2012.XI.11. Ferencváros – DVSC: 2-1

A labdarúgó NB I 14. fordulójában a cí­mvédő DVSC-Teva az Üllői útra látogatott, és bár megszerezte e vezetést a mérkőzés elején, a hazaiak fordí­tani tudtak.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője: – Az MTK elleni mérkőzésen nem voltunk elég koncentráltak, í­gy ebben mindenképpen javulnunk kell. A gólszerzés mindig sikerül – legutóbb is szereztünk két gyönyörű találatot -, de hiába voltunk jobbak az ellenfelünknél, figyelmetlenségünk miatt vesztettünk. A DVSC nagyon stabil csapat, labdabiztos, technikailag jól képzett játékosai vannak, akik remekül osztják el a labdákat. Emellett látszik, hogy mindegyik futballistájuk meg akarja mutatni magát, ennek köszönhető, hogy az elmúlt időszakban sikeresek voltak. Az eddig mutatott játékunkkal készülünk, semmiképpen sem változtatunk a stí­lusunkon.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: – Tavaly megúsztuk, ám ebben a szezonban több traumatikus sérülés bejött, valamint megbetegedések miatt is voltak és vannak most is hiányzók. Volt olyan mérkőzés, amelyről egy egész komplett csapat hiányzott sérülés miatt. Ilyenkor természetesen nehezebb, mert kevesebb a variációs lehetőség, és ha esetleg van formaingadozás néhány játékosnál, akkor annyira nem tudunk változtatni. (Mészáros Norbert mandulája gyulladt be, azóta nem is edz, a mai foglalkozáson sem tudott részt venni, mint ahogy másik belső védőnk, Dajan Simac sem, aki influenzás lett, í­gy hazament pihenni, vagyis mindkét játékos szereplése kérdéses a Ferencváros ellen. Szakály Péter a gerincével bajlódik, valószí­nűleg nem játszik vasárnap. Rajtuk kí­vül a régebb óta maródi Nenad Novakovics, Varga Róbert, Farkas Balázs, Roguy Meyé és Máté Péter nem állhat még a szakmai stáb rendelkezésére.) Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Ferencváros otthonában egyik csapatnak sem könnyű futballozni. Veszélyes együttes, jó játékosok alkotják a keretet. Erősségük, hogy csapatot alkotnak.

Pölöskey Péter: – Azt követően, hogy felbontottuk a szerződésemet a Ferencvárossal, egy külföldi kontraktus reményében próbajátékra utaztam Angliába. Nem sokkal később befutott a Loki ajánlata, és végül a bajnokcsapathoz í­rtam alá nagy örömmel, hiszen ez remek lehetőség számomra. Nem tudom, miként fogadnak majd a fővárosi szurkolók, de engem már csak az érdekel, hogy a Loki hí­vei mit szólnak a produkciómhoz. Van bennem plusz motiváció, de csak úgy mint egykori Fradi-játékosban, aki először látogat az Albert stadionba új csapatával. Én csak a saját játékommal szeretnék foglalkozni, a várható körülményeket igyekszem kizárni. A Ferencvárost jó csapatnak tartom, meglátásom szerint feljövőben vannak, de tartom annyira erősnek magunkat, hogy nyerjünk a zöld-fehérek otthonában.

A mérkőzés:

Ferencváros – DVSC: 2-1 (1-1)
Albert stadion, 7.943 néző, vezette: Fábián Mihály (Bozó, Márkus T.)

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Otten (Somalia 71.), Besic, Bönig – Gyömbér, Józsi – Cukic, Ionescu, Jenner – Böde (Klein 90+2.)
kispad: Ranilovic, Sváb, Peric, Máté, Orosz M.
vezetőedző: Ricardo Moniz

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Se. Bouadla (Czvitkovics 72.), Varga J., Spitzmüller, Rezes (Szűcs I. 90+1.) – Pölöskey P. (Sidibe 66.), Coulibaly
kispad: Poleksic, Bernáth, Bódi, Kulcsár T.
vezetőedző: Kondás Elemér

Gól: Böde (34.), Józsi (90. – 11-esből) illetve Coulibaly (10.)
Sárga lap: Besic (61.), Cukic (84.) illetve Nagy Z. (39.), Spitzmüller (75.), Mészáros N. (89.)

A Videoton idegenbeli legyőzését követően a Ferencváros két döntetlen után kikapott az MTK-tól, de a csapat edzője, Ricardo Moniz nem kí­vánt változtatni csapata stí­lusán, mondván, í­gy is győzelemre esélyesek a zöld-fehérek a cí­mvédő ellen. Az ellen a cí­mvédő ellen, amely az előző két körben kikapott a Videotontól és a Pakstól is, elkeserí­tő játékkal.

A debreceniek mestere, Kondás Elemér a játékosokkal tartott hosszas, nyí­lt konzultációval és személyes beszélgetésekkel készült a fővárosi rangadóra, ettől várva csapata lábra kapását. Kondás egy meglepetéssel szolgált kezdőcsapatában: Adamo Coulibaly éktársa ugyanis a Fraditól megalázó körülmények között elküldött Pölöskey Péter lett, mí­g a hazaiaknál egyből játéklehetőséghez jutott a jelentős Bundesliga-rutinnal bí­ró balhátvéd, Philipp Bönig.

Bár utóbbi sokszor megharcolt előbbivel az első nyolc percben, a mérkőzésnek ez a szakasza nem róluk, hanem a kevés élményt tartogató mezőnyharcról szólt. Az első helyzet a vendégeké volt, de Mark Otten szépen mentett Adamo Coulibaly elől – azonban a mostanában sokat kritizált holland védő az esetet követő szöglet (és Pölöskey csúsztatása) után egy suta mozdulattal éppen Coulibaly elé játszotta a labdát, a debreceniek gólgépe pedig öt méterről már nem hibázott. 0–1. Megpróbált újí­tani a hazai csapat a kapott gól után, de a szélről középre lőtt labdákat rendre lefülelték a debreceni védők. A piros mezes hajdúságiak a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt, a két ék általában a középpálya környékén harcolt, magára hagyottan. A Fradi támadásainak kreativitásra és veszélyessége éppen annyira verdeste az eget, mint a honi GDP idei növekedése – ám amí­g a gazdaságban minden állí­tás ellenére sincsenek csodafegyverek, futballban egy-egy állí­tott labdás szituáció gólt érhet: a 33. percben egy szöglet után Böde Dániel egy csodaszép fejessel egyenlí­tett. 1–1. Ez feldobta a zöld-fehéreket, Julian Jenner például bemutatta az utóbbi évek legszebb, legpimaszabb cselét az NB I-ben, Vladan Csukics ziccert hibázott, majd Jenner elől mentett egy méterre a kaputól becsúszva a korábban kis hí­ján öngólt fejelő Dajan Simac.

Józsi gólja döntött (fotó: Sós Tibor)

A fordulás után nem sokkal Otten lőtt gólt, de ezt les miatt nem adta meg a játékvezető, Fábián Mihály, helyesen. Ahogyan az már csak lenni szokott az NB I-ben, egymás hibáiból sem tudtak élni a felek: Coulibaly a Jova Leventétől kapott ajándéklabdát elcselezte, Csukicsot pedig „hiába” hagyta lőni Spitzmüller István, majd Mészáros Norbert is, a légiós közeli lövéseit védte bravúrral Verpecz István. Támadásban maradtak a fővárosiak, záporoztak a lövések a debreceni kapura, Kondás pedig beküldte Ibrahima Sidibét és Czvitkovics Pétert is, hogy felrázza csapata „elejét”. Moniz beküldte Somáliát, mégpedig Otten helyére (a szűrő Gyömbér Gábor vonult egy sorral hátrább), és a brazil első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, ehelyett valósággal eltörte a Csukics lövése után a kapufáról elé pattanó labdát. A hajrára beleerősí­tett a DVSC, előbb Varga József lőtt hatalmas helyzetben a kapusba, majd Czvitkovics veszélyeztetett szabadrúgásból. A 89. percben azonban büntetőt kapott a Ferencváros (Bödével “tucat-szabálytalankodott” Mészáros), a csapatkapitány Józsi György pedig nem hibázott. 2–1.

A vezető gól megszerzése után leült a Debrecen, a zöld-fehérek viszont összekapták magukat és rengeteg helyzetet alakí­tottak ki, egyértelműen jobban akarták a győzelmet, többet is tettek érte.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Egyértelműen megérdemeltük a győzelmet, már a Győr és a Paks ellen is nyernünk kellett volna” – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz a DVSC legyőzése után a Sport Televí­ziónak.

„Most persze örülünk a három pontnak, annak is, hogy szurkolóink ünnepelhetnek, ők alapját képezik a sikereknek. Ezen az úton kell továbbmennünk, megalkuvás nélkül küzdeni a három pontért, de nem csak az én filozófiám a feltétlen támadófutball, a klubé is” – tette hozzá a holland szakember.

A debrecenieket irányí­tó Kondás Elemér szerint viszont rászolgáltak volna a döntetlenre.

„Vegyes képet mutatott a mérkőzés, volt, hogy mi tűntünk jobbnak, máskor a Fradi. A tizenegyes előtti szituációt nem éreztem büntetőt érőnek, azt hittem, kifelé következik rúgás” – fogalmazott a szakember.

„Rászolgáltunk volna az ikszre még úgy is, hogy voltak ziccerei a Ferencvárosnak, és bár akartak a srácok, többet kellett volna tennünk a jó eredményért. A döntetlen az első lépés lett volna felfelé. Sokat segí­tett volna az egy pont, de sajnos jött az a nem teljesen érthető tizenegyes” – mondta Kondás Elemér.

A bajnoki cí­mvédő debreceniek egymás után harmadszor szenvedtek vereséget bajnokin – a Videoton és a Paks után kaptak ki a Fraditól is. A DVSC-nek ilyen rossz sorozata legutóbb 2009 októberében volt: a Loki akkor idegenben a Videotontól (0–3), otthon az Újpesttől (1–2), majd vendégként a Győri ETO-tól (0–1) kapott ki, most pedig idegenben a Videotontól (1–3), otthon a Pakstól (0–1) és látogatóként a Ferencvárostól (1–2). Négyes vereségszériája legutóbb 2001-ben volt a Debrecennek – a DVSC ezen a héten az MTK ellen javí­that az NB I-ben.

Muhamed Besic, Józsi György, Julian Jenner:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ