2014.III.8. MTK – Ferencváros: 3-2

Torghelle volt a hős, a balhés Jenner a rosszfiú az örökrangadón

Az FTC bő fél órát emberhátrányban játszva is kis hí­ján visszakapaszkodott a 1–3-ról az MTK ellen.
A labdarúgó NB I 19. fordulójában az MTK hazai pályán 3–2-re legyőzte az örökrangadón bő fél órán keresztül emberhátrányban futballozó Ferencvárost. A házigazdánál ki kell emelni a gólt és gólpasszt jegyző Kanta József, Torghelle Sándor párost, valamint a bombagólt szerző Pölöskei Zsoltot, a vendégeknél pedig a két kapásgólt elérő Somália mellett azt a Julian Jennert, aki még saját edzőjével is összeveszett a kiállí­tása után.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Garami József: – Láttam az FTC-Győr mérkőzést, melyen a Fradi jól játszott, megnyerhette volna az összecsapást. Nagyon fegyelmezett futballt játszik szombati ellenfelünk, nehéz lesz ellenük jól teljesí­teni, de természetesen reménykedünk a sikerben. A héten két játékosunk az A-válogatottnál volt, négyen pedig az utánpótlás csapatnál, ez nem könnyí­tette meg a felkészülést, mert csak pénteken volt teljes a keret. A keret magja azonban együtt volt egész héten, és úgy látom, hogy a játékosok nagy elszántsággal készülnek az Örökrangadóra.

Thomas Doll: – A Haladás elleni Ligakupa-mérkőzésen több játékosom is bizonyí­thatta, hogy helye van a kezdőcsapatban. Voltak, akik éltek ezzel a lehetőséggel, másoknak ezúttal ez sajnos nem sikerült. Együttesünkben azonban jó karakterű futballisták vannak, ami lényeges szempont abban az esetben, ha változtatnunk kell a csapat összetételén. Természetesen az MTK elleni mérkőzésen különösen fontos lesz, hogy mindenki 90 percig koncentráljon. Sok klubnál, amikor a futballistáknak válogatottbeli kötelezettségeik vannak, a visszatérés után nem tudnak teljes mértékben újra klubcsapatukra figyelni. Az MTK ellen ebben is jónak kell lennünk. Úgy érezzük, sikerült tanulnunk az eddigi hibákból. Vigyáznunk kell a labdákra, és a szélső védőket megfelelően kell támadásba lendí­tenünk. Jó olyan együttes ellen szerepelni, amely nem a kapuja előtt helyezkedik el, hanem szeret támadni és motivált. Miután a kék-fehérek is ilyen tí­pusúak, í­gy a szurkolók élvezetes összecsapásra készülhetnek.

A mérkőzés:

MTK – Ferencváros: 3-2 (1-1)
Hidegkúti stadion, 5 000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Tóth II. V., Viszokai)

MTK: Hegedüs L. – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. (Batik 89.) – Horváth Zs. (Vass P. 46.), Torghelle, Csiki (Eppel 72.)
kispad: Groppioni, Rodenbücher, Ladányi, Nagy T.
vezetőedző: Garami József

Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig (Diallo 70.) – Gyömbér, Laczkó (Holman 70.) – Somalia, Leonardo, Jenner – Böde (Cukic 61.)
kispad: Jova, Hí­dvégi, Busai, Ionescu
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Pölöskei Zs. (1.), Kanta (60.), Torghelle (65.) illetve Somalia (18., 76.)
Sárga lap: Fejes (11.), Toghelle (56.), Csiki (63.), Vukmir (84.) illetve Jenner (33., 55.), Holman (81.), Leonardo (83.)
Kiállí­tva: Jenner (55.)

Bár a bajnokságban a kék-fehérek meccsein esett eddig a legkevesebb gól, biztató előjel lehetett, hogy a legutóbbi öt MTK–Ferencváros derbin mindkét csapat rendre betalált.

20140308-mtk-jennerJobban pedig nem is kezdhetett volna a kiesés elől menekülő házigazda, hiszen gyakorlatilag az első lehetőségből megszerezte a vezetést: egy legurí­tott szabadrúgás után Pölöskei zúdí­tott 30 méterről a léc alá, Dibusz csak hozzáérni tudott a labdához, 1–0. A vendégek nem törtek meg a gyors góltól, sőt gyakorlatilag innentől csak az történt az első félidőben, amit ők akartak, és bár Jenner szögletét követő beadásából Böde fejese még a kapufán csattant, a 17. perc végén már kiegyenlí­tettek a ferencvárosiak: Leonardo lövését Hegedüs csak oldalra tudta ütni, Somália kapáslövése pedig a jobb alsóban kötött ki, 1–1. Valamivel az első fél óra után már a vendégek vezethettek volna, Jovanovic belöbbölt labdáját azonban Böde a jobb alsó mellé csúsztatta.

20140308-mtk-somaliaA fordulást követően is maradtak támadásban a vendégek, de a távoli átlövések nem jelentettek veszélyt Hegedüs kapujára. Az 55. percben alapjaiban megváltozott a játék összképe, az egész meccsen feltűnően indulatos Jenner egy ártalmatlan szituációban rácsúszott Vukmir lábára, amiért megkapta második sárgáját, majd mindenkivel nekiállt veszekedni a pályán, mire nagy nehezen bevitték az öltözőbe. Előbb Vukmirral üvöltött, majd ellökte magától Máté Csaba másodedzőt, aki le akarta őt húzni a pályáról, nehogy további butaságokat csináljon. A légiós később sem nyugodott le, az öltözőfolyosón berúgta az ajtót az öltözőbe tartva. Még ennél is nagyobb érvágás volt a vendégek számára, hogy Mateos és Gyömbér összefejelt egy hazai támadás során, és mivel mindkét ferencvárosit ápolni kellett, átmenetileg 8 játékosra fogyatkoztak. Ezt pedig a házigazda kí­méletlenül kihasználta. Egy jobb oldali beadás után Torghelle középre fejelte a labdát, az üresen érkező Kanta pedig közelről nem hibázott, 2–1. Még fel sem ocsúdhattak a vendégek, mire már kettővel mentek a kék-fehérek, ezúttal fordí­tott volt a szereposztás: a második félidőre hatalmasat javuló Kanta kapott a jobb oldalon labdát, centerezését pedig Torghelle a léc alá lőtte, 3–1. A 68. percben Torghelle megszerezhette volna az év gólját, a kissé kint álló Dibuszon kí­vül azonban kevéssel a kapu felett is átszállt a kezdőkör széléről estében megeresztett lövése. A házigazda beállt védekezni, a Ferencváros pedig támadott becsülettel, és a vendégrohamok a 75. percben góllá is értek. Csukics lövését Hegedüs ismét csak oldalra ütötte, Somália pedig az újabb kapáslövésével is betalált, a léc alá zúdí­tva a labdát, 3–2. A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, a házigazda állta a sarat – Hegedüs pedig a legvégén kikapta a sarok elől Leonardo szabadrúgását –, í­gy az MTK a szezonban először nyert derbit, és megszakadt a hétmérkőzéses nyeretlenségi sorozata is. A hazai győzelem azt jelenti, hogy az MTK elmozdult a kieső helyekről.

További képek itt, itt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Garami József: – Bátran, határozottan kezdett a csapat, s jól is játszott. Ezt annak ellenére mondom, hogy egyenlí­tésük után a vendégek eltalálták a kapufát. Nekünk is voltak viszont még lehetőségeink, ám rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt”. Küzdöttünk, hajtottunk, nagyon akarták a fiúk a sikert, hiszen nehéz helyzetben vagyunk. Ilyenkor becsúsznak hibák, kapkodtunk is.

Thomas Doll: – Szeretnék gratulálni a győzelemhez az MTK-nak. Nagyon gyorsan hátrányba kerültünk, már az első akcióból gólt szerzett a hazai csapat. Ezt követően kiegyenlí­tettünk, visszajöttünk a meccsbe. A problémák akkor kezdődtek, amikor emberhátrányba kerültünk. Erre az esetre még visszatérünk az öltözőben. Julian Jenner cselekedete nem tett jót a csapatnak. Ezt követően nagyon hiányzott a higgadtság a csapatból, igaz, volt, amikor ápolások miatt hét játékosom volt a pályán. Nagyon sok labdát elajándékoztunk, de persze azt sem szabad elhallgatni, hogy az MTK remekül játszott. Nem tudok szemrehányást tenni a fiaimnak, mert 3–1 után is küzdöttünk, megpróbáltunk felállni. Ha ilyen könnyelműen kezeljük a nehéz szituációkat, akkor nem érdemeljük meg, hogy nyerjünk. Az, hogy mindig rohanunk az eredmény után, nincs jól. Három egy után ismét elkezdtünk hinni magunkban, elhittük, hogy meg tudjuk szerezni a második gólt. Lehetett látni, hogy erőben jók vagyunk, a fiúk keményen küzdöttek, hajtottak. Sokkal koncentráltabban kell dolgoznunk, hogy megnyerjük a mérkőzéseket. Csalódott vagyok a vereség miatt, mert saját magunkat vertük meg. Nemcsak én, a csapat is tudja, hogy máshogy kell játszanunk, és a könnyelmű hibákat el kell kerülnünk.

(Az nso.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ