2012.IV.8. ZTE – Ferencváros: 2-3

A labdarúgó NB I 23. fordulójában a Zalaegerszeg hiába vezetett hazai pályán Kocsárdi Gergely büntetőjével és Máté Péter fejesével 2–0-ra a Ferencváros ellen, a vendégek Marko Simic találatával és a csereként beálló Juha Hakola duplájával fordí­tottak. Hakola második gólját a lefújás előtt, a 92. percben szerezte meg.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

– A tavaszi első négy fordulóban a helyzetek alapján kettő, de akár három mérkőzést is nyerhettünk volna, és megragadhattuk volna az utolsó lehetőséget. Mindig jött azonban egy-egy “ügyeletes” hiba, és szertefoszlottak győzelmi reményeink. Aztán a legutóbbi, Győr elleni találkozón, mintha a hitünk is megcsappant volna, a korán bekapott gól sajnos sokkolt bennünket – tekintett vissza Prukner László. – A belső motiváció a legfontosabb, és csak azt a játékost lehet ösztönözni, aki maga is akarja a javulást. A holnapi mérkőzés esélyese egyértelműen a Ferencváros csapata. Viszont nem szabad mást tennünk, mint bárki más ellen, vagyis úgy készülni, hogy vágyunk a három pont megszerzésére. Csak akkor számí­thatunk jó eredményre, ha végig koncentráltan játszunk. Ennyit várok a mérkőzéstől, nem többet. Természetesen most is számí­tunk remek közönségünkre, akik remélhetőleg minél nagyobb számban jönnek ki az Arénába és buzdí­tanak bennünket, hogy aztán a lefújás pillanatában együtt örülhessünk első idei győzelmünknek. Bí­zunk benne, hogy sikerül kellemessé tennünk a Húsvéti Ünnepeket!

Détári Lajos:

* * *

A mérkőzés:

ZTE – Ferencváros: 2-3 (1-0)
Zalaegerszeg, 4.286 néző, vezette: Bognár Tamás (ifj. Tóth V., Berettyán)

ZTE: Jahic – Pál, Bogunovic, Szalai, Hidvégi – Kocsárdi, Ganugrava (Hervás 77.) – Balázs Zs. (Pavicevic 72.), Máté P., Szakály D. – Brkic
kispad: Vlaszák, Polareczki, Nicorec, Kovács G., Jasarevic
edző: Prukner László

Ferencváros: Jova – Grúz, Balog Z., Klein, Junior (Sváb 46.) – Jovanovic, Józsi, Busai (Lisztes 46., Hakola 59.), Kulcsár D. – Pölöskey, Simic
kispad: Gyenes, Rósa, Zsivóczky, Beliczky
edző: Détári Lajos

Gól: Kocsárdi (42. – 11-esből), Máté P. (57.) illetve Simic (61.), Hakola (71., 90+2.)
Sárga lap: Máté P. (32.), Szakály D. (39.), Kocsárdi (78.) illetve Grúz (22.), Junior (41.), Balog Z. (86.)

Ellentétes előjelekkel érkeztek meg a csapatok a forduló utolsó mérkőzéséhez, hiszen mí­g a Ferencváros legutóbb hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Vasast, addig a házigazda zalaegerszegieknek a siker élménye az előző 22 fordulóban nem adatott meg.

A találkozót ennek ellenére a két csapat őszi mérkőzését 2–0-ra elveszí­tő hazaiak kezdték aktí­vabban, és főleg a védők mögé beí­velt labdákkal rendszeresen zavarba hozták a ferencvárosi védőket.

A zalaiak már a 8. percben közel álltak a gólhoz, Balázs lépett ki a félpályánál, majd már Jova mellett is elhúzta a labdát, a kaputól 7 méterre, jobbról azonban Grúzba lőtt (ha középre ad, még nagyobb ziccer lett volna). Kilenc minutum elteltével érkezett az újabb hazai lehetőség, hosszú indí­tás után Balázs készí­tette le a labdát Szakály Dénesnek, és bár Jova ezúttal is verve volt már, Grúz ismét kisegí­tette kapusát. A hazai nyomás a 42. percben érett végül góllá, Brkics húzott kapura, majd a 16-oson belül Júnior felborí­totta. A 11-est a 451. mérkőzését játszó Kocsárdi rendkí­vül magabiztosan a bal felső sarokba lőtte (1–0).

Simic szépí­tett

A második félidő elején a Ferencváros fokozatosan kezdte átvenni a kezdeményezést, és Józsi pontrúgásait követően előbb Simic, majd a szünetben be-, az 59. percben sérülés miatt lecserélt Lisztes került helyzetbe, mindhiába. Az 57. percben tovább nőtt a zalaiak előnye, Balázs jobb oldali szögletére Máté érkezett a legjobb ütemben, és az ötös jobb sarkáról a bal felső sarok irányába fejelt – Jovanovic és Jova pedig kettőzött erővel sem tudott menteni (2–0). Ekkor valószí­nűleg nem sokan gondoltak arra, hogy az őszi-tavaszi rendszerű bajnokságokban (az UEFA statisztikái szerint) utolsóként nyeretlen zalaegerszegiek nem gyűjtik be a három pontot, mégis í­gy lett – sőt, még csak pontot sem szereztek! Előbb ugyanis a 61. percben kissé váratlanul szépí­tettek a zöld-fehérek, a szél miatt az első félidőben hátrányban lévő vendégek most kihasználták ennek előnyét, egy hosszú indí­tás után Simic hagyta le Hidvégit, majd 11 méterről a jobb alsóba lőtt (2–1). Az egyre intenzí­vebb ferencvárosi támadások során előbb Sváb, majd Jovanovic lövésénél akadályozta meg Jahic és Kocsárdi az újabb vendéggólt. A 71. percben mégis megszületett az egyenlí­tő találat, egy jobb oldali nagy bedobás után a védők nem tudtak tisztázni, a Lisztes helyére beálló Hakola pedig kilőtte a bal alsó sarkot (2–2). A győzelemre törő fővárosiak a finn légiós révén még a 83. percben veszélyeztettek, ezúttal azonban 18 méterről a jobb alsó mellé lőtt Hakola, majd a hajrában Máté szabadrúgásai riogatták a vendégszurkolókat. Amikor már azt hittük, hogy újabb gól már nem esik, a 92. percben Józsi szöglete után Hakola ismét lecsapott, 23 méteres lökete után ismét a bal alsó sarokban kötött ki a labda – í­gy a Ferencváros kétgólos hátrányból megnyerte a mérkőzést (2–3).

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Détári Lajos (FTC): – Nehéz egy ilyen mérkőzést követően mit mondani. Az első félidőben sokkal jobb volt a ZTE, megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz. Ezt a félidőt át kell beszélni, ki kell értékelni, mert óriási hibákat követtünk el. A második félidőben egy óriási hajrával, és kis szerencsével sikerült megnyerni a találkozót. Nagyon boldogok vagyunk, nagyon fontos győzelmet szereztünk.

Prukner László (ZTE): – Egy agyonnyert meccs volt a mai. Sima hármast kellett volna rúgnunk az első félidőben, de ismét minden helyzetet kihagytunk. Kocsárdi Gergely dí­cséretére váljék, hogy hatalmasat küzdött és biztos lábbal értékesí­tette a 11-est. A szünet után a Fradi kihasználta a szél támogatását, és szinte helyzet nélkül lőttek három gólt… A szépí­tő találat után buta hibákat vétettünk, önbizalmunkat veszí­tettük.

Juha Hakola eddigi egyik legemlékezetesebb mérkőzését ví­vta tegnap a Zalaegerszeg ellen. A finn játékos csereként, a második félidőben állt be, és két remekül eltalált lövésével 3-2-re megnyertük a találkozót.

– Egy iszonyatosan kemény mérkőzésen vagyunk túl – mondta a mérkőzést követően Hakola. – Hatalmasat küzdöttünk, de pont ezért most nagyon boldogok vagyunk, mert az utolsó pillanatokban megnyertük a találkozót.

– Az oldalvonalnál állva gondoltad volna, hogy te leszel az, aki eldönti a mérkőzést?
– Nem voltunk egyszerű helyzetben, az ellenfél 2-0-ra vezetett. Az járt a fejemben, hogy minél jobban játsszak, és hozzásegí­tsem a csapatot legalább a döntetlen kiharcolásához. Szerencsére a győzelem is összejött.

– Mit éreztél, amikor belőtted a második gólodat?
– Határtalan örömöt. Amikor hozzám került a labda, akkor azon voltam, hogy kaput találjak. Amikor láttam, hogy bement a labda, akkor borzalmasan boldog voltam, mert tudtam, hogy alig pár másodperc van hátra, tehát ez a találkozó már megvan!

Második ferencvárosi mérkőzésén megszerezte első gólját csapatunkban nemrég igazolt horvát játékosunk, Marko Simic. A támadó 2-0-s zalai vezetésnél talált be, í­gy nagy szerepet játszott abban, hogy a mieink 3-2-re legyőzték a Zalaegerszeget.

– Hogy érzed magad első ferencvárosi gólod után?
– Ez egy nagyon fontos találat volt a számomra – mondta Simic. – Pokolian nehéz meccset játszottunk Zalaegerszegen, de most nagyon boldog vagyok, mert megint három ponttal gazdagodtunk. Amiatt sem vagyok elkeseredve, hogy ilyen hamar sikerült meglőnöm az első fradista gólomat.

– Hosszú idő után ismét végigjátszottál egy mérkőzést. Elfáradtál a végére?
– Négy hónapig egyedül edzettem, tudom, hogy még nem vagyok százszázalékos állapotban. De hétről-hétre erősebbnek érzem magam, és azon vagyok, hogy minél hamarabb utolérjem magam. Természetes, hogy most egy picit fáradtnak érzem magam, de a hétvégére újra friss leszek.

– Jól érzed magad a csapatban?
– Igen, úgy érzem, hogy napról-napra jobban összecsiszolódunk a társakkal. Élvezem az edzéseket, várom a mérkőzéseket, szóval minden a legnagyobb rendben van.

– A hétvégén az ETO látogat hozzánk. Milyen találkozóra számí­tasz?
– A legfontosabb, hogy sorozatban harmadszorra is győzzünk. Ez nem lesz egyszerű, mert a Győr egy jó csapat, de a szurkolók támogatásával ez is összejöhet, remélem, hogy megtelik majd a stadion. Természetesen azt sem bánnám, ha az ETO ellen tovább tudnám növelni góljaim számát.

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ