2014.XI.25. LK, Ferencváros – Paks: 2-1

W_ftc-paksA Fradi 2–1-re legyőzte a Paksot, és megnyerte az F-csoportot

A Magyar Labdarúgás Napján csak néhány száz néző volt kí­váncsi a két Ligakupa-mérkőzésre.
A labdarúgó Ligakupában a Ferencváros 2–1-es győzelmet aratott az MVM-Paks felett, í­gy megnyerte az F-csoportot.

Ferencváros – Paks: 2-1 (2-0)
Groupama Aréna, ~200 néző, vezette: Radványi Ádám (Márkus, Punyi)

Ferencváros: Jova – Nagy Dá. (Kovács K. 46.), Batik, Nalepa (Valencsik  46.), Bosnjak – Cukic (Nagy Á. 54.), Kukuruzovic – Nagy Do., Holman (Dragóner F. 70.), Ugrai – Busai (Kárász 46.)
kispad: Prokop, Zsivoczky P.
vezetőedző: Thomas Doll

Paks: Máté – Bagó, Kovács G., Gévay, Vági (Kulcsár D. 59.) – Kesztyűs (Szekszárdi 75.), Nagy R. (Tamási 36.) – Könyves N. (Bartha 59.), Kiss T. (Bor 59.), Hahn – Simon A.
kispad: Szemerédi, Kecskés
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Busai (28.), Nagy Dá. (36.) illetve Simon A. (51.)

Ismét egy Dragóner a Fradiban, Filip bemutatkozott (Fotó: Mirkó István)

Ismét egy Dragóner a Fradiban, Filip bemutatkozott (Fotó: Mirkó István)

Azt már a találkozó előtt lehetett tudni, hogy mindkét csapat biztosan továbbjut a csoportjából, a kérdés az volt, ki végez a négyes élén. A Paks indult jobb helyzetből, hiszen a döntetlen is elég lett volna a számára. Ez még is látszott Csertői Aurél csapatán, nem erőltette a támadójátékot, főleg a Fradi próbálkozott.

A Magyar Labdarúgás Napján két Ligakupa-találkozót rendeztek, ám az ünnepnap sí­ri hangulatot hozott. Délután 35 néző látta a Kaposvár–ZTE-t, és ezen a találkozón sem volt több kint néhány száz szurkolónál.

Az első negyedórában nem alakult ki igazi ziccer, szűk fél óra elteltével azonban az FTC megszerezte a vezetést. Stjepan Kukuruzovic kiváló labdát adott Busai Attilának, aki a tizenhatoson belül remek átvétel után a kapuba lőtt, 1–0. A paksiak ráfáztak arra, hogy saját kapujuk elé húzódtak, a Fradi pedig hét perccel a vezető találatot követően el is döntötte a mérkőzést. Vági András becsúszva mentett volna, ám a labda Kukuruzovicra pattant, aki í­gy – nem szándékosan, de – második gólpasszát adta. Ezúttal Nagy Dániel volt eredményes, 15 méterről, jobbról a jobb alsó sarokba helyezve, 2–0.

A második játékrészben feljebb kapcsolt a Paks, és az 51. percben szépí­tett. Könyves Norbert hozta befelé a labdát, a jobbösszekötőnél Kiss Tamáshoz passzolt, aki remek labdát adott Simon Andrásnak, a támadó pedig a jobb alsó sarokba lőtt, 2–1!  A 70. percben bemutatkozott a Ferencváros felnőttcsapatában Dragóner Filip, a Fradi korábbi játékosának, Dragóner Attilának a 16 esztendős fia, és meg is mutatta, hogy örökölt némi tehetséget az apjától.

A Ferencváros győzött a Ligakupa 2014–2015-ös szezonjának utolsó csoportmérkőzését, ezzel megnyerte az F-jelű négyest.

Az F-csoport végeredménye:

1. Ferencváros 6 3 2 1 9–4 11
2. MVM Paks 6 2 3 1 13–10 9
3. Kaposvári Rákóczi 6 2 – 4 6–12 6
4. ZTE 6 1 3 2 5–7 6

További képek: fradi.hu

A labdarúgó Ligakupában a csoportmérkőzések végén megtartották a nyolcaddöntő sorsolását. A legjobb nyolc közép jutásért a legérdekesebb párosí­tás a Ferencváros–Újpest találkozó lesz.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Az első félidőben jól játszottunk, azt láttuk, amit szerettünk volna. A második játékrészt azonban jobb elfelejteni. Elveszí­tettük a ritmust, nem volt elég erő a játékunkban. Fontos azonban, hogy ismét lehetőséget adhattunk a fiatal játékosoknak. A találkozó hajrájában a mindössze 16 esztendős Dragóner Filipet is pályára küldhettem. Fontos, hogy a többi fiatal is lássa, be lehet kerülni az NB I-es együttes keretébe.

Dragóner Filip: – Vasárnap kaptuk a telefont, hogy hétfőn a felnőtt csapattal kell edzenem. El sem hittem, amikor mondták, hogy a keddi Ligakupa-mérkőzésen csereként lehetőséget kaphatok. Óriási volt az örömöm, köszönöm az edzőknek, hogy bizalmat szavaztak nekem. Azt már ennyi idő alatt is éreztem, hogy a felnőtt futball teljesen más kávéház, mint az utánpótlás. Húsz perc alatt három kemény belépőt is kaptam. Az ilyen meccsekkel tudok azonban fejlődni, bí­zom benne, hogy a jövőben is lehetőséget kapok.

Dragóner Attila: – Nagyon hirtelen történt minden, de nagy volt bennem a bizakodás, hiszen tudtam, hogy Filip jól felkészült, bí­zik magában és mentálisan is megállja majd a helyét. A mostani játéklehetőség persze egyelőre megelőlegezett bizalom volt, nagyon sokat kell még dolgoznia ahhoz, hogy a jövőben is szerepet kapjon a felnőttek között. Lelkileg van olyan erős, hogy ez nagy lökést adjon a számára, amivel pedig élnie kell. Még jobb munkára sarkallja őt, ami a csibészségével, a váratlan megoldásaival kiegészülve hozzásegí­theti ahhoz, hogy nagyot lépjen előre.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2014.XI.25. LK, Ferencváros – Paks: 2-1 bejegyzéshez

  • Szép lí tni, hogy a Dragoner-féle klubhûség ezzel a fiatal jí tékosal (Dragoner F.) gyümölcsözött.

    Nagy szerencse a Fradinak, hogy Doll êdzô segìtségével és biztatí sí val megnyilhat (és meg is nyilik) a fiatalabb jí tékosoknak a pí lyí juk az NB-I-be.

    Igaz-e, hogy most több fiatalabb jí tékos jelentkezik a Fradiní l, vagy csak én lí tom ìgy ?

    Ez Schlosser korí ban is ìgy Volt. Miért ne legyen ez a jövôben is ìgy !?

    Holman Dí vid felépülésének épp ùgy örülök, mint a sok mí s fiatal tehetségeknek a bemutatí sí nak.

    • Eddig 31 olyan játékos mutatkozott be a Ligakupában, akinek ez lett a csúcs a pályafutásában.
      Ezek a játékosok manapság -a húszas éveik elején- az NB II gyengébb csapataiban, NB III-ban és megyei csapatokban játszanak.
      Fejére állt a piramis (az egész magyarfociban évtizedek óta).

      • Optimista hangulatom most egy kicsit kijòzanòban.

        Ez a fordìtott piramis szí momra érthetetlen és hií ba pròbí lom megmagyarí zni (magamnak), hogy mi lehetnek az okai ennek a fordìtí snak.

        A következéseket is csak nagy tí volbòl tudom elképzelni magamnak. Az egyik biztos az, hogy az utí npòtlí s folyòja nem lefelé, hanem felfelé, vagyis viszafelé folyik és fejlôdik.

        Lehet, hogy rosszul lí tom és egy pí r szurkolòtí rs ki tudja javìtani torzlí tí somat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ