pénzre pedig nem lehetne rí fogni azt, hogy „hû“ lenne, hanem inkí bb oda megy, ahol mí r több van belôle.

  Ahol a hûségnek nincs helye, ott bizonyí ra a Ferencví rosnak sincs helye és talí n nem is lenne nagy kí r, ha egy ideig hí tat tudna fordìtani a jelenlegi fejleményeknek, ha minden keze, lí ba ùgy is meg van kötve és befolyí st nem tud venni ìgy se ùgy se.

  Mit ér az a gyôzelem, mely nem a hí rom E-betûhöz valò hûségbôl jönne létre ? Mi keresnivalòja van a Fradinak ottan, ahol a viszonyok nem engedik meg mí r ezt a hûséget ?

  De mégis: mégis kell, hogy ne ghettòba kerüljön a csapat és a klub. Az erkölcs nem magí nügy, hanem mindig a jelen vilí g megmarad annak a földnek, amelyben gyökerezni és virí gozni kell neki. Es akí rhogy is ellenezné is ezt a vilí g: Itt élni és itt halnia kell, bí rmilyen í tmeneti is ez a helyzet és bí rmilyen í tmeneti is a halí l.

  A Ferencví rosnak hivatí sa és feladata van: Ezt nem szabad elfeljeteni. Es ha nem is mindig lehetséges sikeresnek lenni, mégis meg kell kisérelni, hogy legalí bb eleget tudjon ezeknek tenni.

  Legyünk hûek csapatunkhoz és klubunkhoz. Ez mindig a Ferencví ros (és az MTK) közönségének a eltéveszthetetlen tulajdonsí ga volt.

  A hûséget mindig hûségel viszonozzí k, mert a hûségért hûség jí r.

  Hajrí  – Tempò Fradi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső