2012.III.18. Ferencváros – Bp. Honvéd: 0-0

A labdarúgó NB I 20. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros csapott össze a Budapest Honvéddal, és a rangadón a két csapat az elődökhöz méltatlan teljesí­tményt nyújtva döntetlent játszott.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Holnap délután a Budapest Honvédot fogadjuk hazai pályán, ahogy a mieink, úgy a kispestiek is győzelemmel hangoltak a fővárosi rangadóra. Csapatunk ma délelőtti edzését követően Détári Lajos szakmai igazgató értékelte az esélyeket.

– Tiszteljük a Honvéd eredményeit, hiszen két tavaszi győzelemmel a negyedik helyen állnak – mondta a mai edzést követően Détári. – Ugyanakkor úgy érzem, hogy hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem. A Loki-meccsen is voltak biztató jelek, de a PMFC elleni győzelem nagyon kellett.

Mint ismert, szakvezetőnk aktí­v labdarúgóként maradandót alkotott a Honvéd szí­neiben, í­gy különös jelentőséggel bí­rhat a számára a vasárnapi bajnoki.

– Ennek jelen pillanatban semmilyen fontossága nincs, a lényeg, hogy a Fradi megszerezze a három pontot – folytatta értékelését Détári. – Egy cél lebeg a szemünk előtt, hogy elinduljunk a tabellán felfelé.

*

Remekül kezdte csapatunk a tavaszt, mindkét mérkőzésünket megnyertük. Supka Attila remek munkáját jelzi, hogy sok gárda azonnal megérezte volna, ha Torghelle és Danilo eligazol a gárdából, de az eddigi jelek szerint Kispesten más a helyzet.

– Az eddigi sikerek mindenféleképpen erősí­tik a csapategységet. Megfelelő önbizalommal végezhettük a heti munkát. Videón is elemeztük a Ferencváros játékát, átbeszéltük az eddigi mérkőzéseiket. Azokat a dolgokat is átrágtuk, amelyeket ha meg tudunk valósí­tani, akkor még előrébb léphetünk. Novák Alexisz, Németh Norbert még mindig sérültek, Bojan Bozovic beteg, Emir Hadzicot a Zalaegerszeg ellen már az első félidőben le kellett cserélnem, tehát valóban vannak nehézségeink. – Azt tudni kell, hogy Détári Lajos jól összerakta a Ferencvárost, alakulófélben van ismét egy jó Fradi, ez látszódott az elmúlt két meccsükön. Sok nézőre és vendégszurkolóra számí­tunk és a számunkra legjobb eredmény elérésére törekszünk – mondta Supka Attila.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Bp. Honvéd: 0-0
Albert stadion, 7.000 néző, vezette: Szabó Zsolt (Erős, Szpisják)

Ferencváros: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovic (Beliczky 73.), Busai, Józsi, Sváb – Somalia (Kulcsár D. 32.), Pölöskey, Abdi (Lisztes 56.)
kispad: Kunsági, Junior, Rósa, Zsivóczky
edző: Détári Lajos

Bp. Honvéd: Sánta – Lovric, Debreceni, Botis, Vidovic – Délczeg (Horváth A. 86.), Hadzic (Hajdú N. 59.), Ivancsics, Hidi, Tchami – Ceolin (Marshal 75.)
kispad: Kemenes, Czár, Vernes, Faggyas
edző: Supka Attila

Sárga lap: Busai (6.) illetve Botis (16.), Debreceni (28.), Tchami (75.)

A házigazda Ferencváros ugyan vereséggel kezdett idén a Debrecen ellen, de azután javí­tott Pécsen, és most folytatná a felzárkózást az élvonalhoz; mí­g a télen meggyengült Bp. Honvéd – ha nem is sziporkázó futballal, de – mindkét tavaszi bajnokiját megnyerte.

A két gárda történelmének legújabb kapcsa, Détári Lajos, a Honvéd legendája, a Ferencváros jelenlegi szakmai igazgatója 3–4–3-as hadrendben küldte fiait pályára, hátul a Balog Zoltán, Martin Klein, Grúz Tamás, elöl pedig a Somalia, Pölöskey Péter, Liban Abdi trióval.

A két gárda 189. bajnoki találkozója egy Honvéd-helyzettel indult, de Jova Levente levarázsolta a kiugró Nicolas Ceolin lábáról a labdát; majd párpercnyi mezőnymunka után Debreczeni András fejelt egy ártatlan beí­velést az ötösön álló Somalia elé, ám a brazil légiós rosszul találta el a labdát, amely végül a jobb oldali kapufán csattant. Szép lassan, nyugodt mederben csordogált a mérkőzés, a következő negyedóra legnagyobb izgalmát az okozta, hogy a Honvéd-kapus, Sánta András leheletnyivel a 16-os oldalvonalán kí­vül kapta fel a labdát a villámgyors Somalia elől, de Szabó Zsolt játékvezető az erősen „határeset” után továbbot intett. Somalia magyar pályákon manapság talán példa nélküli gyorsasága a többieknek is gondot okozott, általában a védők is csak szabálytalanságok árán tudták megállí­tani. Egy ilyen után tekert egy szabadrúgást kapura a jobb szélről, 16 méterről kapura Józsi György, de védett Sánta a rövid alsónál – ha nem, aligha dicsérik meg a sorfalban álló Ceolint, aki eleve majd’ egy méterre helyezkedett társától, és még az érkező labda elől is félreugrott. Közben kiderült, hogy a Debreceni Andás által felrúgott, az oldalvonal mellett ápolt Somalia nem tér vissza a pályára – még egy jó ideig, ugyanis esés közben eltörött egyik vállcsontja (a részletesebb vizsgálatok kiderí­tették, hogy a lapockájánál szalagszakadást szenvedett – tájékoztatott a fradi.hu). A hajrá a Ferencvárosé volt, egy helyzetet szült is akaratuk, de Busai Attila beadása után Pölöskey P. csak kiszorí­tott helyzetből fejelhetett, Sánta pedig vissza tudott nyúlni az amúgy jól eltalált labdáért.

Egyik mester sem cserélt a szünetben, de egyébként is ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, a szurkolókat sem mozgatta meg különösebben a mezőnybeli birkózás. Egy negyedóra múltán cserére szánta el magát a két egykori cimbora, Détári és Supka Attila, és mindketten egy-egy rutinos középpályástól, Lisztes Krisztiántól, illetve Hajdú Norberttől várták azt, hogy felpörgeti a többieket. Hogy ez nem sikerült, a kettős hibája-e, vagy a társak nem hagyták magukat felpörgetni, nagy kérdés, az viszont nem, hogy magyar szinten is kifejezetten unalmasra sikeredett a második játékrész dereka. Détári ezen a télen érkezett Beliczky Gergő pályára küldésével próbált meg segí­teni, mí­g kollégája bevetette a Marshal-tervet (azaz középpályáját Marshal Mfon Johnsonnal stabilizálta). A derült égből kis hí­ján megszerezte a vezetést a Honvéd: az egyébként a mezőnymunkába ezúttal belefulladó Ivancsics Gellért beí­velésének Jova csúnyán mellé ütött, szerencséjére ez meglepte a mögötte álló Debrecenit is, Busai Attiláról pedig visszapattant a kapushoz a labda. Lisztes egy nem sokkal mellé zúgó félfordulatos kapáslövéssel válaszolt (ez volt az este fénypontja), de ezzel el is lőtték puskaporukat a zöld-fehérek: maradt a nulla-nulla.

Ha pár nap múlva felidézzük magukban azt a mérkőzést, ez a szám jut majd eszünkbe róla …

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott a Honvéd ellen hazai pályán az OTP Bank Liga 20. fordulójában, a mérkőzésen történtek a jelek szerint alaposan kiverték a biztosí­tékot az FTC szakmai igazgatójánál, Détári Lajosnál. A tréner még néhány perccel a lefújás után is szemmel láthatóan igen zaklatottan nyilatkozott, többek között a bí­rót is pellengérre állí­totta.

– A négyes számú bí­ró mindig velem foglalkozott. Hol látunk olyat, hogy Fergusont vagy épp Wengert rendszeresen rendre utasí­tják?! Ha valamivel nem értek egyet, hadd tegyem már szóvá! Egy-két jelenetet azért visszanéznék, például Somalia vállsérülését, meg amikor a kapus kint fogta meg a labdát. Előbbinél szerintem Debrecenit ki kellett volna állí­tani – füstölgött a szakember a Sport TV kamerái előtt.

Supka Attila: – Bosszús nem lehetek, az Üllői úton nem rossz eredmény a döntetlen, ráadásul továbbra is veretlenek maradtunk, a három mérkőzésen begyűjtött hét pont kifejezetten jónak mondható. Természetesen nehéz mérkőzésen vagyunk túl, Détári Lajos az utóbbi időben többször is látta a csapatomat személyesen, úgy néz ki, jól sikerült feltérképeznie bennünket. A döntetlenre rászolgáltunk, ha jobban belegondolunk, a Ferencvárosnak ezen az estén talán nem is volt felépí­tett akciója, kihúztuk a méregfogukat. Az más kérdés, hogy mi is nehézkesen épí­tkeztünk. A támadójátékban haloványabbak voltunk mi is, az ellenfél gyenge pontjait végül is nem tudtuk kihasználni. Nem szeretnék kibúvót keresni, de ezen a gyepen rövid passzos játékot egyszerűen lehetetlen volt bemutatni, azért alakult ki olykor adok-kapok a pályán, mert a játékosok nyakába pattant a labda.

(Az nso.hu, a Nemzeti Sport, a pepsifoci.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ