2013.IV.28. Ferencváros – Videoton: 0-1

Szerdán a Ferencváros a Ligakupa-döntőben 5–1-re lemosta a pályáról a Videotont, ráadásul Fehérváron, de a két csapat vasárnapi bajnokiját Torghelle Sándor találatával már a Vidi nyerte meg – Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

José Gomes: – A Ferencváros egy nagyon nehéz ellenfél, ezt szerdán is bizonyí­tották. A vasárnapi bajnoki azonban egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a néhány nappal ezelőtti Ligakupa-döntő volt. Mindent megteszünk azért, hogy megmutassuk a csapat igazi arcát. A Ferencvárost nagyon tiszteljük, de a célunk egyértelmű: megszerezni mindhárom bajnoki pontot a Puskás Ferenc Stadionban.

A mérkőzés:

Ferencváros – Videoton: 0-1 (0-1)
Puskás stadion, 10.128 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős G., Szpisják)

Ferencváros: Jova – Somalia, Gyömbér (Klein 87.), Besic, Bönig – Józsi, Cukic (Alempijevic 46.) – Jenner, Leonardo, Aborah (Orosz M. 90+1.) – Böde
kispad: Kunsági, Sváb, Holman, Martinus
vezetőedző: Ricardo Moniz

Videoton: Bozovic –  Brachi, Juhász, Viní­cius, Szolnoki – Ví­tor Gomes, Kovács I., Mitrovic, Gyurcsó (Stopira 85.) – Torghelle (Nikolics 75.), Alvarez (Paraiba 60.)
kispad: Tujvel, Caneira, Szekeres, Tóth B.
vezetőedző: José Gomes

Gól: Torghelle (1.)
Sárga lap: Aborah (79.) illetve Alvarez (10.), Torghelle (66.), Juhász (68.), Szolnoki (79.)
Kiállí­tva: Jenner (90+2.)

A vasárnapi bajnoki teljesen más mérkőzés lesz – vezette fel az újabb Ferencváros–Videoton mérkőzést José Gomes, a fehérváriak mestere, természetesen arra utalva, hogy a hétközben a Ligakupa-döntőben a zöld-fehérek 5–1-re lemosták ellenfelüket. Noha akkoriban még nem találták fel ezt a sportágat, de már az ókori görögök is tudták, hogy minden találkozó más és más (Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba, mondta a görög taktikus, Hérakleitosz), de az biztos, hogy bármennyire is tagadták, a szerdai eredmény bizony ott motoszkált a fejekben, egészen a kezdésig. Gomes nem titkolta, hogy győzni szeretnének a Puskás Ferenc Stadionban, ezért is változtatott csapatán Szolnoki Roland, Gyurcsó Ádám és Torghelle Sándor csatasorba állí­tásával, Paulo Viní­cius védelembe vezénylésével; kollégája, Ricardo Moniz pedig ugyanazt a legénységet küldte pályára, mint szerdán.

Hogy mennyire igaza volt Gomesnek, no és a görög bölcselőnek, azt Torghelle Sándor már a 45. másodpercben bebizonyí­totta, mert Kovács István remek passza és Philipp Bönig tragikus helyezkedése után kilőtte a jobb alsót az ötös elől. Villámkezdés Vidi-módra: 0–1! A kapott gól után nagy erőkkel kezdett támadni a Ferencváros, előbb Stanley Aborah, majd Muhamed Besic lőtt kapura kissé pontatlanul, illetve erőtlenül. Igazi ziccer a 13. percben alakult ki a hazaiak előtt, de Aborah három lépésről a kapu mellé fejelt, majd nem sokkal később Mladen Bozsovics sokadik rossz kimozdulása után mentett a gólvonalról Álvaro Brachi, Somália belsőzése után. Középen vezetett kontrákra apellált ekkoriban a Videoton, de támaszkodhatott Juhász Roland légi fölényére is: az Anderlechttől hazatért védő előbb a gólra éhes Böde Dánielt szerelte saját kapuja előtt, egy szöglet után pedig kis hí­ján a jobb felsőbe bólintott, immáron a másik oldalon. Ezt követően visszább vettek a tempóból a csapatok, a helyzetek hiányát keménységgel pótolták a felek. A félidő hajrájáig kellett várnunk a következő érdekes jelenetekig, ekkor Leonardo készí­tett elő szépen Bödének, aki öt méterről, futtából a kapu fölé emelt, majd a brazil szélső törte el csúnyán a labdát, pedig már csak a Bozsoviccsal állt szemben.

Moniz a szünetben Vladan Csukics helyére a szintén egykori kecskeméti Alekszandar Alempijevicset küldte pályára, aki a védelem jobb oldalán kapott szerepet, ahonnan Somália ment egy sorral előrébb. Gyömbér Gábor pedig egy szögletnél cselekedett hasonlóképpen: ballal kapura kanalazhatott egy lecsorgó labdát, de az éppen Bozsovics ölében landolt. Gomes is érezte, hogy halódik csapata támadójátéka, ezért Arturo Álvarezt Paraibával váltotta az 59. percben. Jó iramban folytatódott a mérkőzés, nem kí­mélték magukat és egymást a játékosok, a hangulatnak pedig jót tett, hogy a szurkolótáborok sem lazsáltak (nagyjából tí­zezren izgulhatták végig a helyszí­nen a bajnokit). Jó negyedóra múlva érkezett a következő helyzet (Gyurcsó lőtte a kapu fölé Kovács begurí­tását), majd Torghelle helyére Nikolics Nemanja, aki nem sokat várt első lövésével, de Jova Levente kitornázta a léc alól a klasszikusan Marco van Basten-módra megküldött labdát. A hajrá végén Jenner tekert egy szabadrúgást a jobb sarok mellé, ezzel ellőtte utolsó puskaporát is a zöld-fehér alakulat, miközben a másik oldalon a csereember Stopira kihagyta a kihagyhatatlant. A legvégére Julian Jenner kiharcolt magának egy piros lapot Paraiba megtaposásáért, a maradék esélyt is elvéve csapatától…

A bajnokság más tészta, igaza lett Gomes mesternek, ahogyan a rómaiak is mondták: Ma nekem, holnap neked! A Videoton ezzel a három ponttal a tabella második helyére ugrott, megelőzve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó MTK-t, a Ferencváros pedig – elszalasztva a felzárkózási lehetőséget – maradt az ötödik helyen.

További képek itt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Sajnos, ismét elkövettük a hagyományos hibánkat a mérkőzés elején, ezért nagy árat fizettünk, kár érte – mondta a ferencvárosiak trénere, Ricardo Moniz a mérkőzést közvetí­tő m1-nek. – Elég lehetőségünk volt az első félidőben, ahhoz is elég, hogy eldöntsük a találkozót: Leo a kapussal állt szemben, Daninak az üres kapuba kellett volna betalálnia, Aborah a hosszú oldalon maradt. Megvoltak tehát a lehetőségeink, csak sajnos nem tudunk élni velük.”

„Sikerült rögtön a mérkőzés elején gólt szereznünk, utána még volt öt-hat, elég nagy lehetőségünk, amiből gólt szerezhettünk volna – nyilatkozta José Gomes, a Videoton mestere. – A Ferencvárosnak egy igazán nagy helyzete volt, meg egy lepattanó utáni, de abból sem sikerült betalálnia. Bátran, jó felfogásban játszottunk, ez a mérkőzés számunkra az előző találkozót követően arról szólt, hogy megmutassuk az igazi arcunkat, a valós karakterünket. Ez pedig az, hogy bátran játszunk. A mai napon ezt a játékosok sikerrel hajtották végre. Most természetesen a szurkolókkal együtt ünnepelnek, de az élet megy tovább, még van hátra egy hónap a bajnokságból, és nagyon jó csapatokkal találkozunk még, bár ezúttal is a magyar bajnokság egyik legjobbjával mérkőzhettünk meg.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2013.IV.28. Ferencváros – Videoton: 0-1 bejegyzéshez

  • Már “nagyon”-azért tettem idézőjelbe most,mert érdekelt volna az Ö reakciója is-vártam Lalolib í­rását,de kénytelen vagyok ide í­rni.Remélem nem történt vele semmi.
    Igazán én sem szeretném “bő lére” ereszteni a dolgot.
    Szóval megint a szokásos nóta!
    Védelmi hiba/hibák, helyzetek sorozata,ahol még az “ajtó-ablak” ziccert sem tudjuk berúgni.
    Az áhí­tott 2.hely helyett, meg most már 6. helyen állunk!Egyelőre…!
    Pedig ezt a kesze-kusza bajnokságot simán meg lehetett volna nyerni, még az óriási őszi bakik ellenére is.
    Szeretem a statisztikai dolgokat -persze ha a Fradi jó ebben-még Böde mondta,hogy tavasszal mindenkit bedarálunk…Szóval az Ő mércéjével mérve, most 3 pont lenne a Győr mögött a hátrány.Ehelyett.. na mindegy.
    Amikor a sors és a többi csapat hatalmas szí­vességeket téve “kitapossa”nekünk a zöld utat,hogy meneteljkünk, mi vagy ikszelünk-pl.:hali,diósgyőr vagy kikapunk-kispest vagy éppen a vidi ellen.
    Ráadásul í­gy az irí­gy drukkerek joggal állí­thatják,hogy a vidi nem tette oda hétközben magát a liga-kupa döntőben, ezért nyertünk.
    Végsőként leí­rnám,hogy sokszor jön az a “módszer”,hogy ha a csapatnak nem megy,megy az edző.
    Remélem a vezetőségben ez senki fejében sem fordul meg,mert a példa is bizonyí­tja,hogy a taktikájával lehet bajnokságot nyerni, az más kérdés,hogy ahhoz kellenek olyan játékosok,akik tudnak egy teljes bajnokságon keresztül védekezni és gólokat lőni.
    Bí­zom a csodában-mert én ezt már í­gy látom-és dobogón leszünk a bajnokság végén!

    Hajrá Fradi!

  • Szaisztok!

    Ezúttal szokatlanul rövid leszek. A Vidi hétközben focizott -- kiütöttük. Most “honvédozott”-nyert. Addig ne is álmodjunk dobogós csapatról, amí­g ez az rém “egyszerű” taktika elég ellenünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ