2012.VIII.24. NB II, Ferencváros II. – Békéscsaba: 1-3

Második mérkőzését is megnyerte a Békéscsaba a labdarúgó NB II Keleti csoportjában: Dajka László együttese a játéknap egyetlen mérkőzésén 3–1-re győzött a Ferencváros II otthonában.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

NB II-es csapatunk szakvezetője, Lipcsei Péter nem számí­t könnyű mérkőzésre, de szeretné, ha játékosai jó eredményt érnének el.

– Úgy gondolom, hogy a Békéscsaba hasonló játékerőt képvisel, mint múlt heti ellenfelünk, a Nyí­regyháza – fogalmazott Lipcsei Péter. – Nagyon nehéz mérkőzésre számí­tok, ugyanis olyan csapattal játszunk, amely nagy eséllyel pályázik a feljutásra. Egyeztetni fogok Ricardo Monizzal, hogy kik azok, akikre nem számí­t a hétvégén. Ezek a játékosok csatlakoznak még hozzánk. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Jó szakembernek tartom Dajka Lászlót, aki remek csapatot épí­t Békéscsabán, de hazai pályán a Ferencváros számára csak a győzelem az elfogadható.

Dajka László, a lila-fehérek vezetőedzője a következőket mondta a találkozó esélyekiről: – A jó erőkből álló Ceglédi VSE ellen a fiúk az akarati tényezőkben kerekedtek ellenfelük fölé és mindez sokat jelenthet majd a folytatásban. Céljaink eléréséhez nekünk el kell hoznunk a három pontot az Üllői útról. Tudjuk ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a kis Fradiban tehetséges fiatalok, és néhány idősebb labdarúgó szerepelhet, akik bizonyí­tani akarnak. Lehet, hogy a fővárosiak új vezetőedzője, a holland Ricardo Moniz is a helyszí­nen nézi majd meg a mérkőzést. A nyitófordulóban a Nyí­regyháza ellen végig jól védekeztek a zöld-fehér fiatalok és ügyes kontrákat vezettek. Mivel a Fradi II. jövőre már nem a másodosztályban szerepel, í­gy nincs nyomás rajtuk, felszabadultan focizhatnak. Ennek ellenére jobbnak tartom a mi csapatunkat, í­gy győzelmet várok a küzdelmes találkozón.

A mérkőzés:

Ferencváros II. – Békéscsaba: 1-3 (1-0)
Albert stadion, 250 néző, vezette: Karakó Ferenc (Pápai, Kulcsár J.)

Ferencváros: Hermány – Tóth A., Vattai, Batik, Birtalan – Vass, Busai (Peszmeg 66.) – Menyhárt (Rigó 50.), Nyilasi B. (Nehéz 86.), Papp M. – Varga B.
kispad: Erdei G., Kleizer, Majzik, Simita
edző: Lipcsei Péter

Békéscsaba: Máthé G. – Kiss Z., Balogh M., Botis, Juhász Gy. – Makra – Balázs J. (Randjelovic 74.), Nadaban (Pozsár 61.), Majoros (Raducu 86.) – Obot, Leucuta
kispad: Balogh T., Horváth T., Varga N., Mészáros L.
edző: Dajka László

Gól: Papp M. (4.) illetve Leucuta (47. – 11-esből), Randjelovic (83., 85.)
Sárga lap: Vass (35.), Varga B. (79.), Tóth A. (84.), Vattai (90.) illetve Balázs J. (33.), Leucuta (48.)
Kiállí­tva: Hermány (48.)

A mérkőzés elején az FTC jutott előnyhöz Papp Máté góljával, s a szünetben is a hazaiak voltak előnyben.

A fordulás után azonban  a román Leucuta egyenlí­tett, majd kiállí­tották a hazaiaktól Hermány Bence kapust. A vendégek a hajrában döntötték el a találkozót, a nyáron Orosházáról szerződtetett szerb Alekszandar Randelovics az utolsó hét percben duplázott, igazolva félelmetes hí­rét.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Lipcsei Péter: – Nem érdemeltünk vereséget, játékosaim lelkesedésével elégedett vagyok, de tí­z emberrel borzasztó nehéz dolgunk volt az első osztályba igyekvő Békéscsaba ellen.

Dajka László: – Megint figyelmetlenek voltunk a mérkőzés elején, de a későbbiekben már mi irányí­tottuk a játékot, és megérdemelten nyertünk.

(A Ferencváros és a Békéscsba hivatalos honlapja, az nso.hu és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ