2013.VIII.18. NB III, Ebes – Ferencváros II.: 2-1

20130818-nbiii-ebesA labdarúgó NB III Keleti csoport 1. fordulójában második csapatunk egy góllal alulmaradt az Ebes otthonában.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Feczkó Tamás: – Tisztában vagyunk azzal, hogy történelmi mérkőzés előtt állunk, mert Ebes első NB III-as meccsére készülünk, illetve először látogat a Ferencváros Ebesre. Ettől függetlenül egészséges önbizalommal várjuk a nyitómérkőzést, amelyen két célunk is van. Az egyik, hogy szurkolóinkat jó játékkal örvendeztessük meg és a másik, hogy szeretnénk begyűjteni a három pontot. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert rendkí­vül tehetséges játékosok vannak a Fradi keretében és csapatként is nagyon egységesek. De mint már emlí­tettem győzni szeretnénk ezen a történelmi találkozón és ezért mindent megteszünk majd.

A mérkőzés:

Ebes – Ferencváros II.: 2-1 (1-0)
Ebes, 300 néző, vezette: Nagy Róbert (Punyi, Márkus P.)

Ebes: Szalánczi, – Balázs, Markos, Fülöp A., Szűcs Á. – Bácsi, Szabó M., Nagy T. (Hadházi 60.), Jeremiás (Nagy I. 67.) – Tóth L. (Lengyel Gy. 46.), Nagy Dávid
kispad: Changeliya, Rybalchenko, Lázok T., Szabó G.
vezetőedző: Feczkó Tamás

Ferencváros II: Rácz – Simita, Erdei G., Girán, Birtalan – Kárász, Majzik – Hodgyai (Erdei V. 46.), Nagy D., Korkut (Marcinaskó 58.) – Popgeorgiev (Csanálosi 69.)
kispad: Gyurácz, Pintér D., Schön
vezetőedző: Lipcsei Péter

Gól: Nagy Dávid (11.), Szabó M. (50.) illetve Kárász (52.)
Sárga lap: Balázs (28.), Szabó M. (57.), Szűcs Á. (79.)  illetve Korkut (31.), Hodgyai (35.), Erdei G. (43.), Kárász (70.), Girán (90+2.)

Fontosabb események:

9. perc: Nagy Dominik, az FTC II támadója végezhetett el szabadrúgást a kaputól 25 méterre. A szabadrúgás tartott a bal alsó felé, de Szalánczi ki tudta tolni.
11. perc: Vezet az Ebes! Tóth vitte el a jobbszélen a labdát, kapura lőtte, lövését még épphogy hárí­tani tudta Rácz, a kipattanót is ebesi játékos találta meg, lövése a blokkban akadt el, s majd az aztán lepattanó labdát juttatta Nagy Dávid pár méterről a kapura.

48. perc: Óriási helyzet a Ferencvárosnál! Erdei Vince adta középre a labdát Birtalannak, a kapus már verve volt, Birtalan viszont csak a felső lécet találta el!
50. perc: Növelte előnyét az Ebes! A tizenhatos vonalától kapta Szabó a bal oldalt a labdát,teljesen üresen volt, s nem vacakolt, a kapus lábai között elgurí­totta a labdát, ezzel kétgólosra növelve az Ebes előnyét!
52. perc: Gyorsan reagált az FTC! Nagy Dominik vitte el a baloldalt a labdát, beadása Kárász fejéről került a hazaiak kapujába, í­gy 2:1 a mérkőzés állása.
57. perc: Szabadrúgást végezhetett el az FTC a jobbszélről, Nagy Dominik állt a labda mögé. Beadását csak centikkel fejelte fölé Simita.
69. perc: Szabó Máté végezte el a szabadrúgást, gyönyörűen csavarodott a labda a jobb alsó felé, Rácz éppen, hogy ki tudta tolni.
73. perc: Óriási helyzet maradt ki hazai részről, Fülöp fejese a felső lécen csattant!

További képek itt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Feczkó Tamás: – Őszintén megmondva egy jobban játszó csapatot győztünk le. Ez óriási fegyvertény, hiszen a Ferencváros rendkí­vül motiváltan és fegyelmezetten játszott. Aminek örülök, hogy a védekezésünk rendben volt, mert az ellenfél inkább csak pontrúgásból tudott veszélyeztetni és igazából csak egy ziccere volt. A mai győzelmet a csapategységnek köszönhetjük. Szenzációsan küzdöttek a fiúk egymásért és az, hogy az utolsó húsz percben tí­z emberrel voltunk Markos Jani sérülése miatt, az még jobban megsokszorozta a játékosaink erejét. Óriási győzelmet arattunk, de tudjuk, hogy még sokat kell dolgoznunk azért, hogy sikeresek legyünk és hogy további győzelmekkel ajándékozzuk meg szurkolóinkat!

Lipcsei Péter: – Úgy gondolom egy összességében egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Nagyon nehéz volt és a héten elmondtam a srácoknak is, hogy egy jó csapathoz látogatunk. Az első félidőben úgy kaptuk a gólt, hogy mi rúgtunk kapufát szabadrúgásból és a kontrából betalált a hazai csapat. A második félidőben egy fegyelmezetlenségből kaptunk egy újabb gólt. Az egyik védőjátékosom sarkalgatni akart és miután megszerezték a labdát egy beadás után a kapunkba juttatták. Utána rúgtunk egy nagyon szép gólt. A második félidőben is volt egy kapufánk és több lehetőségünk. Úgy érzem igazságosabb lett volna egy döntetlen, de ez most í­gy sikerült. Most az Ebesé lett a három pont, mi pedig a jövő héten javí­thatunk.

(A Ferencváros és az Ebes hivatalos honlapja, az onlajnok.com, és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ